15 / 05 / 2024

avm açılması

avm açılması

Perakende Yasa Taslağı'nın ortaya çıkmasının ardından yeni AVM açılışları hızlandı. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlan Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken'in açıklamasına göre, yapılan planlamalarda 2015 yılında AVM açılan şehir sayısı 60'a yükselecek...

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

Ahmet Davutoğlu: AVM'lerin açılması, gözden geçirilmesi gereken bir karar!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, koronavirüsle mücadelede normalleşme süreciyle ilgili alışveriş merkezlerinin (AVM) açılması kararının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini anlattı.

AVM'lerin açılması normalleşmeye büyük katkı sağlayacak!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM'lerin büyük çoğunluğunun bugün hizmet vermeye başladığını dile getirerek, "AVM'lerin açılması normalleşmeye büyük katkı sağlayacak" dedi.

Nilüfer'den AVM’lerin açılmasına tepki!

Şarkıcı Nilüfer Yumlu, vaka ve ölüm sayılarının yeniden artması üzerine AVM'lerin açılmasına tepki gösterdi.

Uzmanlardan AVM'lerin açılmasına ilişkin uyarı: En son açılmalıydı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısı ardından açıkladığı normelleşme sürecinde alınan kararlardan biri de AVM'lerin 11 Mayıs'tan itibaren açılmasıydı. Peki uzmanlar AVM'lerin açılmasına ilişkin ne diyor? İşte uzmanların konuya ilişkin görüşleri...

AVM'lerin açılması için erken mi?

AVM’lerin 11 Mayıs'da açılmasına karar verildi. Peki AVM'lerin bu süreçte açılması doğru mu? Birçok masrafla açılacak olan AVM'ler, ziyaretçi toplayacak mı? 

Hazine arazilerinin tarıma açılması TBMM gündeminde!

Hazine arazilerinin tarıma açılması ve çiftçilere tohum desteği verilmesine yönelik projeler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hazine arazilerinin tarıma açılması yapılan çalışmalar TBMM'de!

Hazine arazilerinin tarıma açılması kapsamında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yaylaların imara açılması TBMM'nin gündeminde!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yaylaların imara açılmasıyla yaylacılık ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların mağduriyetlerini meclis gündemine taşıdı.

Esenyurt Hayat Park 3 AVM açılış tarihi!

Esenyurt Hayat Park 3 AVM açılış tarihi haberimizde yer alıyor. AVM için kazı çalışmaları 2 hafta kadar önce başladı.

Türk mobilyacılar Dubai'de AVM açıyor!

MODOKO ve MASKO ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ninortak projesiyle ABD'de açılması planlanan mobilya alışveriş merkezi projesine Dubai de eklendi...

2023'ten sonra yeni AVM açılmayacak!

KPMG Türkiye'nin ‘Sektörel Bakış 2020 – Perakende Raporu yayımlandı. Raporda, Türkiye'de 2023 yılından itibaren yeni alışveriş merkezi (AVM) açılmayacağı öngörüldü. Bu yıl ise 9 yeni AVM açılması bekleniyor...

Türkiye'deki AVM'lerde kaç metrekare kiralanabilir alan var?

Türkiye genelinde toplam 436 adet AVM bulunuyor. 2019 yılında toplam 5 yeni AVM açılırken, 2020 yılı içinde de 9 yeni AVM açılması planlanıyor. Türkiye'deki AVM'lerde kaç metrekare kiralanabilir alan var?

avm açılması Haberi

avm açılması

Alışveriş merkezi (AVM) açılmasını sınırlayacak Perakende Yasa Taslağı'nın ortaya çıkmasının ardından yeni AVM açılışlarının hızlandığı belirtiliyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkârlan Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken'in açıklamasına göre, yapılan planlamalarda 2015 yılında AVM açılan şehir sayısı 60'a yükselecek. Palandöken, "Perakende Yasa Taslağı'nın tartışılması bile AVM açılışlannı hızlandırdı. Türkiye'nin dört bir tarafında açılan AVM haberlerinden geçilmiyor. Ama görülüyor ki Ankara daha birinciliği kaptırmayacak." dedi. 

Yasanın çıkması yaklaştıkça açılan AVM sayısının hızla arttığını belirten Palandöken şunları kaydetti: "AVM açılıştan hızlanarak sürüyor. Şu an 54 ilimizde AVM varken 2015 yılında bu sayı 60'a yükselecek. 

On yıl önce açılan AVM'lerin kiralama alanı ortalama 30 bin metrekare iken, 2013 senesinde açılacak AVM'lerde bu büyüklük ortalama 40 bin metrekare. 

Şehir içinde artık AVM yapılacak alanlar azaldığından birbirine yakın açılıyorlar. Şehrin...