04 / 05 / 2024

Avcılar füniküler sistemi imar planı

Avcılar füniküler sistemi imar planı

Avcılar, İstanbul Üniversitesi Sahil Füniküleri Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya çıkarıldı. İşte Avcılar İstanbul Üniversitesi sahil füniküleri projesinin detayları...

Avcılar Lusso Bornova konutlarında peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı!

Avcılar İnşaat tarafından inşa edilen Lusso Bornova konut projesinde satışlar devam ediyor. Peki, Lusso Bornova konut fiyatları ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

İzmirlilere son dakika müjdesi! Füniküler hattı için düğmeye basıldı!

İzmirlilere son dakika müjdesi geldi. Karantina Meydanı ile Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında br füniküler hattının yapılması planlanıyor.

İstanbul’da emlak fiyatları baştan aşağı değişti! Avcılar Fatih ve Bakırköy’de fiyatlar düşerken, kuzeyde fırladı!

Deprem felaketinin ardından beklenen Marmara depremi İstanbul'daki emlak fiyatlarını etkiledi. Avcılar, Fatih, Bakırköy gibi riskli ilçelerde fiyatlar düşerken; daha sağlam olduğu söylenen kuzey bölgelerde ise talep patlaması yaşanıyor.

Hedef sıfır riskli bina! Depreme karşı ‘Avcılar Modeli’

Olası İstanbul depreminde en riskli ilçelerin başında gelen Avcılar’da 2029 yılına kadar sıfır riskli bina hedefi konulduğu bildirildi. Peki Türkiye’ye ‘Avcılar Modeli’ olarak tanıtılan bu sistem nasıl işliyor?

İTÜ-İstinye Füniküler Hattı için ilk ihale yapıldı!

Türkiye'de ilk kez inşa edilecek olan 3 istasyonlu eşsiz bir füniküler hattı için ihale süreci başladı İhalede 22 firma tarafından teklif verildi.

Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı yıl sonunda açılıyor!

Merakla beklenen Rumelihisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı’nın ray kaynatma töreni yapıldı.

İTÜ-İstinye Füniküler Hattı'nın inşaatı başlıyor!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İTÜ-İstinye Füniküler Hattı projesi için start verdi. 

İTÜ-İstinye Füniküler Hattı için düğmeye basıldı!

Ulaşım yatırımlarına hız kesmeden devam eden İBB, İTÜ-İstinye Füniküler Hattı projesi için düğmeye bastı.

Avcılar Belediyesi’nde kentsel dönüşüm fırsatçılığı mı yapıldı?

Avcılar AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Küçükoğlu yaptığı açıklamada, İstanbul Avcılar Belediyesi’nin ‘artık parsel’ şeklinde isimlendirilen arsaların vatandaşa fahiş fiyatlarla geri satıldığını iddia etti...

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattı imar planı değişikliği onaylandı!

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda son durum ne?

Rumeli Hisarüstü bölgesi ile Aşiyan Parkı arasında hayata geçirilen Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı'nda son durum ne? İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açıklamalarda bulundu...

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Ekim 2021'de açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medyadan yaptığı açıklamada inşası devam eden Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler hattının Ekim 2021'de hizmete açılacağını açıkladı.

Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Temmuz’da açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) inşaatı durdurulan Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı Temmuz'da hizmete açılacak.

Avcılar füniküler sistemi imar planı Haberi

Avcılar füniküler sistemi imar planı


Avcılar İlçesi, İstanbul Üniversitesi Sahil Fünikülerine Hattı Projesi'ne ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün (16 Mayıs 2014 Cuma) askıya çıkarıldı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 28025 dosya numaralı plan tadilatını 17 Şubat 2014'te onayladı. Avcılar sahil füniküler hattı projesi 1/5000 ölçekli imar plan tadilatı, 16 Haziran 2014 Pazartesi gününe kadar ilanen askıda kalacak. Projenin detayları şöyle; 


Plan notu: 


1- Uygulama Büyükşehir Belediye Başkanlığınca onaylanacak projeye göre yapılacaktır.


2- Füniküler güzergahı ve füniküler istasyon alanları koruma sınırı içinde kalan alanlarda yapılacak tüm uygulamalarda ve zemin etüd çalışmalarında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'nın görüşü alınacaktır. 


3- Plan onama sınırı içinde kalan alandaki güzergah şematik olup, kesin güzergah uygulama projeleri belirlenecektir.


4- Plan onama sınırı içinde kalmak kaydı ile plan değişikliğine gerek kalmaksızın uygulama...