30 / 04 / 2024

Milyonlarca KYK borçlusu bugünü bekliyor. Kabine Toplantısı’ndan KYK borçları ile ilgili ne kadar çıkacak?

Milyonlarca KYK borçlusu bugünü bekliyor. Kabine Toplantısı’ndan KYK borçları ile ilgili ne kadar çıkacak?

Beş milyon genci ilgilendiren KYK geri ödemeleri ile ilgili karar, bugün verilebilir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun işaret ettiği Kabine bugün toplanıyor. İşte detaylar…



Milyonlarca kişinin gözü kulağı bugün gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı’nda alınacak kararda.

Hiç kuşkusuz geçtiğimiz haftanın en önemli gündem konularından biri; güncellenmiş yeni ücretleriyle KYK borçları oldu.

Mezun öğrencilerin öğrenim kredileri borçlarının tutarı güncellenirken, konu ile alakalı hükümetten ilk açıklama Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan geldi. Kasapoğlu, bugünü işaret ederek, "Biliyorsunuz, 351 sayılı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu var. Yurt içi üretici fiyat endeksi, bu işin kanununda yer alan bir konu. Özellikle bir faiz uygulaması değil, ana muhalefet partisi liderinin ifadesiyle, bir faiz uygulaması değil.

Önce bunun altını çizmek lazım. Bununla ilgili çalışmalarımız hazır. İlk kabine toplantısı sonrası Sayın Cumhurbaşkanı'mız etraflıca bu konuyu gençlerimizle ve kamuoyuyla paylaşacak" ifadelerini kullandı.

“GENÇLERİMİZİ FAİZE KURBAN ETMEYİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise öğrenim kredisi KYK borçları ile ilgili, faize karşı olduklarını belirterek, "Faizin düşmanı biziz. İlk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamamızı yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta enflasyona kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra açıklamamızı yapacağız" şeklinde konuşmuştu.

Milyonlarca KYK borçlusu bugünü bekliyor. Kabine Toplantısı’ndan KYK borçları ile ilgili ne kadar çıkacak?


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön