03 / 05 / 2024

atv Limak-Kalyon-Kolin

atv Limak-Kalyon-Kolin

Çalık Grubu'nun, TMSF ihalesinde 1.1 milyar dolara satın aldığı ATV-Sabah grubunun en önemli markası olan ve uzun süredir elinden çıkarmayı düşündüğü atv'nin yeni sahibi Kalyon İnşaat-Kolin-Limak ortaklığı olduğu iddia edildi...

Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu vefat etti!

Kalyon, Kolin, Limak, Cengiz inşaattan sonra en yüksek ekonomik değerde kamu ihalelerini alan Yapı Merkezi’nin Onursal Başkanı Dr. Ersin Arıoğlu yaşamını yitirdi. 

Rekabet Kurulu'ndan Cengiz ve Kalyon İnşaat'a onay çıktı! İki patron o işten çekildi

Rekabet Kurulu, Mapa İnşaat ve Ticaret AŞ ve Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin İstanbul Havalimanı'nı inşa etmek ve 25 yıl boyunca işletmek amacıyla 7 Ekim 2013 tarihinde kurulan İstanbul Grand Airport’taki (İGA) hisselerinin Cengiz Holding ile Kalyon Holding'e devrine onay verdi.

Kalyon Holding İstanbul Havalimanı'ndaki hisse payını arttırdı

Kalyon Holding İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payını yüzde 55’e çıkarma kararı aldı. İstanbul Havalimanı ortaklarından Limak Yatırım Holding ve Mapa İnşaat, geçtiğimiz günlerde hisselerini diğer ortaklara satmak için anlaşmaya varmıştı.

Çukurova Havaalanı ihalesi 26 Ekim'de!

Limak-Kalyon-Cengiz İnşaat Ortak Girişim Grubu’nun elenmesinden sonra iptal edilen Çukurova Havaalanı ihalesinde yeni iddialar gündemde. 26 Ekim’de yapılacak olan ihale öncesinde şartnamede idareyi devre dışı bırakacak değişiklikler yapıldığı, ödeme dengelerinin tamamen yüklenici lehine düzenlendiği

Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim'de yeniden yapılacak! 

Limak-Kalyon-Cengiz’in elenmesinden sonra Mart'ta iptal edilen ve Ulaştırma Bakanı’nı yiyen Çukurova Havaalanı ihalesi Ekim sonunda tekrar yapılacak. CHP milletvekili Burhanettin Bulut, “Gözümüz, bu ihalede. 500 milyon Avro harcanacağına mevcut havaalanı modernize edilsin” dedi.

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Kolin İnşaat'ın İGA Havalimanı'ndaki hisselerini Cengiz ve Kalyon alacak! 

İGA Havalimanı'nda hisseleri bulunan Kolin İnşaat'ın hisselerinin Cengiz İnşaat ve Kalyon Havacılık ve İnşaat tarafından devralınmasına izin verildi. 

Cengiz, Kolin ve Kalyon Vlora Havalimanı projesinden çekildi!

Cengiz, Kolin ve Kalyon şirketleri, Vora Havalimanı projesi konusunda Arnavutluk hükümetiyle anlaşma sağlayamadı.

Cengiz-Kolin ve Kalyon Vlora Havalimanı projesinden çekildi!

Arnavutluk'ta inşa edilecek havalimanı projesi için geçen yıl masaya oturan Cengiz-Kolin ve Kalyon ihale sürecinden çekildi.

Kolin İnşaat'tan 'hisse devri' açıklaması!

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ’nin ortaklarından Kolin İnşaat'ın yüzde 20 hissesinin Kalyon’a devredildiği iddia edilmişti. Kolin İnşaat, konu ile ilgili açıklama yaptı.

Türkiye'den 5 inşaat firması dünyada en fazla ihale alan ilk 10 firma arasında!

Dünya Bankası verilerine göre, Limak Holding, Cengiz Holding, Kolin, Kalyon ve MNG Holding dünyada en fazla ihale alan ilk 10 firma arasında yer aldı.

Özbekistan'ın otoban projesi Cengiz-Kalyon-Kolin'e emanet!

Özbekistan'daki ilk ücretli otoban projesini Türk şirketleri konsorsiyumu Cengiz-Kalyon-Kolin yapacak. Proje ile Taşkent-Semerkant arasındaki mesafe 2 saate düşecek.

Kolin ve Kalyon, Akkuyu'dan çekilecek mi? 

Rus Gazetesi RBC, Akkuyu nükleer santralinin inşaatı projesinde Rusya'nın ortağı olan Kolin İnşaat ve Kalyon İnşaat'ın projeden çekildiğini iddia etti. 

atv Limak-Kalyon-Kolin Haberi

atv Limak-Kalyon-Kolin

Çalık Grubu'nun, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) ihalesinde 1.1 milyar dolara satın aldığı ATV-Sabah grubunun en önemli markası olan ve uzun süredir elinden çıkarmayı düşündüğü atv'nin yeni sahibi Kalyon İnşaat-Kolin-Limak ortaklığı olduğu iddia edildi.


Geçtiğimiz yıl yapılan görüşmelerde atv'nin Turner Grubu (Time Warner) tarafından satın alındığı duyurulmuş, ancak satış gerçekleşmemişti.


LİMAK-KALYON-KOLİN'DAN İDDİA İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI


Açıklamada, "Limak-Kalyon-Kolin Ortaklığı'nın ATV hisselerini, Çalık Grubu'ndan devraldığına dair çıkan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" denildi.


Zaman...