06 / 05 / 2024

avm yasası ceza hükümleri

avm yasası ceza hükümleri

6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun olan AVM yasası, 29 Ocak 2015 tarihinde 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, AVM yasası ceza hükümleri nelerdir?

Almanya'da kira artışında sınır tanımayanlara ceza geliyor!

Almanya’da kira artışının önüne bir türlü geçilemiyor. Yürürlüğe giren ‘kira freni yasası’ da beklenen sonucu vermedi. Bunun üzerine Federal Adalet Bakanı Katarina Barley, yasaya ceza hükmü koymayı planlıyor...

AVM’lerde TL’ye dönüş yatırımcıyı etkiler!

Mallmark’ın kurucusu Aytaç Özçiçek, AVM’lerde kira sözleşmelerinin TL üzerinde yapılmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özçiçek, yeni yasasının yatırımcıları etkileyeceğinş, kiraların düşeceğini söyledi.

Markalar ve AVM yatırımcısı arasında kontrat kavgası!

Markalar ile AVM yatırımcısı arasında kontrat kavgası yaşanıyor. Markalar “AVM’den çıkmak istediğimizde ceza ödüyoruz” diye belirtirken AVM yatırımcısı, “Bunu bilerek kontrata imza attınız” diye ifade ediyor.

Airport AVM’nin ortağı Hüseyin Döğme’nin mal varlığına el konuldu!

İstanbul Sulh Ceza Hâkimliği’nin FETÖ soruşturması kapsamında mal varlıklarına el konulmasına karar verdiği 54 isim arasında Airport AVM’nin ortaklarından Hüseyin Döğme’nin (72) de olduğu anlaşıldı.

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Bendevi Palandöken: Yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var!

Yıllardır beklenen 'Perakende Yasası'nın 29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin piyasalarda beklenen etkilerinin görülmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 'Ülke çapında 10 yaşın üzerinde yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var' dedi.

AVM'ler küçük esnafa açılacak mı?

Hükümetin 29 Ocak 2015 tarihinde çıkardığı perakende yasasında yer alan AVM’lerde (alışveriş merkezi) küçük esnafa yüzde 5 oranında kota ayrılması maddesi kâğıt üzerinde kaldı.

AVM yasası iptal edilmedi!

Anayasa Mahkemesi, büyükşehirlerdeki Alışveriş merkezlerine yapı ruhsatı ve yapı kullanma izni belgesi verilme yetkisini Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, bu ticaret merkezlerinin çalışma saatlerini ise Valilere bırakan düzenlemelere onay verdi.

AVM Yasası'nın iptal davası bugün karara bağlanacak!

AVM Yasası olarak da bilinen 6585 sayılı 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'la ilgili CHP'nin açtığı kısmi iptal davası bugün Anayasa Mahkemesi'nde esastan görüşülerek karara bağlanacak.

Myrleia antik kent üstüne AVM mi yapılacak?

Myrleia antik kent üstüne AVM yapılmasına onay veren Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun 9 üyesi hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçuyla Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

avm yasası ceza hükümleri Haberi

avm yasası ceza hükümleri

AVM yasası ceza hükümleri!

6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun olan AVM yasası, 29 Ocak 2015 tarihinde 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


AVM yasası, perakende işletmelerin açılış ve faaliyete geçiş işlemlerinin kolaylaştırılması, perakende ticaretin serbest piyasa ortamında etkin ve sürdürülebilir rekabet şartlarına göre yapılması, tüketicinin korunması, perakende işletmelerin dengeli bir şekilde büyüme ve gelişmesinin sağlanması ve perakende işletmelerin faaliyetleri ile bunların birbirleri, üretici ve tedarikçilerle ilişkilerinin düzenleniyor.


Bu Kanun; perakende işletmelerin açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esaslar ile bu Kanunun uygulanmasında Bakanlık, yetkili idare ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının görev, yetki ve sorumluluklarını kapsıyor.

Hizmet sektöründe faaliyet gösteren işletmelerden açılış ve/veya faaliyete geçiş süreci ile faaliyetleri özel kanunlarla düzenlenenler bu Kanun kapsamı dışında oluyor.


AVM kanunu ceza hükümleri..

MADDE...