08 / 05 / 2024

avm yasası onay

avm yasası onay

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri ile ilgili önemli düzenlemeler içeren yasayı onayladı. Yasa kapsamında Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) sistemi kuruluyor...

AVM ve Perakende Yasası kabul edildi!

Alışveriş merkezleri ve perakende ticareti düzenleyen kanun tasarısı, TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu'nda 18 saat görüşülerek kabul edildi. Tasarıda, AVM'lerin pazar günleri kapalı olması hükmü yer almadı.

Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılacak rezidans ve AVM'nin imar planları iptal edildi! 

Atatürk Orman Çiftliği’ndeki çimento fabrikası alanına rezidans ve AVM inşa edilmesine imkan sunan imar planı yargıdan döndü. Saraçoğlu Mahallesi ve Büyükesat Vadisi’ndeki yapılaşmaya onay veren imar planları idare mahkemeleri tarafından iptal edildi. 

AVM'ler ile perakendecilerin ortak gider sorunu çözülüyor! Kanun teklifine onay çıktı!

AVM'lerde ortak gider tartışmaları durulmuyor. Ancak sorun çözüme kavuşuyor. İşte ayrıntılar...

Boğaz manzaralı eski Çamlıca Alman Hastanesi'nin arazisini villa ve AVM imarına açan plana kuruldan onay çıktı!

Eski Çamlıca Alman Hastanesi’nin yıkılmasından sonra 17 dönümlük boğaz manzaralı arazisine villa, AVM, özel hastane inşaatı yapılmasına imkan veren ve İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun çoğunluk oyları ile kabul edilen plan değişikliğine, koruma kurulu da onay verdi. İşte ayrıntılar...

Mermerler Grup yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekliyor!

Yıllık 11 milyon ziyaretçiyi ağırlayan Carousel AVM için COVID-19 sürecinde 200 bin dolarlık teknoloji yatırımı yapan Mermerler Grup, yeni projesi için çalışmalara başladı. Osmanlı döneminde stratejik roller üstlenen tarihi bir yapının yer aldığı yeni otel projesi için Anıtlar Kurulu'ndan onay bekle

Herkes merakla bekliyordu! AVM'lerin açılış takvimi açıklandı!

Herkes merakla beklediği AVM'lerin açılış takvimi açıklandı. AVM sahipleri Bilim Kurulu’nun onay vermesi halinde, AVM'ler 11 Mayıs’ta kademeli, 1 Haziran’da tam kapasiteli olarak açıklacak.

Cevahir AVM davasında belediye çalışanlarına hapis cezası!

Cevahir AVM'nin 32 bin metrekarelik alanında imara aykırı kaçak yapılaşmaya onay verdikleri iddiasıyla haklarında dava açılan Şişli Belediyesi çalışanları hapis cezasına çarptırıldı.

AVM’lerde TL’ye dönüş yatırımcıyı etkiler!

Mallmark’ın kurucusu Aytaç Özçiçek, AVM’lerde kira sözleşmelerinin TL üzerinde yapılmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özçiçek, yeni yasasının yatırımcıları etkileyeceğinş, kiraların düşeceğini söyledi.

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Ülker ve Boyner, Starcity AVM’nin devri için resmen başvuruda bulundu!

Ülker ve Boyner’in sahibi oldukları Starcity AVM’nin devri için resmen başvuruda bulunuldu. Rekabet Kurumu’nun da onay vermesi ile birlikte, hisse devir işlemleri tamamlanacak.

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Bendevi Palandöken: Yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var!

Yıllardır beklenen 'Perakende Yasası'nın 29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin piyasalarda beklenen etkilerinin görülmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 'Ülke çapında 10 yaşın üzerinde yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var' dedi.

avm yasası onay Haberi

avm yasası onay

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri ile ilgili önemli düzenlemeler içeren yasayı onayladı. Yasa kapsamında Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) sistemi kuruluyor. Başlangıç ve bitiş belli olmayan indirimler yapılması engelleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunu onayladı. Kanun kapsamında perakende işletmelerin açılış ve faaliyeti ile kapanışında gerekli başvuru ve diğer işlemlerin yapılması, ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi, değerlendirilmesi, sonuçlandırılması ve bu işletmelere yönelik veri tabanının oluşturulması ile bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde, Perakende Bilgi Sistemi kurulması öngörülüyor. Kanuna göre, Tüketicinin Korunması Kanunu'na uygun olmak kaydıyla, indirimli ya da promosyonlu satış kampanyaları düzenlenebilecek. Alışveriş festivalinin başlangıç ve bitiş tarihleri ile festivalin programı ve uygulama alanı önceden Bakanlığa bildirilecek. Mağazalar, başlangıç ve bitiş süresi belli olmayan indirimler yapamayacak. 


İBADETHANE...