17 / 05 / 2024

avm yönetmelik taslağı 2016

avm yönetmelik taslağı 2016

Alışveriş merkezleri (AVM) hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM’lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, sektörden itiraz geldi.

Tasarruf finansman şirketlerine yönelik yönetmelik taslağı görüşe açıldı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Tasarruf Finansman Şirketlerinin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik Taslağı'nı görüşe açtı.

BDDK'dan bankaların topladıkları fiziki altınların değerlemesine ilişkin yönetmelik taslağı!

Görüşe açılan yönetmelik taslağına göre, bankalar topladıkları fiziki altınların karşılığını, altın saflığının 1.000 üzerinden değerlendirilmesi olarak açıklanan "milyem değerler" üzerinden belirleyecek

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı Çalıştayı 27 Nisan'da!

Sektör temsilcilerinin yanı sıra birçok kurum ve kuruluşun bir araya geleceği “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik Taslağı Çalıştayı 27 Nisan'da yapılacak.

Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı!

Taşınmaz ticareti hakkında yönetmelik taslağı görüşe açıldı. Yönetmelik ile emlakçılık sektörüne yeni düzenlemeler getiriliyor...

15 soruda AVM yönetmeliği!

Alışveriş merkezlerinin nitelikleri ile açılış, faaliyet ve denetimlerine ilişkin usul ve esasları Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik ile Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte 15 soruda AVM yönetmeliği esasları..

AVM'lerle ilgili flaş düzenleme tartışma yarattı!

Alışveriş merkezleri hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM'lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, itiraz geldi. Sektörde ağırlıklı görüş mevcut düzenin sürmesi yönünde...

AVM'ler işletme ruhsatını büyükşehir belediyesinden alacak!

Alışveriş merkezleri (AVM) hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM’lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, sektörden itiraz geldi.

AVM'lerdeki çocuk oyun alanları için yeni yönetmelik!

Develi’nin çocuk oyun alanında yaşanan skandalın ardından, bu alanların güvenliği tartışma konusu oldu. AVM’lerde bulunan çocuk oyun alanları için yeni bir yönetmelik hazırlandığı ortaya çıktı.

AVM'lerde ortak alan giderleri TL cinsinde ödenecek!

Alışveriş merkezleri ve kiracılar arasında tartışma konusu olan ortak alan giderleriyle ilgili uzlaşma sağlandı. Gümrük Bakanlığı’nın AVM’ler Hakkında Yönetmelik Taslağı’nda yer verdiği gibi ortak alan giderinin TL cinsinde ödenmesi konusunda anlaşıldı.

AVM'lerde dövizden TL'ye geçiş!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sami Kariyo, Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı'nın sektörde yeni bir dönemi başlatacağını belirterek, "AVM'lerdeki oıtak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek, markalarımız nefes alacak" dedi.

AVM’lerde ortak alan ödemesi TL'ye dönecek!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yayımladığı Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı’nın sektörde yepyeni bir dönemi başlatacağını söyleyen Sami Kariyo: AVM’lerde ortak alan ödemesi dövizden TL’ye dönecek dedi.

AVM'lerde ortak alan ödemeleri TL'ye dönüyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı, markaların yüzünü güldürdü. AVM'lerdeki ortak giderlere metrekare başına ortalama 6 $ ödeyen markalar, artık bunu döviz yerine TL ile yapabilecek

AVM'lere yeni yönetmelik!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Kariyo, "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın yayımladığı Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik Taslağı sektörde yeni bir dönemi başlatacak. AVM'lerdeki ortak alan ödemesi dövizden TL'ye dönecek" dedi.

avm yönetmelik taslağı 2016 Haberi

avm yönetmelik taslağı 2016

Yeni yönetmelik taslağı, halihazırda işletme ruhsatı almayan AVM’lerin bu ruhsatı büyükşehir belediyesinden alması yönünde düzenleme öngördü. İşletme ruhsatını mağazaların aldığını hatırlatan sektör temsilcileri, itiraza hazırlanıyor.


Alışveriş merkezleri (AVM) hakkında hazırlanan son yönetmelik taslağı, AVM’lerin işletme ruhsatını büyükşehir belediyelerinden alması yönünde düzenleme yapınca, sektörden itiraz geldi. Halihazırda AVM’ler işletme ruhsatıyla çalışmadığından, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileriyle yapılacak görüşmede taslağın bu kısmının mevcut iş yapma şekline göre düzenlenmesi talep edilecek. Bakanlığın sektörün görüşüne açtığı AVM’ler Hakkında Yönetmelik Taslağı, başta Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) olmak üzere Türkiye Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) üyeleri tarafından masaya yatırıldı. Edinilen bilgiye göre, taslakla ilgili en büyük eleştiri ruhsatla ilgili kısma geldi. Taslak, AVM’ler ve mağazaların aldığı ruhsatları yerel belediyelerden büyükşehir belediyelerine bağlarken, işletme...