16 / 05 / 2024

Atıl fabrikalar ne yapılıyor

Atıl fabrikalar ne yapılıyor

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın “Yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz” sözlerinin ardından ekonomi yönetimi ülke genelindeki atıl fabrikaların üretime kazandırılması için çalışma başlattı.

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor! Ankara-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman tamamlanacak?

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor. Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla Ankara-Kayseri arası 2 saate düşecek. Peki Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? İşte Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla ilgili merak edilenler...

Atıl kentler dönüşüme girecek!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), "Yapı Tasarım Yarışması" ile mimarlık profesyonelleri ve öğrencilerini kentteki atıl alanların nitelikli dönüşümüne ortak ediyor.

Murat Kurum: Atıl arazileri sektörlerimize kazandıracağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Hazine'ye ait ne kadar atıl arazi varsa, ne kadar kullanılmayan arazi varsa biz bunu sektörlerimize kazandıracağız. Tarım sektörüne, turizm sektörüne, sanayicimize kazandıracağız" dedi...

Şehitkamil'deki Uzay Çatılı Pazar Yeri'nin inşaatı başladı!

Şehitkamil Belediyesi, İncilikaya Mahallesi’ne vatandaşların ihtiyacını karşılayacak Uzay Çatılı Pazar yeri inşa ediyor. 2 bin 60 metrekare üzerine kurulacak Uzay Çatılı Pazar yerinin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde başladı.

Şanlıurfa Siverek'teki atıl yapılar hizmet evi oluyor!

Siverek Belediyesi, kırsal mahallelerde diğer kamu kurumlarına ait ve atıl durumda olan binaları yeniden değerlendirerek, ‘Çok Amaçlı Hizmet Evi’ne dönüştürüyor.

Şehitkamil'de uzay çatılı pazar yeri inşaatı tam gaz devam ediyor!

Beykent Mahallesi’ne vatandaşların ihtiyacını karşılayacak uzay çatılı pazar yeri inşa ediyor. 3 bin 500 metrekare alan üzerine kurulacak uzay çatılı pazar yerinin inşaat çalışmaları hızlı bir şekilde sürüyor.

Atıl fabrikalar üretime kazandırılacak!

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın “Yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz” sözlerinin ardından ekonomi yönetimi ülke genelindeki atıl fabrikaların üretime kazandırılması için çalışma başlattı.

Antakya'da atıl alanlar park oluyor!

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci Saraykent Mahallesi’nde bulunan Antakya Belediyesi’ne ait 710 metrekarelik atıl alanın yeşil alan vasfında olması nedeniyle mahalleye park olarak kazandırılacağını belirtti.

KKTC su temin projesinde imzalar atılıyor!

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) Akdeniz altından borularla su taşıyan Asrın Projesi’nde, kullanımla ilgili imzalar yarın atılıyor.

İzmir Güzelyalı'da 25 yıldır atıl durumda olan arsa ne olacak?

Güzelyalı Ortaokulu’nun hemen yanında yaklaşık 25 yıldır atıl durumda olan ve tam bir mezbelelik haline dönüşen arsanın mahallenin yararına kullanılması isteniyor.

64.Hükümet 2016 Eylem Planı, yalıtım sektörüne atılım yaptırır!

Eryap Grup CEO’su Emrullah Eruslu, geçtiğimiz günlerde açıklanan 64’üncü Hükümet 2016 Yılı Eylem Planı’nı değerlendirdi. Eruslu, “Bu düzenlemelerin hayata geçmesi halinde yalıtım sektörü büyük atılım gösterir” dedi.

Çatalca Aydınlar mahallesindeki atıl yapı yıkıldı!

Aydınlar Mahallesi’nde çalışmalarına devam eden Çatalca Belediyesi, mahalle içinde ana asfalt üzerinde bulunan, geçmişte otobüs durağı olarak kullanılan atıl yapı Çatalca Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı.

NE-KA Atılım İnşaat'tan dar gelirliler için proje!

17 yıllık tecrübesini sayısız konut projesi ile taçlandıran NE-KA Atılım İnşaat, dar gelirli aileler için planladığı ve “NE-KA YAŞAM KONUTLARI” ismini verdiği yeni projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Atıl fabrikalar ne yapılıyor Haberi

Atıl fabrikalar ne yapılıyor

Kalkınma Bakanlığı, özel sektörün tamamlayamadığı veya atıl durumda bıraktığı tesisler hakkında envanter çalışması başlattı. Bakanlık, özel sektörün ilk kazmayı vurduğu ancak üretime geçirmediği tesislerin tek tek listesini çıkarıyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) yazı gönderen bakanlık, terör, maddi imkansızlık veya iflas gibi nedenlerle tamamlanmayan ya da faaliyete geçirilmeyen tesislerin listesinin çıkarılmasını istedi. 

envanter çıkarılıyor


Bakanlık ilerleyen günlerde yatırımcılara uygun yatırım yeri tahsisi konusunda bu fabrikaları da alternatif olarak firmalara sunmayı hedefliyor. Yazıda, tesislerin inşaatına ne zaman başlandığı, inşaatların ne zaman durdurulduğu, gibi bilgiler istendi. Tesislerin bulunduğu arazinin büyüklüğü, toplam kapalı alanı, yatırım tamamlandığında istihdam edeceği kişi sayısı, öngörülen yatırım maliyeti, yatırım teşvik belgesi alıp almadığı, otoyol, demiryolu ve havaalanı gibi ulaşım yollarına uzaklığı, altyapısıyla ilgili bilgilerin eksiksiz olması da yazıda...