16 / 05 / 2024

Atlantik Petrol çin

Atlantik Petrol çin

Endüstriyel ve motor yağları üreticisi olan ve halka açıldıktan sonra ihracatını üçe katlayan Atlantik Petrol, Myanmar pazarına girmeye hazırlanıyor. Atlantik Petrol Çin'e girdi, sırada Myanmar var...

TPAO açıkladı! Adana'daki 2 saha için 20 yıl süreli petrol işletme ruhsatı verildi

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Adana'da 2 ayrı sahaya için yirmi sene yıl süre ile petrol işletme ruhsatı aldığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Dev kurumdan 2024 yılı petrol için 90 dolar tahmini! Akaryakıt fiyatlarına indirim mi geliyor? 

Dev kurum,Goldman Sachs, 2024 yılı brent ham petrolü için 90 dolar tahmininde bulundu. Açıklamanın ardından akıllara hemen 'akaryakıta indirim mi gelecek?' sorusu geldi. Peki yeni yılda akaryakıt fiyatları ne olur, indirim gelecek mi?

OPEC'in ekim ayı petrol üretimi günlük 80 bin varil arttı

OPEC'in ham petrol üretimi ekim ayında önceki aya oranla günlük 80 bin varil yükselişle 27,9 milyon varile kadar çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Çelikoğulları Petrol İnşaat Gıda Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çelikoğulları Petrol İnşaat Gıda Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mesut Çelik ve Onut Can Çelik ortaklığında kuruldu.

Cft Grup Petrol İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cft Grup Petrol İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ayşe Turan tarafından kuruldu.

Rusya bu sene için 515 milyon ton petrol üretim hedefini koruyor!

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rusya'nın petrol üretim kısıntısı kararı doğrultusunda sene sonu tahminlerinde değişiklik yapmadıklarını kaydederek, "2023 yılı için 515 milyon ton petrol üretim hedefini değiştirmedik." diye konuştu.

ABD, stratejik petrol rezervi için 6 milyon varil daha ham petrol alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için Ekim ve Kasım'da teslim edilmek üzere yaklaşık 6 milyon varil daha ham petrol alacağını açıkladı.

ABD, stratejik petrol rezervi için 3 milyon varil petrol satın alacak!

ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için ağustos ayında teslim edilmek üzere 3 milyon varile kadar ham petrol alacağını duyurdu.

Petrol fiyatlarında Çin senaryosu! Petrol fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?

Petrol fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararından sonra güne düşüşle başladı. Karar sonrası Wood Mackenzie, Brent petrolün 99 dolar altında kalacağını,söylerken, Çin ekonomisinin yüzde 7 büyümesi durumunda fiyatların 5 dolar daha yükselmesi bekleniyor.

Piyasaları hareketlendirecek rapor! ABD, 2023 için petrol fiyat tahminini duyurdu!

Petrolle ilgili bir kötü haber de ABD’den geldi. Bu sene, dünyanın en büyük petrol ithalatçısı Çin’in talebinin artacağını öngören ABD, 2023 için petrol fiyatı için nasıl bir tahminde bulundu? İşte o sorunun yanıtı…

Petrol Çin’le fırladı! Çok yakında bakın kaç para olacak?

Yaklaşık 3 senedir piyasaları neredeyse ölüm sessizliğine sokan Çin’den gelen açılma haberi piyasalarda adeta bomba etkisi yaparken, en önemli emtialardan petrolde müthiş bir iddia ortaya atıldı.

Petrol fiyatları Çin etkisiyle dibi gördü

Petrol fiyatlarının düşmesinde Çin'deki protestoların etkili olduğu belirtilirken, OPEC'in alacağı karar ve AB'nin Rus petrolüne getireceği tavan fiyat da fiyatların şekillenmesinde etkili olacak.

Atlantik Petrol çin Haberi

Atlantik Petrol çin

Endüstriyel ve motor yağları üreticisi Atlantik Petrol, Batılı büyük markaların hakim olduğu Çin pazarına girdi. Halka açıldıktan sonra ihracatını üçe katlayan Atlantik Petrol, Myanmar pazarına girmek için de gün sayıyor.

Atlantik Petrol Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Koparan, 1959 yılında kurulan şirketin, son yıllarda hızlandırdığı ihracat çalışmaları çerçevesinde, yeni pazarlara girdiğini belirtti. Bugün itibariyle 26 ülkeye ihracat yaptıklarını anlatan Ahmet Koparan, bu ülkeler arasında Çin gibi zor pazarların yanı sıra, Myanmar gibi Türkiye için ilk olan pazarların da yer aldığını vurguladı.

Çin'de Batılı devlerle rekabet


Kısa bir süre önce Çin'e ihracat yapmaya başladıklarını kaydeden Koparan, "Çin'e bu zamana kadar Türkiye'den en çok mermer ihracatı yapılıyordu. Bunların yanına şimdi Atlantik Petrol'ün ürettiği yağları ilave oldu. Bu pazarda Shell, BP gibi dünya devleriyle kendi ürettiğimiz...