26 / 07 / 2024

Petrol Çin’le fırladı! Çok yakında bakın kaç para olacak?

Petrol Çin’le fırladı! Çok yakında bakın kaç para olacak?

Yaklaşık 3 senedir piyasaları neredeyse ölüm sessizliğine sokan Çin’den gelen açılma haberi piyasalarda adeta bomba etkisi yaparken, en önemli emtialardan petrolde müthiş bir iddia ortaya atıldı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Dünyanın gözünü kulağını çevirdiği Çin 3 yıllık aradan sonra dün kapılarını açtığını duyurdu ve uzun süredir sürekli bu ülkenin tedirdiğinliğini yaşayan piyasalarda hareket anında başladı. Öncelikle bir süredir düşüşte seyreden petrol fiyatlarında hareket başladı.

Petrol Çin’le fırladı! Çok yakında bakın kaç para olacak?

Çin’in 3 senelik aranın ardından kapılarını açtığını duyurması tüm dünyayı anında etkiledi.

Küresel piyasalar gelen haberle adeta yeniden doğarken, bundan en fazla etkilenen petrol piyasası oldu.

Dünya petrol piyasası gözlerin çevrildiği Çin'in karantina önlemlerini kaldırmasının ardından yeni haftaya olumlu bir giriş yaptı.

Bu emtiada , yatırımcıların Çin'deki olumlu talep görünümü ve Fed'in daha az kısıtlayıcı para politikası uygulayacağı beklentisi dolayısıyla yeni haftaya yükselişle başladı.

HAM PETROL ÇİN HABERİYLE 75 DOLARA YÜKSELDİ

Gelişmeler üzerine ABD ham petrolü geçen haftayı yüzde 8 düşüşle kapattıktan sonra Pazartesi günü varil başına 75 dolara yükseldi.

Bloomberg’in haberine göre, People’s Daily ile yapılan bir röportaja göre Çinli bir merkez bankası yetkilisi, Pekin hane halklarına ve şirketlere daha fazla mali destek sağlar sağlamaz ülkenin büyümesinin yeniden yoluna gireceğini söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön