28 / 04 / 2024

ABD'den Rusya Merkez Bankası işlemlerine yasak!

ABD'den Rusya Merkez Bankası işlemlerine yasak!

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, Rusya Merkez Bankası ile işlem yapılmasını yasakladı.



Amerika Birleşik Devletleri, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından uyguladığı yaptırımlara bir yenisini daha ekledi. Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, Rusya Merkez Bankası'na ambargo koydu.

Habertürk'ün haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri, müttefiklerinden Rus merkez bankasının bu sabah "çok sayıda varlık kaçışı" olacağı ve varlıkları hareket ettirmeye çalıştığını öğrendikten sonra, bu kararı Amerika piyasaları açılmadan önce duyurduklarını ifade etti.

ABD den Rusya Merkez Bankası işlemlerine yasak!

KREMLİN: "YAPTIRIMLARA CEVAPLAR ÇIKARLARIMIZIN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASIYLA OLUŞTURULACAK" DEMİŞTİ

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov bugün yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşı nedeniyle ülkesinde oluşan ekonomik durumu gerekli kurumlarla görüşeceğine dikkat çekerek "Batı ülkelerinin yaptırımlarına cevaplar, uygunluk ve çıkarlarımızın göz önünde bulundurulmasıyla oluşturulacak" demişti.

Batılı ülkelerinin, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdehale düzenleyerek başlattığı savaş nedeniyle Rusya'ya karşı yaptırım uyguladığına belirterek Dimitri Peskov, "Batı ülkelerinin yaptırımlarına cevaplar, uygunluk ve çıkarlarımızın göz önünde bulundurulmasıyla oluşturulacak." dedi.

Rusya'nın ekonomisini etkileyebilecek her türlü detay konusunda Vladimir Putin'e sürekli bilgi verildiğini ifade eden Peskov, Putin'in bugün ekonomik kurumları ile toplantı yapacağı açıklamıştı.

 

Rus bankaları SWIFT sisteminden çıkarılacak!

Rusya'ya bir yaptırım kararı da Apple ve Google'dan geldi: Rusya’da çalışmalarını durdurdular!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali gıda fiyatlarına nasıl yansıyacak? Yeni zamlar kapıda mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön