18 / 05 / 2024

AVM düzenlemesi 2015

AVM düzenlemesi 2015

AVM düzenlemesi komisyondan geçti. Alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren tasarı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve de Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi. Peki şimdi ne olacak?

TOKİ'den Şehitkamil Kuzeyşehir'de altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi!

Gaziantep İli Şehitkamil İlçesi Kuzeyşehir Genel Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 8 Eylül tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Antalya Serbest Bölgesi'ne 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi!

Antalya Serbest Bölgesi, hayata geçirilmesi planlanan 14 milyon dolarlık yeni rıhtım düzenlemesi projesinde müteahhitlere teklif verildi.

Gaziantep'e imar düzenlemesi müjdesi!

Çalışmalarına devam eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, mahalle ziyaretleri kapsamında Şehitkamil'e bağlı Seyrantepe Mahallesi’ne gitti. Mahallede yer alan taş ocağı olarak kullanılan mağaraların yıkılarak imar düzenlemesi yapılacağını da müjdeledi.

Edremit Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi geliyor!

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan'ın en önemli seçim vaatlerinden olan Şehit Hamdi Bey Meydanı Kapalı Yeraltı Otoparkı ve Meydan Düzenlemesi Projesi hayata geçiriliyor...

Değerli Konut Vergisi düzenlemesi yasallaştı, şimdi ne olacak?

Değerli Konut Vergisi düzenlemesi yasallaştı şimdi ne olacak?Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, Değerli Konut Vergisi düzenlemesini kaleme aldı...

Karatay'da 21 mahallede imar düzenlemesi!

Karatay Belediyesi tarafından imar ve mülkiyet sorunlarının çözülmesi için 21 mahallede, 38 farklı düzenleme sahasında 9 milyon 821 bin metrekarelik alanda imar düzenlemesi yapıldı.

Bursalılar turizm imar düzenlemesi bekliyor!

Bursa Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası 7. meslek komitesi adına Muhammet Ali Varlı Orhangazi’de turizm konulu sunum düzenledi. Varlı, ''Bursa Büyükşehir Belediyesinden “turizm imar ” düzenlemesi bekliyoruz'' diye konuştu.

Yargıtay imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını oluşturdu!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, yargıtayın imar barışı düzenlemesi ile ilgili ilk kararlarını kaleme aldı...

Vatandaşlık düzenlemesi ülkeye döviz girdisi sağlayacak!

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Vatandaşlık düzenlemesi gayrimenkul sektörüne muazzam bir döviz girdisi sağlayacaktır." dedi.

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık düzenlemesi sektöre olumlu yansıyacak!

Roya Yapı İcra Kurulu Başkanı Yüksek Mimar Afşin Aykanat, yabancı yatırımcıya vatandaşlık düzenlemesi hakkındaki görüşünü paylaştı...

İnşaatta KDV düzenlemesi yürürlüğe girdi!

Kat karşılığı inşaatlarda arsa sahiplerinin ödediği KDV oranını daraltan Kanun yürürlüğe girdi. KDV düzenlemesi bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

İBB'den Rumelihisarı'nda altyapı, çevre düzenlemesi ve satış ihalesi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Beşiktaş İlçesi'ne bağlı Rumelihisarı Mahallesi'nde altyapı, çevre düzenlemesi ve satış işi ihale ediyor..

Yeni emlak komisyonu düzenlemesi neler getirecek?

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı yeni düzenleme kapsamında emlakçılar, alım satımda satış bedelinin yüzde 3’ünden, kiralamalarda ise 1 aylık kira bedelinden fazla ücret talep edemeyecek. Peki yeni emlak komisyonu düzenlemesi neler getirecek?

AVM düzenlemesi 2015 Haberi

AVM düzenlemesi 2015

Alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.


 Tasarıda, alışveriş merkezi, "Bir yapı veya alan bütünlüğü olan, içinde büyük mağaza ya da beslenme, giyinme, eğlenme, dinlenme, kültürel ve benzeri ihtiyaçların bir kısmının veya tamamının karşılandığı diğer işyerleri bulunan, merkezi bir yönetime ve ortak kullanım alanları ile yönetmelikle belirlenen diğer niteliklere sahip işletme" olarak tanımlanıyor. 


Perakende işletmelerin açılış ve faaliyeti ile kapanışında gerekli başvuru ve diğer işlemlerin yapılması, ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi, değerlendirilmesi, sonuçlandırılması ve bu işletmelere yönelik veri tabanının oluşturulması ile bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde, Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) kurulacak.


PERBİS, Bakanlıkça ilgili kurum ve kuruluşların erişimine açılacak ve bu...