05 / 05 / 2024

AVM Endeksi son durum

AVM Endeksi son durum

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Ağustos ayı sonuçları açıklandı. AVM ciro endeksi Ağustos ayında yüzde 15,4 artışla 187 puana ulaştı.

AVM'lerin 2023 yılı cirosu ikiye katlandı! Metrekare başına toplam ciro 89 bin 432 TL oldu!

Alışveriş merkezi metrekare verimliliğini düzenli biçimde analiz eden AVM Endeksi verilerine göre, alışveriş merkezi metrekare cirosu 2023 yılında bir önceki seneye göre nominal değerde yüzde 99,6 arttı.

Borsa İstanbul'un 10 senelik mart ayı performansı!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, son 10 senenin mart aylarında karışık bir performans sergilerken, endeks ise yükseliş kaydettiği 4 ayda ortalama olarak yüzde 9,44 değer kazanmış oldu.

AVM metrekare verimlilik endeksi yüzde 87,6 arttı! Kiralanabilir metrekareye düşen ciro 10 bin 856 TL oldu!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Aralık ayı sonuçları açıklandı. Verilere göre Aralık 2023'te AVM metrekare verimlilik endeksi yüzde 87,6 artarak 2848 puana yükseldi. 

BİST 100'de tüm zamanların en iyi getiri sağlayan hisseleri belli oldu!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bu hafta tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. Buna göre, şubat ayına iyi bir giriş yapan BIST 100 endeksi, son 10 yılın şubat aylarında ise karışık bir performans kaydetti.

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi'nde yüzde 84,3'lük artış!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa olarak oluşturulan AVM Endeksi’nin Eylül ayı sonuçlarına göre, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, bir önceki senenin aynı ayına göre nominal olarak yüzde 84,3 artış gösterdi.

Borsaya ‘bilanço’ dopingi! Hangi hisseler değer kazandı? En çok prim yapan hisseler hangileri oldu?

Hafta boyunca dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, son işlem gününü yüzde 0,55 primle 7 bin 705 puandan kapattı. Üçüncü çeyrek bilançolarının açıklandığı şu günlerde borsada özellikle hisse bazlı hareketler dikkat çekiyor.

BIST 30’un 26’sı yatırımcısını enflasyona karşı korudu

Borsa İstanbul, BIST 100 endeksi son bir yıllık zamanda yüzde 61,53 seviyesinde gerçekleşen yıllık enflasyonun karşında yüzde 65,2 reel getiri sağlayarak, BIST 30 endeksinin de sağladığı net reel getiri de yüzde 60,11 oldu.

AVM metrekare verimlilik endeksi Temmuz'da yüzde 93,4 arttı! 

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Temmuz sonuçlarına göre, metrekare verimlilik endeksi Temmuz'da yüzde 93,4 artış gösterdi. İşte detaylar...

AVM Metrekare Verimlilik Endeksi Mayıs'ta yüzde 100,1 arttı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Mayıs ayı sonuçlarına göre, AVM Metrekare Verimlilik Endeksi, Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 100,1 arttı

Borsada parası olanlar bu habere hemen bakın! son 3 ayın zirvesine çıktı

BIST 100 endeksi, son 3 ayın en ileri derecesini test etti. Bu yükseliş, Türkiye'de bir zamandır devam eden belirsizliklerin yavaşça ortadan kalkmasıyla beraber gerçekleşti

Borsa ‘Şimşek’ gibi! BIST 100 endeksi son 3 ayın zirvesini gördü! İşte en çok işlem gören hisseler!

Borsada geçen hafta başlayan olumlu hava bu hafta da devam ediyor. Endeks yüzde 5’in üzerinde prim yaparak 5 bin 372 puandan kapattı. Böylece endeks son 3 ayın zirvesini test etmiş oldu.

New York Fed'in mayıs ayı imalat endeksi son 4 ayın en düşüğünde!

Mayıs ayında ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi'nin açıkladığı imalat endeksi, beklentilerin altında kalarak eksi 31,8 değerini alarak son dört ayın en düşük seviyesine geriledi.

TÜİK açıkladı! Ekonomik güven endeksi son 16 ayın zirvesinde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına yönelik tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. 2022 Aralık ayında 98,1 iken, 2023 Ocak ayında ise yüzde 1,3 oranında artarak 99,3 değerini aldı.

AVM Endeksi son durum Haberi

AVM Endeksi son durum

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Ağustos ayı sonuçları açıklandı. Her ay düzenli olarak yayınlanan verilere göre ciro endeksi Ağustos 2015 döneminde 2014 Ağustos ayı ile karşılaştırıldığında yüzde yüzde 15,4 artışla 187 puana ulaştı.


AVM’lerdeki kiralanabilir alan (m2) başına düşen cirolar Ağustos 2015’te bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığında 25 puan arttı ve verimlilik m2 başına 713 TL’ye ulaştı. Verimlilik, İstanbul’da 772 TL, Anadolu’da ise 674 TL olarak gerçekleşti.


Ağustos ayında en yüksek ciro artışı diğer kategorisinde oluştu…


Geçtiğimiz yılın Ağustos ayı ile karşılaştırıldığında 2015 Ağustos döneminde kategoriler bazında ciro endeksi yüzde 15’lik bir artış gösterdi. En yüksek ciro artışı ise diğer* alan cirolarında yüzde 30’luk artışla yaşandı. Geçtiğimiz yılın Ağustos ayı ile karşılaştırıldığında...