09 / 05 / 2024

avm kanunu 2013

avm kanunu 2013

Kamuoyunda " AVM Kanunu " olarak bilinen tasarının son aşamada olduğu, kurumların ve paydaşların temsil edildiği kuruluşların görüşlerinin alındığı ve tasarının 2014 yılına yetiştirileceği bildirildi...

AVM’ler ve emsal kira bedeli!

Gelir Vergisi Kanunu'na göre; gayrimenkuller emsalinden daha düşük bir bedelle veya bedelsiz olarak kiraya verilmemesi karine olarak kabul ediliyor. Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Bumin Doğrusöz bugünkü köşe yazısında AVM'lerdeki emsal kira bedellerini kaleme aldı.

AVM’lerde ticari ‘kira’ tartışması!

AVM’lerde ticari kira uygulamasına geçilmesi için çalışmalar başladı. AYD Başkanı Hüseyin Altaş, ticari gayrimenkul kirasının Borçlar Kanunu’nda düzenlenmesi için Meclis’e başvuru yaptıklarını belirtti.

İnetira AVM Dudullu Eylül'de hizmete açılacak!

Türkiye’de ilk kez tüm kiracı markalara hizmet verecek İnetira AVM Dudullu Eylül'de hizmete açılacak. İnşaatının 2013 yılında başladığı projede çalışmalar yüzde 90 oranında tamamlandı.

Kepez Novicity AVM projesi iptal mi oldu?

Kepez İlçesi’ne 20 milyon lira maliyetle inşa edilmesi beklenen Novicity isimli AVM ruhsat alamamıştı. 2013 yılında kiralanan arazide yeller esiyor.

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı 2016!

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı, Gelir Vergisi ile Kurumlar Vergisi kanunlarını birleştiriyor. 2013 yılında Meclis'e gönderilen, hükümetin yenilediği Gelir Vergisi Kanunu Tasarısını alt komisyona sevk edildi. İşte Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı 2016..

41 Burda AVM'ye renkli tören!

2013 yılında temelleri atılan 41 Burda AVM hizmet girdi. Açılışa çok sayıda davetli katılırken, 114 Milyon Dolarlık yatırım 2500 kişiye iş imkânı sağlıyor.

AVM’lerde ambulans ve doktor bulunması zorunlu hale getiriliyor!

Türkiye'de sayıları 350’ye yaklaşan alışveriş merkezlerine (AVM) yeni düzenlemeler geliyor. Perakende Ticaret Kanunu’yla ilgili ek yönetmelikler hazırlayan bakanlık, AVM’lere ambulans ve doktor zorunluluğu getiriyor.

AVM'lere yeni düzenlemeler getirildi!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, son dönemlerde AVM'lerde yaşanan ilkyardım sorunuyla ilgili harekete geçti. Perakende Ticaret Kanunu'yla ilgili ek yönetmelikler hazırlayan bakanlık, AVM'lere ambulans ve doktor zorunluluğu getiriyor.

AVM’lerde ambulans ve doktor zorunlu oluyor!

AVM’lerde yaşanan ilkyardım sorunuyla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Perakende Ticaret Kanunu’yla ilgili ek yönetmelikler hazırlayan Bakanlık, AVM’lere ambulans ve doktor zorunluluğu getiriyor.

Ahlatçı Grup, Multi'den 2 AVM projesini satın aldı!

Ahlatçı Grup, Multi’ye ait 2 AVM projesini satın aldı. Multi Türkiye’nin 2013’te ABD’li Blackstone tarafından satın alınmasının ardından strateji değiştirdiğini belirten Hulusi Belgü, artık AVM geliştirici olmaktan çıktıklarını açıkladı.

Yeni AVM'lerin yeri trafiğe göre belirlenecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Perakende Kanunu’nu onaylamasıyla birlikte gözler önümüzdeki döneme çevrildi. Yapılacak düzenlemeyle artık AVM’lere bölgeye getireceği trafik yüküne bakılarak izin verilecek. İşte ayrıntılar...

AVM Endeksi Aralık ayını rekor puanla tamamladı!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Endeksi’nin Aralık ayı sonuçları açıklandı. Verilere göre ciro endeksi Aralık 2014'te 2013 Aralık ayına göre %10,9 yükselerek 193 puana ulaştı.

AVM kanunu onaylandı!

AVM kanunu onaylandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı.

avm kanunu 2013 Haberi

avm kanunu 2013

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Bütün sorunları çözdüğümüz iddiasında değiliz, megaloman değiliz ama millete ait kaynakları en verimli, en randımanlı şekilde kullanabilen, proje oluşturup bunları icra planına koyan bir yönetim anlayışımız var" dedi.


Partisinin Bursa İl Başkanlığını ziyaret eden Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısının 15-20 gün önce TBMM'de müzakere edildiğini ve 89 maddeden oluşan metnin yasama organı bölümünün tamamlanıp Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulduğunu hatırlattı.


Sürecin birkaç günde tamamlanmasını beklediklerini dile getiren Yazıcı, Resmi Gazete'de yayımlanmasından 6 ay sonra yürürlüğe girecek yasanın, Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendirdiğini bildirdi.


Söz konusu yasayla tüketicinin mağduriyetini önlemeye yönelik daha önce kamuoyuyla paylaştıkları adımları attıklarını vurgulayan Yazıcı, "Tüketici Sorunları Hakem Heyeti"nin adını, "Tüketici Hakem Heyetleri" olarak düzenlediklerini anlattı.


Heyetlere müracaatlarla ilgili bilgi veren Yazıcı,...