25 / 05 / 2024

avmlerde içki yasak mı

avmlerde içki yasak mı

Alkollü içkilerle ilgili çıkan yeni yasadaki ‘ibadethaneye 100 metre uzaklık’ kuralını, Perakende Yasası taslağında yer alan ‘ibadethane’ şartına bağlayan perakendeciler AVM ’lerde alkol yasağı’ndan endişeli...

Amsterdam’da yeni otel açmak yasaklandı! Nedeni şaşırttı!

Holllanda'nın başkenti Amsterdam’da yeni otel açmak yasaklandı. Belediye Meclisi, “Dengeli Turizm Yönetmeliği” uyarınca, tüm şehri oteller için “yasak bölge” ilan etti.

0850’li hatlardan ‘yüksek kazançlı’ iş tekliflerine aman dikkat! Bu numaraları sakın açmayın!

Yüksek kazançlı iş vaadiyle vatandaşları dolandıran sahtekarlar türedi. Özellikle 0850’li hatlardan gözüne kestirdiği kişilere kısa mesaj veya WhatsApp üzerinden yüksek gelirli iş teklifinde bulunan bazı sahtekarlara ilişkin sikayetvar.com’a şikayet yağıyor.

Alkollü içeceklerde flaş düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı: Artık satılamayacak!

Alkol ve alkollü içki üretim tesisleri ile ticaretine yönelik usul ve esaslarda düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

 2023'te buna da zam geldi! Yüzde 230 zam yapıldı

 Saat 22.00'dan sonra içki satışına uygulanacak cezasın belirlenmesinin ardından, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, “Bu ‘Dükkanı kapat git anahtarını bize ver’ cezasıdır.  Dünyanın hiçbir yerinde böyle ölçüsüz bir idari para cezası yoktur. açıklamasını yaptı.

Engelli aylığı için önemli adım. Devlet alacağından vazgeçiyor!

Meclis Komisyonu'nda görüşülen torba yasa ile devlet yersiz maaş ödediği kişilere bağladığı maaşlarla ilgili bir takipte bulunmayacak ve iade istemeyecek. Ancak düzenlemenin bir de istisnası var.

Alkol ve sigara zammı enflasyonu derinden etkileyecek

Tera Yatırım Başekonomisti Enver Erkan, alkollü içki ve tütün ürünlerinin enflasyon havuzunda %4,31'lik hacme sahip olduğunun altını çizerek Haziran enflasyonuna doğrudan etkisinin yarım puan olacağını ifade etti.

Fiyatları ucuz olan bir alkollü içki grubuna ÖTV zammı geldi! Yüzde 70 artış hemen etikete yansıdı

Cumhurbaşkanı Kararı ile Resmi Gazete'de yayınlanan kanuna göre, fiyatının ucuz olmasından sebep tüketicilerin talep gösterdiği meyve şarabının ÖTV oranı artırıldı.

ABD'den Rusya Merkez Bankası işlemlerine yasak!

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, Rusya Merkez Bankası ile işlem yapılmasını yasakladı.

İzmir Urla'da 56 villalı sitedeki bazı bölümler için yıkım kararı!

İzmir Urla'da ilçesinde geçtiğimiz senede 6 Ekim tarihinde, kumar oynatıldığı ve sahte içki satıldığı iddiasıyla jandarma tarafından operasyon gerçekleştiren Bademler Mahallesi'ndeki 56 villalı sitede bazı bölümlerin imara aykırı ve kaçak yapıldığı öğrenildi.

Memurlara müjde! Ek iş ile para kazanabilirsiniz!

Milyonlarca memur ek iş yaparak para kazanmak istiyor. Yasalar gereğince memurların ek iş yapmaları yasak olsa da bazı durumlarda farklı işlerde çalışmaları mümkün oluyor...

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

Bozcaada'da ‘Tiny House’lara yasak geldi!

Çanakkale Bozcaada'da konteyner evlerin ardından ‘Tiny House’ olarak bilinen tekerlekli ahşap evlerle de adaya geçişlere yasak geldi. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, “Eminim ki tüm ada halkı aldığımız bu kararı destekleyecektir” açıklamasında bulundu.

Malatya'da arazi kavgası: 1 ölü!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada akrabasının av tüfeğiyle ateş ettiği kişi vefat etti.

avmlerde içki yasak mı Haberi

avmlerde içki yasak mı

Alkollü içkilerle ilgili çıkan yeni yasadaki ‘ibadethaneye 100 metre uzaklık’ kuralını, Perakende Yasası taslağında yer alan ‘ibadethane’ şartına bağlayan perakendeciler ‘AVM’lerde alkol yasağı’ndan endişeli. İbadethanenin ‘dua odası’na çevrilmesi isteniyor.


Uzun süredir üzerinde çalışılan Perakende Yasa Tasarısı, tartışmaları ve soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Tasarıda 15. maddede yer alan “Alışveriş merkezlerinde, ibadethane, bebek bakım odası gibi ortak kullanım alanları oluşturulur” tanımı, ibadethanelere 100 metreden yakın yerlerde Alkol satışı yasağı ile ilginç bir noktada çakışıyor.


Alışveriş merkezi yöneticileri ve perakendeciler, özellikle tasarıdaki 15. maddede yer alan alışveriş merkezlerinde, ibadethane bulunması konusunu, ”bütün AVM’lere ‘alkol yasağı’ getirebilir” şeklinde yorumluyor.

Bu yorumun nedeni ise, İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanunu’nda yer alan “Perakende veya açık olarak satışının yapıldığı yerler ile ibadethaneler arasında kapıdan kapıya en az yüz...