30 / 04 / 2024

avm ile ilgili kanun mu hazırlanacak

avm ile ilgili kanun mu hazırlanacak

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü, "8. AVM Yatırımları" konferansının açılışında yaptığı konuşmada, alışveriş merkezleri ve ticari kiralama ile ilgili kanun hazırlanması gerektiğini söyledi.

Yeni İPhone 14'ün sır gibi saklanan çıkış tarihi belli oldu!  İPhone 14 ile ilgili bilmeniz gerekenler

Milyonlarca İPhone kullanıcısının merakla beklediği yeni İPhone 14 ailesinin sır gibi saklanan çıkış tarihi belli oldu! İşte İPhone14 ile ilgili bilmeniz gerekenler...

Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili müjde! İşte detaylar!

Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. İşte merak edilen ev ve kira fiyatlarına dair detaylar!

Aile konutu ile ilgili eşlerin hakları neler?

Aile konutuna dair eşlerin hakları bulunmaktadır. Bu noktada Aile konutu ile ilgili eşlerin hakları neler? sorusu sorulmaktadır. İşte detaylar!

Elektrikli otomobiller ile ilgili yeni düzenleme! Cumhurbaşkanı duyurdu! İşte detaylar!

Elektrikli otomobiller son zamanlarda popüler olmaya başladı. Cumhurbaşkanı kararına göre Elektrikli otomobiller ile ilgili yeni bir karar alındı. İşte detaylar!

Son dakika! Milyonlarca EYT’li bunu bekliyor! EYT ile ilgili flaş gelişme! Bakan Vedat Bilgin açıkladı

Milyonlarca kişinin beklediği EYT ile ilgili heyecan devam ediyor. EYT ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Bakan Bilgin katıldığı bir program sonrası EYT’nin son hali hakkında konuştu. İşte detaylar…

Araba fiyatları ile ilgili yeni gelişme! Artık düşünülmüyor bile!

Araba fiyatları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu haber tüm araba almak isteyenleri ilgilendiriyor. İşte detaylar!

Ev almak isteyenlere kötü haber! Konut fiyatları ile ilgili şok gelişme!

Ev almak isteyen vatandaşlar fiyatların düşecek olmasını beklerken konut fiyatları ile ilgili kötü haberler gelmeye devam ediyor.

Milyonlarca KYK borçlusu bugünü bekliyor. Kabine Toplantısı’ndan KYK borçları ile ilgili ne kadar çıkacak?

Beş milyon genci ilgilendiren KYK geri ödemeleri ile ilgili karar, bugün verilebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun işaret ettiği Kabine bugün toplanıyor. İşte detaylar…

İktidarın üst düzey yetkilisinden asgari ücret zammı ile ilgili yeni müjde! Esas zammı o zaman görün

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, yıl sonu asgari ücret zammı ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

İngiliz bankasından altın ile ilgili yeni tahmin! O tarihte taş üstünde taş kalmayacak! Fırtına geliyor...

Altın fiyatlarındaki dalgalanma haftanın dördüncü işlem gününde de devam ederken İngiliz Bankası'ndan altın ile ilgili yeni tahmin geldi. İşte ayrıntılar...

Yargıtay'dan kıdem tazminatı ile ilgili emsal karar! Binlerce işçiyi ilgilendiriyor

Yargıtay'dan kıdem tazminatı ile ilgili emsal bir karar geldi. Bir taşeron firmasında çalışan işçi, iş dışında karıştığı bir suçtan dolayı hapis cezası aldı ve bunun üzerine işveren çalışanın anlaşmasını feshetti. Yargıtay ise işçiye tazminat verilmesine hükmetti.

Ünlü ekonomi profesörü Aylin Seçkin Süper Bono ile ilgili herkesin merak ettiklerini açıkladı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Seçkin, Süper Bono ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İmar barışı ile ilgili son dakika açıklaması! Yeni bir imar barışı gelecek mi? Bakan canlı yayında resmen açıkladı!

Son dönemde sık sık gündeme gelen imar barışı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yeni bir imar barışının gelip gelmeyeceği ile ilgili son dakika açıklaması yaptı. İşte Murat Kurum'un o açıklaması...

avm ile ilgili kanun mu hazırlanacak Haberi

avm ile ilgili kanun mu hazırlanacak

Belgü, "8. AVM Yatırımları" konferansının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’de alışveriş merkezi (AVM) sayısının 365’e ulaştığını, geçen yıl 10 milyon 500 bin metrekare kiralanabilir alanda AVM’lerin 90 milyar lira ciro elde ettiğini belirterek, bu yıl 110 milyar lira ciro beklediklerini kaydetti.


Borçlar Kanununun yeniden yapılması gerektiğini ifade eden Belgü, "Burada 8 madde var, bunu incelerseniz kritik şeyler söz konusu. Bunlardan biri yabancı döviz ile kiralanan gayrimenkullerde enflasyon oranlarının yansıtılmaması ile ilgili karar. Alışveriş merkezlerinde veya ticari şeylerde kiralayana kiraladığı yeri istediği zaman terk etme serbestisi veriyor, bunun yanı sıra istediğine devretme yetkisi veriyor. Böyle olduğunda marka karması ve onların konumlandırılması gibi ciddi problem getirecektir. Burada bir problem olduğunun hükümetimiz de biliyor, bu yüzden 8 sene ertelenmişti, bunun tamamen kalkması lazım. Alışveriş...