05 / 05 / 2024

atıl okul binası

atıl okul binası

Osmaniye'deki 90 yıllık okul binasında, derslerde kullanılan araç ve gereçler, öğrencilerin kıyafetleri, diploma örnekleri ve de fotoğraflar ile geçmişte günlük yaşamda kullanılan bazı eşyalar sergileniyor.

Kocaeli Başiskele'de 15.5 milyon TL'ye icradan satılık okul binası!

T.C. Kocaeli İcra Dairesi, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Başiskele Bahçecik Mahallesi, 584 ada 2 parselde yer alan okul binasını 15 milyon 462 bin 363 TL'ye satıyor...

Rize Pazar'da 9.4 milyon TL'ye icradan satılık 2 okul binası!

T.C. Rize İcra Dairesi, Rize ili, Pazar ilçesi, Merdivenli Mahallesi, 117 ada 2 parselde yer alan 2 okul binasını 9 milyon 420 bin 19 TL'ye satıyor...

Avrasya GYO Samsun Çarşamba Kirazlıkçay okul binası 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya GYO Samsun İli, Çarşamba İlçesi, Kirazlıkçay Mah. 1151 ada 1 Parsel numarasında yer alan okul binasına ait değerleme raporunu yayınladı .

Eyüpsultan'da okul binası icradan 8 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Eyüpsultan İlçe, Silahtarağa Mahallesi'nde bulunan 4 katlı okul binasını satıyor. Gayrimenkulün satış bedeli 8 milyon TL olarak belirlendi.

Kastamonu'da atıl hastanenin kamulaştırılması önerisi TBMM'de!

Kastamonu ilinde koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında atıl durumdaki bir özel hastane binasının kamulaştırılarak hizmete sunulması önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balıkesir'de 14.7 milyon TL'ye icradan satılık okul binası ve akaryakıt istasyonu!

Burhaniye İcra Dairesi Müdürlüğü, Balıkesir ili, Burhaniye ilçesi, Geriş Mahallesi, Çayırlar mevkii, 441 ada, 233 parselde yer alan 4 bin 746 metrekarelik arsa üzerindeki okul binası ve akaryakıt istasyonunu 14 milyon 732 bin 595 TL'ye icradan satıyor...

Avrasya GYO Çarşamba Kirazlıkçay okul binası 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Samsun İli, Çarşamba İlçesi, Kirazlıkçay Mahallesi 1151 ada 1 parsel numarasında yer alan okul binası değerleme raporunu KAP'ta yayınladı...

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Gölcük'te 7.5 milyon TL'ye icradan satılık okul binası!

Gölcük İcra Dairesi, Kocaeli ili, Gölcük İlçesi, Hisareyn Mahallesi 530 ada 1 parselde yer alan 6 katlı okul binasını 7 milyon 502 bin 616 TL'ye icradan satıyor..

Bolu'da 10.7 milyon TL'ye icradan satılık okul binası!

Bolu İli, Merkez İlçesi, Karaköy Mahallesi'nde yer alan okul binası vasıflı gayrimenkul 10 milyon 784 bin 151 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Bolu'da 10.7 milyon TL'ye icradan satılık okul binası!

Bolu İli, Merkez İlçesi, Karaköy Mahallesi'nde yer alan okul binası vasıflı gayrimenkul 10 milyon 784 bin 151 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

TANAP atıl durumdaki köy okullarını turizme kazandırıyor!

TANAP'ın destek verdiği atıl durumdaki köy okulları, sosyal alan ve donatılara dönüştürülecek. Bölge turizmine katkı sağlamayı amaçlayan proje kapsamında, Eskişehir'de iki eski okul binasının tadilatı tamamlandı.

Çanakkale Fatih İlkokulu yeni okul binası inşaat ihalesi yapıldı!

Çanakkale İl Özel İdaresi tarafından Biga ilçesinde inşa ettirilen, Fatih İlkokulu yeni okul binası inşaat ihalesi yapıldı.

atıl okul binası Haberi

atıl okul binası

Kadirli ilçesine bağlı Harkaçtığı köyünde atıl durumdaki 90 yıllık okul binası, eğitim ve kültür müzesine dönüştürüldü.


Merkezi Ankara'da bulunan Kadirli Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (KAVAK) şube başkanı emekli öğretmen İbrahim Boysal, derslerde kullanılan araç ve gereçler, öğrencilerin kıyafetleri, diploma örnekleri ve fotoğraflar ile geçmişte günlük yaşamda kullanılan bazı eşyaların, ilçenin ilk köy okullarından olan ve 1924'te yapılan binada sergilenmesini sağladı.


Boysal, AA muhabirine, kaybolmaya yüz tutan eğitim ve kültür varlıklarını koruyarak gelecek nesillere aktarmayı amaçladıklarını belirtti.


Yaşar Kemal'in, "İnce Memed" romanını köylerinde yazdığına dikkati çeken Boysal, şunları kaydetti:


"Müze oluşturulmasında bu okuldan mezun olanların büyük desteğini gördük. Kadirli Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile 10 yıllığına anlaşarak müzeyi kurduk. Evlerde kullanılmayan çeşitli ev ve tarım aletleri ile eğitim malzemelerini, eski fotoğrafları sergiliyoruz. Müzede...