03 / 05 / 2024

AUAP 2038 Ankara Ulaşım Ana Planı

AUAP 2038 Ankara Ulaşım Ana Planı

Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Ulaşım Ana Planı'nın uygulanmasına ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sorularını Başbakan Davutoğlu'na ileten Aylin Nazlıaka'ya henüz cevap gelmedi..

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı neleri içeriyor?

Ankara ulaşım Ana Planı 2038 yapım süreci ne zaman başladı? Ankara ulaşım Ana Planı 2038 ile Ankara çevre yolunun  içi ve dışı diye kentin ikiye bölündüğü ve iki Ankara yaratılmaya çalışıldığı anlaşılıyor.

2038 Ankara Ulaşım Ana Planı hazırlanıyor!

2013’te başlanan “2038 Ankara Ulaşım Ana Planı” üzerine çalışmalar tamamlanıyor. Mansur Yavaş 15 Mayıs’ta attığı tweette ''4 Haziran’daki metro proje ihalesi için kolları sıvadık'' ifadelerini kullandı.

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması TBMM'de!

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışmaları mecliste!

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması meclis gündemine taşındı. CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, konuya ilişkin 9 soru hazırladı..

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması mecliste!

Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 çalışması meclis gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

2038 yılı Ankara Çevre Düzeni Planı yeniden askıda!

2038 yılı Ankara Çevre Düzeni Planı yeniden askıda!

Ankara Ulaşım Ana Planı son durum!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Gazi Üniversitesi tarafından yapılan Ankara Ulaşım Alanı 2038 Ulaşım master planı ve nazım plan çalışmasının akıbeti belirsiz.

Ankara'ya 11 yeni metro hattı geliyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Metropolitan Alanı Ve Yakın Çevresi Ulaşım Ana Planı projesiyle, 11 yeni metro hattı yapacak. Ankara'yı metro ağıyla örecek projeler 2038'de tamamlanacak.

2038 yılı Ankara Çevre Düzeni Planı askıya çıktı!

1/100 000 ölçekli 2038 yılı Ankara Çevre Düzeni Planı 30 gün süreyle bugün askıya çıkarıldı...

2038 Yılı Hedefli Ankara Çevre Düzeni Planı kabul edildi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi ocak ayı toplantısının son gününde, “2038 Yılı Hedefli Ankara Çevre Düzeni Planı’ kabul edildi.

Ankara Çevre Düzeni Planı kabul edildi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, "2038 Yılı Hedefli Ankara Çevre Düzeni Planı" kabul edildi.

AUAP 2038 Ana ulaşım planında son durum!

Duruş Gazetesi köşe yazarı olan Tahir Çalgüner Ankara Ulaşım Ana Planı 2038 Ulaşım master planını değerlendirdi. İşte o haber...

AUAP 2038 Ana ulaşım planı ne zaman yapılacak?

Gökçek'in ATO' konferans salonunda yapılan 2016 yılı ve sonrası ANKARA proje sunumlarını değerlendiren Şehir Plancısı akademisyen Tahir Çalgüner; Ulaşım projelerini kısmen dinledik ancak "Ana ulaşım planından" haber yok dedi.

AUAP 2038 Ankara Ulaşım Ana Planı Haberi

AUAP 2038 Ankara Ulaşım Ana Planı


Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara Ulaşım Ana Planı'nın uygulanmasına ve çeşitli iddialara ilişkin soru önergesi hazırladı. Sorularını Başbakan Davutoğlu'na ileten Aylin Nazlıaka'ya henüz cevap gelmedi.


Ankara’nın kaldırımları ile yollarının, insan ve yaya trafiğini taşıyamaz hale geldiğini dile getiren Nazlıaka Ankara’da sabah ve akşam saatlerinde trafiğin -özellikle ana arterlerde- bir çileye dönüşmüş durumda olduğunu söyledi.


Bu durumun her geçen yıl daha kötüye gittiğini belirten Nazlıaka, "Yollar ve altyapı dikkate alınmadan gerçekleştirilen kentleşme pek çok sorunu da beraberinde getirmektedir.


Ankara’nın halen bir ana ulaşım planı olmaması Başkentin nasıl bir zihniyet tarafından yöneltildiğinin en açık örneğidir. Belediyelerin öncelikli görevleri arasında, belediye kanunu ve mekansal planlarlar yapım yönetmeliği uyarınca kentlerin ana ulaşım planı ve stratejik nazım plan çalışmalarının yapılması ve onayı yer almaktadır.


Ana ulaşım planını...