04 / 05 / 2024

avm ortak gider 2022

avm ortak gider 2022

Türkiye’de AVM ve markalar arasında senelerdir gündemde olan ortak gider faturalarıyla ilgili düzenlemeye gidiliyor. Peki düzenleme ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

AVM'lerde yüzde 400'e varan kira zamları isteniyor! Perakendecilerden 'genel gider kalemi şeffaflaşsın' talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, mevzuatta yapılan düzenlemelere karşın AVM’lerde ödenen genel giderlerin şeffaflaşamadığına dikkat çekti. Öncel, kira zamları ile ilgili de konuştu. 

İstinyePark'a yeni katlar yapılıyor! Boyu uzatılacak AVM için Bakanlıktan gerekli izinler alındı! 

2020'de Katar devletinin yaklaşık 300 milyon dolar bedelle ortak olduğu İstinyePark AVM'nin çatısında hummalı bir çalışma yapılıyor. 2007 yılında kapılarını açan AVM'nin üst kısmına yeni katlar ilave ediliyor. İşte ayrıntılar...

Pasifik GYO ve Emlak Konut GYO, Merkez Ankara'daki AVM'nin işletilmesi için kurulacak şirkete ortak oluyor!

Pasifik GYO, Merkez Ankara projesinde yer alan AVM'nin işletilmesi amacıyla kurulacak şirkete ortak oluyor. Emlak Konut GYO ile ortak olunacak şirketin sermayesi 2 milyon TL olarak açıklandı. İşte detaylar...

AVM'ler ile perakendecilerin ortak gider sorunu çözülüyor! Kanun teklifine onay çıktı!

AVM'lerde ortak gider tartışmaları durulmuyor. Ancak sorun çözüme kavuşuyor. İşte ayrıntılar...

AVM'lerde TL devri başladı! Mağazalar ortak giderlerini Türk Lirası ile ödeyecek!

Bakanlık tarafından hazırlanan Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Ortak gider katılım payları Türk Lirası üzerinden hesaplanıp, ödenecek.

AVM'lere yeni yönetmelik geliyor! Ortak gider sorunu çözülecek!

Türkiye’de AVM ve markalar arasında senelerdir gündemde olan ortak gider faturalarıyla ilgili düzenlemeye gidiliyor. Peki düzenleme ile neler değişecek? İşte ayrıntılar...

Binalardaki aidat ve ortak gider borcu takiplerinde faiz işler mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda aidat ve ortak gider borcu takiplerini kaleme aldı.

Yeni Gimat GYO, AVM işletmeciliği için 100 milyon TL sermayeli şirket kuracak!

Yeni Gimat GYO tarafından avm işletmeciliği yapmak amacıyla kurulacak olan "Profam Gayrimenkul Yönetimi A.Ş. " unvanlı şirkete 100 bin TL sermaye payı ile tek kurucu ortak olarak katılmasına karar verildi. Profam Gayrimenkul ile kuruluşu takiben Ankamall AVM'nin yönetimi için sözleşme yapılacak. 

AVM'lerdeki ortak gider sorunu büyüyor!

Perakendecilerle AVM yönetimleri arasında başlayan ‘ortak alan genel giderleri tartışması’ alevlendi. Taraflardan karşılıklı restler geldi.

Mustafa Aydın'dan AVM'lerde ortak gider açıklaması!

UFRAD Franchising Derneği Genel Başkanı Doç. Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamada, “ AVM’lerde ortak gider şeffaflığı, markalarımızın ve sektörümüzün en büyük hakkı” dedi.

AVM'lerde gider tartışması!

Kovid-19 pandemisi sürecinde kira konusunda sık sık karşı karşıya gelen AVM’ler ile markalar şimdi de senelik 4 milyar Türk Lirası'nı aşan genel gider faturalarına ilişkin olarak problemlerle karşı karşıya. 

AVM'ler için ciro kirası talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, AVM'lere ilişkin açıklamalarda bulundu. "Bazı AVM yönetimlerinden ciro kirası ya da kira indirimi konusunda beklediğimiz yaklaşımı göremedik" diyen Öncel, bazı AVM'lerde ortak gider protestosu yapılabileceğini dile getirdi.

Akfen Gayrimenkul, Gar AVM projesine ortak oldu!

Akfen Gayrimenkul, geçtiğimiz yıl tartışma konusu olan Kadıköy’deki Gar AVM projesini yapan Fıratcan İnşaat’a ortak oldu. 193 milyon liralık projeyi hayata geçirecek olan Fıratcan İnşaat’ın yüzde 51’i için Akfen, 59 milyon lira ödeme yaptı.

avm ortak gider 2022 Haberi

avm ortak gider 2022

Türkiye’de AVM ve markalar arasında senelerdir gündemde olan ortak gider faturalarıyla ilgili düzenlemeye gidiliyor. Geçen aylarda AVM ve perakendecilerin çatı kuruluşu olan Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu'nun (TAMPF) hazırladığı uzlaşma metniyle ilk adımları atılan düzenlemenin, kanun koyucuların de ilaveleriyle yasalaşacacağına dikkat çeken sektör temsilcileri, kangren olmuş olan bu problemin gelecek yönetmelikle büyük oranda çözüme kavuşacağını aktardı. Düzenleme kapsamında ortak giderlerin kamu gözetim kurumu tarafından denetlenme, caydırıcı cezalar ve yönetim giderlerine kısıtlama gibi maddelere yer verilmesi öngörülüyor.

ORTAK GİDER GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR

Türkiye genelinde hali hazırda 442 AVM ve bu AVM bünyesinde faaliyette bulunan 500’e yakın marka bulunuyor. Ticaret Bakanlığı'nca son gerçekleştirilen düzenlemeye göre ortak giderler, perakende işletmelerinin satış alanlarının AVM'nin satış alanına oranı ölçüsünde bölünüyor. Müştereken tespit edilen gider paylaşım usulü...