26 / 07 / 2024

Petrol Çin’le fırladı! Çok yakında bakın kaç para olacak?

Petrol Çin’le fırladı! Çok yakında bakın kaç para olacak?

Yaklaşık 3 senedir piyasaları neredeyse ölüm sessizliğine sokan Çin’den gelen açılma haberi piyasalarda adeta bomba etkisi yaparken, en önemli emtialardan petrolde müthiş bir iddia ortaya atıldı.


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Konuyla ilgili yorum yapan RHB Investment Bank Analisti Sean Lim, "Çin'in sınırları yeniden açmasının etkisinin hissedilmesi biraz zaman alacak. Taleple ilgili endişeler devam ediyor. Orta vadede daha dengeli bir petrol piyasası bekliyoruz” diye konuştu.

Petrol Çin’le fırladı! Çok yakında bakın kaç para olacak?

140 DOLAR İDDİASI!

Piyasalarda ayrıca, Fed’e yönelik beklentiler ABD'de istihdam verilerinin ücret artışlarının hız kestiğine işaret etmesinin ardından değişim göstermişti.

Dünyanın en önemli emtialarından petrol, yeni seneye zayıf bir başlangıç yapmıştı. Ancak son gelişmeler üzerine yorum üst düzey koruma fonu yöneticisi Pierre Andurand, Asya'nın Covid ile ilgili kapanmalarının ardından tamamen yeniden açılması durumunda ham petrolün bu yıl varil başına 140 doları geçebileceğini söyledi.

Diğer taraftan dünyanın en büyük petrol üreticilerinden ABD’de de petrolle ilgili gelişmeler yaşanıyor. Ekonomi alanında dünyada çok etkili olan Bloomberg’in haberine göre ise Biden yönetimi, tekliflerin ya çok maliyetli olduğuna ya da gerekli özellikleri karşılamadığına karar verdikten sonra acil durum petrol rezervini yeniden doldurmak için alımları erteliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön