27 / 04 / 2024

Kabine toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Kabine toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen önemli Kabine Toplantısı'na başkanlık etti. Bu kritik Kabine Toplantısı sonrasında, ulusa hitap eden Başkan Erdoğan, alınan kararları kamuoyuna duyurdu. Toplantıda ele alınan en önemli konulardan biri de ekonomi oldu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantı, Türkiye'nin Soçi ziyaretinde yaşanan son gelişmeleri tüm ayrıntılarıyla masaya yatırdı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin ile gerçekleştirdiği görüşmenin sonuçları değerlendirildi. Ekonomik konular ise toplantının en göze çarpan gündem maddelerinden biriydi. Ekonomik konular arasında enflasyon, ikinci el araç ve taşınmaz ürünlerin fiyatı ve de çiftçilik desteği yer aldı.

"Enflasyonu kontrol altına alacağız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nda ele alınan konulardan biri olan enflasyon hakkında şu açıklamaları yaptı: “Ülkenin ekonomik durumunda son zamanlarda yaşanan gelişmeler, uzmanlar arasında doğru bir şekilde analiz edilen bir konudur. Türkiye'nin çıkarlarına hizmet eden düşünce liderleri, sayıca az olmalarına rağmen, varlıklarını sürdürmektedirler. Ancak, ekonomik nedenlerle açıklanması zor olan yüksek fiyat talepleriyle ev, araba ve diğer tüketim ürünlerinde yaşanan fahiş artışlar, enflasyonla mücadelemize zarar vermektedir.  Ancak, enflasyonun kontrol altına alınabileceğine dair büyük bir inancımız var."

Kabine toplantısı sonrası, Cumhurbaşkanı ekonomi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu

İkinci el araç ve taşınmaz ürünlerin fiyatlarında düzenleme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, çalışanların ücretlerine yapılan her türlü artışın, tüketici ürünlerine yansıtıldığını vurguladı. Özellikle petrol fiyatlarındaki artışların hızla tüketici ürünlerinin fiyatlarına yansıtıldığını, ancak petrol fiyatlarının düşmesi durumunda bu düşüşlerin göz ardı edildiğine dikkat çekti. Taşınmaz malların ve ikinci el araçların ticaretiyle ilgili düzenlemeler yapıldığını ve sahte ilanlar üzerinden fiyatları şişirenleri engellemek amacıyla kimlik doğrulamasının zorunlu hale getirildiğini açıkladı.

"Çiftçilerimize destek sunacağız"

Erdoğan'ın ele aldığı konulardan biri de tarımsal faaliyetler olup çiftçilere destek yapılacağını şu şekilde aktardı: "2023 Ekim ayından itibaren, 2024 yılı Mart ayında çiftçilere yapılacak olan mazot ve gübre destek ödemelerini hesaplarına yatırmaya başlıyoruz. Bu destekler kapsamında toplamda 11.5 milyar lira çiftçilerimize sunulacak."

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön