27 / 04 / 2024

avm yasası onaylandı mı

avm yasası onaylandı mı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri ile ilgili önemli düzenlemeler içeren yasayı onayladı. Yasa kapsamında Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) sistemi kuruluyor...

AVM'lerin çalışma saatlerini kim belirleyecek?

Yeni AVM Yasası'na göre alışveriş merkezlerinin çalışma saatlerini vali belirleyecek. Bu kararın özellikle Ege ve Akdeniz gibi turizm bölgelerinde artıya dönüşeceğini söyleyen sektör temsilcileri, "Çalışma saatleri esneklik kazanabilir" dedi..

AVM yasası onaylandı mı?

Yeni AVM yasası olarak nitelendirilen Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı 2014 yılının sonunda TBMM'ye sunulmuştu. Peki, AVM yasası onaylandı mı? AVM yasası son durum nedir?

Yeni asgari ücret yasası onaylandı! AB ülkeleri kararı verdi!

Avrupa Birliği (AB) üyesi 21 ülkeyi kapsayan ve yeni asgari ücret kurallarını belirleyen yasa onaylandı. Avrupa Birliği Konseyi, asgari ücretlerin düzgün bir yaşam standardı sağlayacak seviyelere yükseltilmesi için hazırlanan yasaya onay verdi.

Kayaşehir Palladium AVM İsra Holding'e satılıyor! 

Ziraat GYO Yönetim Kurulu tarafından Kayaşehir Palladium AVM'nin ihalesi kapsamında değerinden fazla taklif veren İsra Group İnşaat'a satılması hususu onaylandı...

İstinyePark AVM'nin imar planları yeniden gündemde!

İstinyePark AVM'nin İstanbul Sarıyer'deki arazisine imar izni hastane yapılsın diye verilmişti. Sonradan parsel bazında plan değişikliği ve fonksiyon değişikliği, hastane yerine AVM yapılması, onaylandı.

Şehirlere nefes aldıracak yeni imar yasası onaylandı!

Gökdelenler için sebest olan kat yüksekliği mevzuattan çıkarılırken, kentlerin ‘siluetinin’ korunması yasal karar oldu. Belediyelerin mevcut planlarda serbest olarak belirlenmiş yükseklikleri 1 Temmuz 2021’e kadar düzeltmesi gerekiyor.

AVM’lerde TL’ye dönüş yatırımcıyı etkiler!

Mallmark’ın kurucusu Aytaç Özçiçek, AVM’lerde kira sözleşmelerinin TL üzerinde yapılmasıyla ilgili görüşlerini paylaştı. Özçiçek, yeni yasasının yatırımcıları etkileyeceğinş, kiraların düşeceğini söyledi.

Gebze Center AVM'nin satışı onaylandı!

Doğuş Holding'in 102.5 milyon euro karşılığında satışı için Seyir Gayrimenkul Yatırım AŞ ile anlaştığı Gebze Center Alışveriş Merkezi, otel binası ve ticari alanlarının satış işlemi onaylandı. 

Hasköy Yün İplik Fabrikası AVM oluyor!

Hasköy’de bulunan 66 yıllık Yün İplik Fabrikası’nın yerine AVM ve konut projesi geliyor. Son dönemde bir çok sanatsal etkinliğe de ev sahipliği yapan fabrika arazisi için hazırlanan imar planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı.

Ankara NataVega AVM'ye hayvanat bahçesi geliyor!

Ankara NataVega AVM'nin eksi ikinci katına hayvanat bahçesi yapılacak. Avukat Sedat Vural, AVM’ye hayvanat bahçesinin UNESCO Hayvan Hakları Bildirgesi ile Hayvan Hakları Yasası’na aykırı olduğunu söyledi.

Zekeriya Mutlu: 'AVM yasası yeterli değil'

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, AVM kanununun esnafın ihtiyaçlarını karşılamadığı ifade ederek, "AVM'ler gelmesin demiyoruz. AVM'ler şehir merkezinden uzakta açılsın" dedi.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinden olacak!

Perakende yasasında büyük uzlaşma sağlandı Perakendeciler ve AVM yatırımcıları, perakende yasasına ilişkin ortak metinde anlaşma sağladılar. Varılan anlaşmaya göre AVM'lerde ortak alan giderleri artık TL cinsinden olacak.

AVM'lerde zorunlu yatırım atağı başladı!

Yeni perakende yasasıyla birlikte acil müdahale ünitesi, bebek bakım odası, ibadet yeri gibi alanların zorunlu hale gelmesi AVM'leri harekete geçirdi.

Bendevi Palandöken: Yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var!

Yıllardır beklenen 'Perakende Yasası'nın 29 Ocak 2015 tarihinde yürürlüğe girmesinin piyasalarda beklenen etkilerinin görülmediğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken 'Ülke çapında 10 yaşın üzerinde yenilenmeyi bekleyen 83 AVM var' dedi.

AVM'ler küçük esnafa açılacak mı?

Hükümetin 29 Ocak 2015 tarihinde çıkardığı perakende yasasında yer alan AVM’lerde (alışveriş merkezi) küçük esnafa yüzde 5 oranında kota ayrılması maddesi kâğıt üzerinde kaldı.

avm yasası onaylandı mı Haberi

avm yasası onaylandı mı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri ile ilgili önemli düzenlemeler içeren yasayı onayladı. Yasa kapsamında Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) sistemi kuruluyor. Başlangıç ve bitiş belli olmayan indirimler yapılması engelleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunu onayladı. Kanun kapsamında perakende işletmelerin açılış ve faaliyeti ile kapanışında gerekli başvuru ve diğer işlemlerin yapılması, ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi, değerlendirilmesi, sonuçlandırılması ve bu işletmelere yönelik veri tabanının oluşturulması ile bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde, Perakende Bilgi Sistemi kurulması öngörülüyor. Kanuna göre, Tüketicinin Korunması Kanunu'na uygun olmak kaydıyla, indirimli ya da promosyonlu satış kampanyaları düzenlenebilecek. Alışveriş festivalinin başlangıç ve bitiş tarihleri ile festivalin programı ve uygulama alanı önceden Bakanlığa bildirilecek. Mağazalar, başlangıç ve bitiş süresi belli olmayan indirimler yapamayacak. 


İBADETHANE...