23 / 12 / 2024

Atıl kentler dönüşüme girecek!

Atıl kentler dönüşüme girecek!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), "Yapı Tasarım Yarışması" ile mimarlık profesyonelleri ve öğrencilerini kentteki atıl alanların nitelikli dönüşümüne ortak ediyor.



Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası'nın (CEIS), çimentonun estetik ve yenilikçi kullanım örneklerini görünür kılmak ve teşvik etmek amacıyla düzenlediği "Yapı Tasarım Yarışması'na başvuru süreci devam ediyor. Para Dergisi’nde yer alan habere göre; bu yıl ikincisi gerçekleşen yarışma, “Kentsel Alanda Yenilikçi Yaklaşımlar" teması altında projeleri 17 Mayıs 2021 tarihine kadar  teslim edilecek ÇEIS Yönetim Kurulu Başkanı Suat Çalbıyık sektörün önemli gelişim alanlarından birine katkı sunan Yapı Tasarım Yarışması hakkında bilgi verdi. 

Atıl kentler dönüşüme girecek!

"ORTAK ALANLARIMIZA DEĞER KATIYORUZ" 

Bu alanda bir yarışma düzenleme fikrinin, sektörün ihtiyaç ve beklentilerinin yansıması olarak doğduğunu söyleyen Suat Çalbıyık, "ÇEIS olarak klasik sendikacılık anlayışının çok ötesinde çalışmalara imza atıyoruz. Sektörün sürdürülebilir geleceği için bugünden harekete geçmenin öneminin bilincindeyiz. Maalesef, son yıllarda çimento ve betonun artan hatalı kullanımları, kamuoyunda sektörümüze dair olumsuz bir algının oluşmasına neden oldu. Biz de hem bu algıyı değiştirmek hem de mimari camia temsilcileri ve gençlerimizi bu dönüşüme ortak etmek hedefiyle Yapı Tasarım Yarışması'nı, 2019 yılında hayata geçirdik. Daha ilk yılında büyük ilgi gören yarışmamızı, bu yıl ikinci dönemine taşıdık. Umuyorum ki, Yapı Tasarım Yarışması uzun yıllar sektörümüzün bir değeri olarak varlığını sürdürecek.Bu yıl 'Kentsel Alanda Yenilikçi Yaklaşımlar teması altında düzenlenen yarışmamız, kentin geçiş noktalarındaki tanımsız, atıl veya kullanım karakteri tam oluşmamış yapıları ve çevrelerini işlevlendirecek parlak ve yenilikçi fikirleri arıyor. Bu temayı seçme nedenimiz, 'Kentlerdeki Atıl Alanlarımızı Beraber İşlevlendirelim' düşüncesinden hareketle, atıl alanlardan; bekleme, buluşma, nefes alma gibi faaliyetlere imkan tanıyan verimli kamusal mekanlar yaratabilmek. Yarışmamız, sektörümüzün geleceği için önemli bir fırsat ve sektörümüz de yarışmamızı büyük bir ilgiyle sahipleniyor. Bu alanda söyleyecek sözü olan öğrencilerin ve profesyonellerin yaratıcı önerilerini heyecanla bekliyoruz” dedi.

ÖDÜLLÜ PROJELER GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

ÇEİS'in öncülük ettiği tüm çalışmalarda somut sonuçlara ulaşmanın önemli bir kriter olduğunun vurgulayan Çalbıyık, "Sendika olarak üstlendiğimiz her görevin hakkını sonuna kadar vermeye özen gösteriyoruz. Yapı Tasarım Yarışması'nda da ödüle layık görülen fikirlerin proje dosyalarıyla sınırlı kalmaması, yaşam alanlarında vatandaşlarımızla buluşması için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri, ilkini Kamusal Alanda Yenilikçi Adımlar' temasıyla gerçekleştirdiğimiz yarışmamızdır.Pandemi gibi zorlu ve belirsiz bir süreç ile denk düşmesine rağmen, toplam 14 projenin ödüllendirildiği yarışmanın kazanan projelerini bir kitap haline getirdik. Bu kitabı sektörümüzün temsilcileri, belediyeler ve üniversiteler ile buluşturduk. Ayrıca, yarışmacılar ile yerel yönetimleri bir araya getirdiğimiz ve yarışmacıların projelerini tanıttığı 2 farklı online toplantı organize ettik. Ardından, profesyonel kategoride 3. olan “Yeşil Beton” projesini, ÇEİS'in Yeniköy'de bulunan merkez ofis bahçesine inşa ettik. İlk sene ödüle layık görülen 3 projenin daha hayata geçmesi için çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Yapı Tasarım Yarışması ile ilgili ayrıntılı bilgiye yarışmanın web adresinden ulaşılabiliyor.

ÇEİS’te 'Dijital Eğitim' dönemi!


Geri Dön