03 / 05 / 2024

AVM kotasıs

AVM kotasıs

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, mahalle esnafına sahip çıkacaklarını belirterek, “Mahalle esnafını AVM’lere ezdirmeyeceğiz, AVM’ler alışveriş alanlarının yüzde 5’ini esnafa ayıracak. Bunu yapmayan AVM’ler de çalışamalacak” dedi.

Akasya AVM'de sır dolu satış!

Akiş GYO, Akasya AVM'de yer alan bir adet bağımsız bölümün 70 milyon 235 bin 280 TL+KDV bedelle satıldığını açıkladı. İşte o satışla ilgili detaylar...

450 AVM'den 70'i bankalara devredildi! AVM'lerde borç krizi!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, bütçe görüşmesi sırasında önemli açıklamalarda bulundu ve borçları yüzünden bankalara devredilen AVM sayısını açıkladı. İşte detaylar...

AVM’ler kira zammında yasal sınırı dinlemiyor!

Daha önce zamda yasal sınırı yükseltmek için bakanlıkla bir araya gelen, geçen hafta ise dövizle fatura kesmeye başlayan pek çok AVM, yasal sınırı aşıyor. AVM kiralarında neler oluyor? Sektör ve marka temsilcileri ne diyor?

2024'e kadar AVM sayısının yüzde 10 artması bekleniyor!

JLL Türkiye, 2021 üçüncü çeyreğine ilişkin Türkiye’nin Makroekonomik ve Gayrimenkul Piyasası Verileri Raporu'na göre; 2024 senesine kadar AVM sayısında yüzde 10 artış yaşanması bekleniyor. 

Esas Gayrimenkul, AVM'lerde sürdürülebilirlik çalışmalarını hızlandırdı!

Türkiye'nin önemli gayrimenkul firmalarından Esas Gayrimenkul, 17 Burda AVM’nin çatısına “Yap İşlet” modeliyle Güneş Enerjisi Santrali (GES) kuracak.

Kozyatağı City's için geri sayım başladı!

Türkiye'deki ilk açılan alışveriş merkezlerinin ilk sırasında yer alan Kozyatağı Carrefour Alışveriş Merkezi, 1993'ye Türkiye'nin en büyük Hipermarketi Carrefour Türkiye ismiyle kapılarını açtı. Ünlü AVM, bir süredir yenileme yatırımları sebebiyle kapalı duruyordu. Açılış için geri sayım başladı.

Perakende sektöründe AVM'lerle kira müzakereleri başladı!

Sportive’in genel müdürü ve aynı zamanda Birleşmiş Markalar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Zeynep Selgur, AVM'lerdeki sürece ilişkin bilgi verdi. Selgur, "AVM’lerle kira müzakereleri yapıyoruz. Bu durumun sürdürülebilirliği yok. Kiralarda köpük vardı" dedi.

AVM ve perakende sektörünü neler bekliyor?

Türkiye toplam 436 AVM sayısı ile dünya klasmanında yer alıyor. Kovid-19 sebebiyle zorlanan bu AVM’lerden bazılarının sonunun kapanma olduğu öngörülüyor. İngiltere'nin kuzeyinde bulunan küçük bir kentte ise 1970'li yıllarda inşa edilen AVM yıkılıp yerine yeşil alan yapılacak.

Mustafa Aydın: AVM kiracısı markalar birlik olmalı!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın, AVM ve mağazalar arasındaki kira sorunlarına değindi. Aydın, “AVM kiracısı markalar birlik olup ortak bir söylem geliştirirse sonuç alabilir. Aksi takdirde durum kiracılar açısından içinden çıkılmaz hale gelir” dedi. 

Nata Holding Vega AVM sayısını 12'ye yükseltecek!

AVM inşaatlarıyla adından söz ettiren Nata Holding Türkiye'de yatırımlarına devam ediyor. Ülke genelinde mevcut 8 AVM'si olan Nata Holding bu sayıyı 12'ye çıkarmayı hedefliyor. 

2023’e kadar AVM sayısı 475’e ulaşacak!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş AVM yatırımlarının belli bir doygunluğa ulaştığını belirterek, “Şu an 436 olan AVM sayımız 2023’e kadar planlanmış olanlarla birlikte 475’e çıkacak" dedi.

Mücevher İhracatçıları Birliği'den AVM uyarısı!

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kamar yaptığı açıklamada, "Bazı AVM'ler kira geliri kaygısıyla kapılarını kapatmayarak fırsatçılık yapmaya çalışıyor" dedi.

Coronaya karşı 100 AVM kapandı!

Corona virüs salgını nedeniyle mağazalardan sonra alışveriş merkezleri kepenk indirdi. Türkiye genelinde 436 AVM bulunuyor. AVM’lerin bir kısmı kapatma konusunda kararsız kalırken ilerleyen günlerde kapatma kararı alan AVM sayısının artacağı düşünülüyor.

AVM kotasıs Haberi

AVM kotasıs

Ahi Evran haftası nedeniyle Kırşehir de yapılan etkinliklere katılan Davutoğlu, ahilik geleneğinde kalfalıktan ustalığa geçişin simgesi olan “Şed” kuşandı. Davutoğlu, törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:


ESNAF ÇOCUĞUYUM


Bizim ahlak anlayışımızı anlamak isteyenler Ahi Evran’a gelecekler. Ahi Evran ahlakını anlamayanlar, siyaset ve devlet ahlakını da anlayamazlar. Ben de bir esnaf çocuğuyum. Dedem ayakkabı ustasıydı. Kayınpederim de öyle. Allah kapımıza haram yaklaştırmasın. Bir zerre haram yiyeceğime bin yıllık esaret ve acı çekerim.

Buradan esnaf geleneğinin sürmesi bakımından bütün ilgili taraflara bir kez daha seslenmek istiyorum; kesinlikle mahalle esnafını AVM’lere ezdirmeyeceğiz, onları koruyacağız. Bir yasa hazırlığı içerisindeyiz. Perakende yasası. AVM’ler alışveriş alanlarının yüzde 5’ini esnafa ayıracak. Bunu yapmayan AVM’ler çalışamayacak. Esnafımız her yerde nasibini arayabilecek.


HIZLI TREN ÇALIŞMASI BAŞLIYOR


Ankara, Kırşehir, Aksaray, Ulukışla hızlı tren yolu proje...