06 / 05 / 2024

Borsaya ‘bilanço’ dopingi! Hangi hisseler değer kazandı? En çok prim yapan hisseler hangileri oldu?

Borsaya ‘bilanço’ dopingi! Hangi hisseler değer kazandı? En çok prim yapan hisseler hangileri oldu?

Hafta boyunca dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, son işlem gününü yüzde 0,55 primle 7 bin 705 puandan kapattı. Üçüncü çeyrek bilançolarının açıklandığı şu günlerde borsada özellikle hisse bazlı hareketler dikkat çekiyor.



Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, haftanın son işlem gününü yükseliş ile tamamladı. Kararsız bir seyrin hakim olduğu gün boyunca endeks, kapanışta yüzde 0,55 değer kazanarak günü 7.705,99 puandan kapattı.

Uzmanlar, Borsa İstanbul’un, son işlem gününü primli tamamladığına dikkat çekerken, hafta genelinde ise değer kaybının yaşandığını ifade etti. Üçüncü çeyrek bilançoları gelmeye devam ederken, beklentilerin üzerinde gelen finansal sonuçlar nedeniyle borsada hisse bazlı pozitif fiyatlamalar dikkat çekiyor. Uzmanlar, yukarı yönlü hareketin devamı için yakın direnç olarak 7 bin 750 seviyesinin, aşağı yönlü harekette ise 7 bin 500 seviyesinin izleneceğini dile getiriyor. Uzmanlar, bilanço sonuçlarının yanı sıra İsrail ve Filistin arasındaki çatışmaların da yakından takip edilmeye devam ettiğini aktarıyor.

İntegral Yatırım da bugünkü notunda, teknik göstergelerin henüz al sinyali üretmediğini ve eğilimin tam olarak yukarıya dönmediğine vurgu yaptı.

Borsaya ‘bilanço’ dopingi! Hangi hisseler değer kazandı? En çok prim yapan hisseler hangileri oldu?

HANGİ HİSSELER YÜKSELDİ?

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 42,37 puan artış gösterirken, toplam işlem hacmi 88,2 milyar lira olarak gerçekleşti. Borsa İstanbul’da sektör endeksleri arasında en fazla hareketlilik ise spor, bankacılık ve holding hisselerinde yaşandı. Bankacılık endeksi yüzde 0,85 holding endeksi yüzde 0,57 yükseliş kaydederken, sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,89 ile spor endeksi oldu. Borsada en çok gerileyen ise yüzde 1,59 ile sigorta endeksi oldu. Uzmanlar, borsada teknik açıdan BIST 100 endeksinde 7 bin 750 ve 7 bin 850 seviyelerinin direnç, 7 bin 600 puanın destek konumunda olduğunu ifade ediyor.

Borsa İstanbul 100 endeksi, güne yüzde 0,13 değer kazanarak 7 bin 673 puandan başlamıştı. Endeks gün içerisinde 7 bin 581 puan ile 7 bin 721 bant aralığında hareket etti. Endeks, kapanışta ise yüzde 0,55 oranında yükseliş kaydederek 7 bin 705 puanda işlem gördü.

Öte yandan aracı kurumlardan İntegral Yatırım da yayınladığı notta; BIST 100 endeksinin 7 bin 400 desteğinden aldığı kuvveti sürdürdüğünü belirterek şu hususlara dikkat çekti:

“Teknik göstergeler henüz al sinyali üretmedi ve eğilim tam olarak yukarıya henüz dönmüş değil. Dolayısıyla BIST 100’de teknik olarak oluşabilecek yukarı yönlü hareketlerin tepki mahiyetinde kalmasını bekleriz. Ara direnç olarak 7 bin 780 seviyesini izlemeye devam ediyoruz. Ancak ana direnç 8 bin puan seviyesinde oluşmuş görünüyor. Şimdilik yukarı ve aşağı yönlü savrulmalar olabilir.”


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön