03 / 05 / 2024

avcılar deprem 2020

avcılar deprem 2020

Mega kent İstanbul’un deprem açısından en riskli 2 ilçesinin belediye başkanları çarpıcı açıklamalar yaptı. Avcılar’da binlerce binanın yenileme beklediğini dile getiren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Paraya pula bakmaksızın seferberlikle hareket etmeli...” diye konuştu.

Deprem sonrası Avcılar'daki 5 katlı bina mühürlendi! Kolonlarından ses geliyor...

Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi. Depremin ardından Avcılar'daki 5 katlı binada çatlakların oluşması üzerine inceleme başlatıldı ve sonrasında bina mühürlendi.

İstanbul’da emlak fiyatları baştan aşağı değişti! Avcılar Fatih ve Bakırköy’de fiyatlar düşerken, kuzeyde fırladı!

Deprem felaketinin ardından beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarını etkiledi. Avcılar, Fatih, Bakırköy gibi riskli ilçelerde fiyatlar düşerken; daha sağlam olduğu söylenen kuzey bölgelerde ise talep patlaması yaşanıyor.

Avcılar'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Avcılar ilçesindeki kentsel dönüşümle ve deprem riskiyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 1603 binanın kentsel dönüşüme girdiğini belirten Hançerli, "Yaklaşık 6 bin binanın yenilenmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bina bina verilerimiz var" dedi.

Avcılar Firuzköy Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı çıktı!

Avcılar ilçesi, Firuzköy Mahallesi, 150 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıktı.

Avcılar'daki kentsel dönüşümde 'çürük raporu' tartışması!

Deprem riskini azaltmak için başlatılan dönüşüm atağında Avcılar'da sorun çıktı. 6 bin TL'yi cebinden ödeyip çürük raporu alan bazı müteahhitlerin, deniz gören binalarda hak sahiplerini 3'te 2 çoğunlukla korkuttuğu belirtildi.

Avcılar Ambarlı 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda! 

Avcılar ilçesi, Ambarlı Mahallesi, ( Kreş Alanı ) 20585 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Küçükçekmece ve Avcılar'a dikkat!

Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Büyük deprem Tekirdağ’da olacak. Marmara Ereğlisi’nin beklediği depremin yıkım kuvveti de 9 olacaktır. İstanbul’un önünde olacak olan deprem Küçükçekmece ile Avcıların önünde olacak ve bu deprem 6,4 ile 6,7 arasında olacak" dedi.

İzmir'deki deprem sonrası Avcılar'da bir binada çatlak meydana geldi! 

İzmir'de dün öğle saatlerinde meydana gelen 6.6 şiddettindeki deprem İstanbul'un bazı bölgelerinde de hissedildi. Seferihisar açıklarında meydana gelen deprem sonrasında Avcılar'da bir binada çatlak meydana geldi. 

Avcılar ve Silivri’deki 32 bin 377 bina mercek altına alındı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avcılar ve Silivri’deki 32 bin 377 binanın deprem risk performanslarının belirlenmesi için ihale gerçekleştiriyor. 

Avcılar depreme hazır mı? 1800 bina yıkılmayı bekliyor!

İstanbul’da deprem denince akla gelen ilk ilçelerden biri olan Avcılar'da imar değişikliği planı gündeme geldi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, bölge halkını ilgilendiren önemli açıklamalarda bulundu.

Avcılar ve Büyükçekmece için plan talebi!

Mega kent İstanbul’un deprem açısından en riskli 2 ilçesinin belediye başkanları çarpıcı açıklamalar yaptı. Avcılar’da binlerce binanın yenileme beklediğini dile getiren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Paraya pula bakmaksızın seferberlikle hareket etmeli...” diye konuştu.

Avcılar İnşaat'tan erken anahtar teslimi!

Sektörün önde gelen isimlerinden Avcılar İnşaat , Avcılar Exclusive Bayraklı Projesi’nde erken anahtar teslimi yapacaklarını duyurdu. 2021 Aralık ayında daire teslimi planlanan projede teslim tarihinin 2020 yılı Kasım ve Aralı ayları içerisinde gerçekleşeceği belirtildi...

Deprem sadece Avcılar’ın değil İstanbul’un meselesi!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İstanbul depremi ile ilgili olarak, “Avcılar depreme hazır diyemeyiz, hazırlanmaya çalışıyor diyebiliriz. Hazırlanmak için düğmeye bastık. Yürüyerek değil koşarak yol alıyoruz. Kaybedecek vaktimiz yok” dedi...

avcılar deprem 2020 Haberi

avcılar deprem 2020

İstanbul'un Avcılar İlçesi, 1999 yılında yaşanan en çok etkilenen ilçelerden biri oldu. Sözcü'den Hande Zeyrek'in haberine göre, Avcılar'da 270 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi ise yaralandı. 1823 konut ve 326 işyeri yıkıldı veya ağır hasar gördü. 5 bin 106 konut ve 872 işyeri ise orta hasar gördü.

Avcılar Belediye Başkanı avukat Turan Hançerli, 16 Ocak tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İmar Komisyonu'nda oturma eylemi yaptı. Eylemin gerekçesi Avcılar'daki binaların depreme karşı güçlendirilebilmesi için hazırladıkları imar planı notu değişikliğinin 4 aydır çoğunluğun AKP'de olduğu İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gündeme alınmamasıydı. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Elazığ depremiyle Türkiye yeniden deprem önlemlerine kilitlenirken, Hançerli, yüksek riskli ilçede yaşananları şu anlattı:


BARDAK KIRILDIKTAN SONRA

Deprem sonrası çalışmaları çokça inceledim. Çünkü biz hep bir şey olduktan...