03 / 05 / 2024

avm yönetimleri

avm yönetimleri

Her AVM'yi tek tek inceleyen Tescilli Markalar Derneği'nin Başkanı Tahsin Özlenir, "En düşük birim fiyatla en yükseği arasında yüzde 30 fark var. AVM'ler iyi yönetilemiyor" dedi...

Mecidiyeköy'deki Profilo AVM'nin yıkım tarihi belli oldu! Yerine büyük konut projesi yapılacak!

İstanbul'un en eski AVM'si olan Şişli'nin Mecidiyeköy Mahallesi'ndeki Profilo AVM yıkılıyor. Yerine ise dev rezidans projesinin yapılacağı söyleniyor. 

Ec Bina Yönetimleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ec Bina Yönetimleri Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 400 bin TL sermaye bedeli ile Cem Özersoy ve Ekrem Erdem Özersoy ortaklığında kuruldu.

Artaş Grubu'ndan Mecidiyeköy'e yeni proje! Yerine konut yapılacak Profilo AVM yıl sonunda yıkılıyor!

Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, Mecidiyeköy’de yer alan ve devraldıkları Profilo AVM'nin yerinde gayrimenkul projesi hayata geçireceklerini söyledi. İşte ayrıntılar...

Konut sitesi yönetimleri olası deprem ve afetlere hazırlık için düğmeye bastı!

Konut sitelerinin yönetimleri, olası bir deprem ve diğer afet durumları esnasında ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin acil durum planlarını hazırlamaya başladı.

AVM'lerdeki ortak gider sorunu büyüyor!

Perakendecilerle AVM yönetimleri arasında başlayan ‘ortak alan genel giderleri tartışması’ alevlendi. Taraflardan karşılıklı restler geldi.

Mallpoınt Avm Yönetimi Kiralama Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mallpoınt Avm Yönetimi Kiralama Ve Gayrimenkul Danışmanlığı Ticaret Limited Şirketi Şişli’de  50 bin TL sermaye bedeli  ile Onur Serkan Sapmaz tarafından kuruldu.

AVM yönetimine dair 25 altın ipucu!

25 yıldır alışveriş merkezleri ve gayrimenkul sektörlerinin önemli projelerine imzasını atan Engin Yıldırım "AVM Yönetimine Dair 25 Altın İpucu" başlıklı bir yazı yayınladı. İşte Yıldırım'ın o yazısı...

AVM'ler için pazar günü tartışması: İstihdam kaybına sebep olur!

Küçük işletmeler, alışveriş merkezleri ve zincir mağazaların pandemiden sonra da pazar günü kapalı kalması için harekete geçti. Perakende yasa taslağına bu maddenin girmesini isteyen işletmeler, Avrupa’yı örnek gösteriyor. AVM yönetimleri de "İstihdam kaybına neden olur" diyor.

AVM’ler kendilerinin kiracısı oluyor!

Kovid-19 salgını sebebiyle cirolarında düşüş yaşayan markaların zarardaki mağazalarını kapatmak istemesi, AVM’leri farklı yollara itti. AVM yönetimleri ayrılmak isteyen markalara ‘bayiniz olayım, çıkmayın’ teklifini sunuyor.

Deniz GYO Bahçeşehir 3.Cadde AVM yıl sonu değerleme raporu!

Deniz GYO'nun portföyünde yer alan "İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Hoşdere Mahallesi Başakşehir 2.Kısım 3.Cadde AVM"deki 42 adet  Bağımsız Bölüme" ilişkin hazırlanan 2020 yılsonu değerleme raporu yayınlandı. 

Profesyonel olmayan site yönetimleri komşuların arasını açıyor!

Son yıllarda site yönetimleri ile kat malikleri arasındaki problemler sebebiyle açılan davalar rekor seviyeye çıktı. Fakat davaların ayrıntılarına bakıldığında taraflar birbiriyle komşu. Yani sitenin yöneticileri genellikle sitede oturan başka bir kat maliki oluyor.

AVM yönetimleri kira bedellerinde indirim yapmalı! 

Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, koronavirüs salgınında AVM çalışanlarının büyük riskte olduğunu belirtti. Alemdar, AVM yönetimlerinin bu dönemde mağazaların kira bedellerinde indirime gitmesi gerektiğini söyledi...

12 maddede site yönetimleri toplantılarında oy hesabı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site yönetimleri toplantılarında oy hesabı" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

avm yönetimleri Haberi

avm yönetimleri


AVM'lerin perakendecilere gönderdiği yüksek elektrik faturaları sektörü karıştırdı. Her AVM'yi tek tek inceleyen Tescilli Markalar Derneği'nin Başkanı Tahsin Özlenir, "En düşük birim fiyatla en yükseği arasında yüzde 30 fark var. AVM'ler iyi yönetilemiyor" dedi.


Perakendecilerle alışveriş merkezi (AVM) yönetimleri arasında yaşanan tartışmalara bugüne kadar hiç gündeme gelmeyen bir konu daha eklendi. Kurdaki artış nedeniyle AVM'lere ödedikleri kira ve ortak giderleri son 3 ayda yüzde 25 artan perakendeciler, bugünlerde bütün gider kalemlerini tek tek masaya yatırıyor. Özellikle elektrik maliyetlerinde önemli sıkıntılar olduğunu tespit eden perakendeciler, AVM yönetimlerinin kendilerine gönderdikleri faturalardaki birim fiyatlar arasında ciddi uçurum olduğunu ileri sürdü. 


ARADAKİ FARK YÜZDE 30 

Araştırmayı yürüten Tescilli Markalar Derneği (TMD) Başkanı Tahsin Özlenir, "Son günlerde elektriğe gelebilecek zamlar gündemdeyken TMD olarak araştırma yaptık ve çok...