29 / 04 / 2024

AÜ Mimarlık Fakültesi Evin Halleri konferansı

AÜ Mimarlık Fakültesi Evin Halleri konferansı

Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, "Evin Hâlleri" adlı bir konferans düzenledi. ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Lale Özgenel'in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, Mühendislik Fakültesi Seminer Salonunda yapıldı.

Prıma Materıa Mimarlık Tasarım Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prıma Materıa Mimarlık Tasarım Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Burak Albayrak tarafından kuruldu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı açıklama yaptı: Bu hizmetlerimiz artık bu şekilde devam edecek!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, 7 Mart itibariyle tüm bölümlerdeki hizmetlerin, deprem riski olmayan çelik yapılarla sürdürüleceğini duyurdu.

Son dakika gelişmesi! İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor!

İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ardından bir hastane daha tahliye ediliyor. İşte son dakika gelişmesi...

Başak Cengiz'in ismi Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi!

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi...

İstanbul depreminde süre kısalıyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Neotektonik ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Haluk Selim, 17 Ağustos depreminin 22'nci yıldönümünde Türkiye'de deprem riskiyle karşı karşıya olan bölgelere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ek binalarının açılışı gerçekleşti!

Rize'de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin ek Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Ek Binası ile Çayeli Eğitim Fakültesi Ek Binasının açılışı gerçekleşti.

Efor Doğa Mimarlık Mühendislik Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efor Doğa Mimarlık Mühendislik Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Caner İşlemecioğlu tarafından kuruldu.

Hasarlı binaların çoğu 1998'den önce inşa edildi!

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, 30 Ekim İzmir depremine ilişkin rapor yayınladı. Raporda depremde hasar gören binaların çoğunun 1998'den önce inşa edildiği belirtildi. 

Müa Mimarlık Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Müa Mimarlık Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Tuba Bilgiç tarafından kuruldu.

Paşa Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Paşa Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Eyüphan Paşa Demir ve Yakuphan Paşa Demir ortaklığında kuruldu. 

İÜ Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin yeni binasının temeli atıldı!

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'nin yeni binasının temeli bugün atıldı. 

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinde son durum!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinin çalışmaları devam ediyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalara ilişkin bilgileri aktardı...

Üniversite öğrencilerinden Uygarlık Tarihinde Mimarlık sergisi!

Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri kültür sanat faaliyetlerini online platforma taşıdı. Öğrencilerin ortaya çıkardığı projeler arasında "Mimarlıkta Disiplinler Arası Yaklaşımlar", "Tarihi Kentsel Dokuda Çağdaş Tasarım" ve "Uygarlık Tarihinde Mimarlık"  başlıklı ürünle

AÜ Mimarlık Fakültesi Evin Halleri konferansı Haberi

AÜ Mimarlık Fakültesi Evin Halleri konferansı

 Anadolu Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümü, "Evin Hâlleri" adlı bir konferans düzenledi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Lale Özgenel'in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik, Mühendislik Fakültesi Seminer Salonunda yapıldı.


Konferansa, Mimarlık ve Tasarına Fakültesi öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı. Konferansta, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekan Vekili ve Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nuray Özaslan'm açılış konuşmasının ardından "ev, konut, yuva" kavramları hakkında bilgi veren Doç. Dr. La' 

Özgenel, evin sürekli dönüşen ve değişen bir olgu olduğunu belirtti. Doç. Dr. 

Özgenel, evin basit bir konuttan ibaret olmadığını ve zengin bir içeriğe sahip olduğunu vurguladı. 


Eskişehir...