12 / 05 / 2024

ABD Rusya Merkez Bankası işlemleri yasak

ABD Rusya Merkez Bankası işlemleri yasak

Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, Rusya Merkez Bankası ile işlem yapılmasını yasakladı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan açıklama: ‘Rusya’nın petrol geliri büyük ölçüde düştü!’

ABD Hazine Bakanlığı’ndan Rusya’nın petrol gelirlerine ilişkin açıklama geldi.  Bakanlık, tavan fiyat uygulamasından sonra Rusya'nın petrol gelirlerinin büyük ölçüde düştüğünü duyurdu.

ABD'den üst düzey yaptırım ziyareti!

Avrupa Birliği ülkelerinin Rusya'ya karşı yeni yaptırımları görüştüğü bugünlerde ABD Hazine Bakanlığı Müsteşarının Türkiye ziyareti dikkat çekti.

Ticarette dengeler değişiyor! O ülkeler ABD’nin dolar tekeline karşı kazan kaldırdı!

Ülkeler arası ticarette ABD dolarının kullanımı bazı ülkelerin tepkilerine neden oluyor. Rusya ve Çin gibi ülkeler ise uluslar arası ticarette dolar tekelini kırmak için adımlar atmaya başladı.

ABD ve AB’nin yaptırımları sonuç verdi. Rusya’nın en büyük devlet bankası adeta çakıldı!

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile birlikte başlayan savaşta ABD ve AB tarafından Rusya’ya uygulanan ekonomik yaptırımlar sonucu Rusya'nın en büyük bankası Sberbank'ın net karı, yüzde 75,7 azalarak 300,2 milyar rubleye geriledi.

Rusya'dan kripto para atağı! İran ile ortaklaşa yapacaklar

Rusya ve Ukrayna savaşı sonrası ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırım Rusya ve İran arasında yeni yatırım ve kazanç yolları sağlamaya sevk etti. Ticaret amaçlı kullanmak için altına dayalı kripto para üreteceği açıklandı.

Rusya’nın gaz kozu işe yaradı! Bir ülke yaptırımları kaldırdığını açıkladı

Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrası hem ABD hem de AB ülkelerinin yoğun yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya elindeki gaz kozunu kullanmaya başlamıştı. Kış öncesi donmaktan korkarak yaptırımlardan vazgeçen ilk ülke Hollanda oldu.

Türkiye’ye Rusya ile ticaret baskısı artıyor! Ekonomide ipler gerildi

Rusya’ya Türkiye üzerinden yapılan ticaretin hızlanması, Rusya’ya yaptırımlar uygulayan Avrupa ve ABD’yi kızdırdı. Amerikan hükümetinden bir heyet Türkiye’ye gelerek Türk iş insanlarını ve de Ankara yönetimini yaptırımlar konusunda uyardı.

Rusya tavan fiyat düzenlemesine takılmadan petrol ihraç edebilir!

G7 ülkeleri, Rusya’ya karşı yaptırımlarına devam ediyor ve Rus petrolünün fiyatını sınırlayacak tavan fiyat düzenlemesine yakında geçmeyi planlıyor. Ancak ABD'li kaynaklar, Moskova'nın tavan fiyat politikasına takılmadan petrol satabileceğini belirtti.

İş Bankası’nda deprem! İşlemler durduruldu

İş Bankası, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD)  Rusya-Ukrayna savaşından kaynaklı yaptığı yaptırım uyarıları nedeniyle Rus turistlerin en çok kullandığı Rus ödeme sistemi Mir'i askıya aldığını açıkladı.

Rusya’yı hiçbir yaptırım yıkamıyor! ABD’nin yeni kararı oyunu tersine çevirebilecek mi?

Rusya’yı hiçbir yaptırım durduramıyor. Rus ödeme yöntemi olan MİR, birçok ülkede kabul görmeye başladı bile. Türkiye 5 bankası ile MİR’i kabul ederken, karşıt sesler yükselmeye başladı. ABD ve AB ülkeleri bu durumdan rahatsız olurken, kısıtlamalar peş peşe geldi. İşte haberin detayları…

ABD'den Türkiye'ye peş peşe uyarı! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya!

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun Türk mevkidaşı Elitaş'ı aradığını ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda uyardı. Ardından Amerikan Ticaret Odası'nın Türkiye ofisine bir uyarı mektubu gönderdi! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya...

Rusya’ya ekonomik yaptırımlar gevşer mi? Bazı ABD bankaları tekrar Rus tahvillerinde alım satıma başladı

Bazı büyük ABD bankaları son günlerde Rus borçlanma araçlarında alım satım işlemi yapılmasına tekrar aracılık etmeye başladı. Böylece Batılı yatırımcıların artık dokunmak istemediği Rus tahvillerini satmaları mümkün olacak.

Rusya, Türk Lirası’na sıcak bakıyor, petrol ve doğal gaz gelirleriyle TL mi alacak?

Rusya Merkez Bankası, Ulusal Refah Fonundaki ilave gelirlerle ABD doları ve avro ile alım satım yaptırımları nedeniyle yapamadığı işlemler için TL’yi devreye sokmayı düşünüyor. Banka, rezervlerde değerlendirmek için Türk Lirası, yuan ve rupi satın almaya yönelik değerlendirme yaptıklarını açıkladı.

ABD Rusya Merkez Bankası işlemleri yasak Haberi

ABD Rusya Merkez Bankası işlemleri yasak

Amerika Birleşik Devletleri, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından uyguladığı yaptırımlara bir yenisini daha ekledi. Amerika Birleşik Devletleri Hazine Bakanlığı, Rusya Merkez Bankası'na ambargo koydu.

Habertürk'ün haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri, müttefiklerinden Rus merkez bankasının bu sabah "çok sayıda varlık kaçışı" olacağı ve varlıkları hareket ettirmeye çalıştığını öğrendikten sonra, bu kararı Amerika piyasaları açılmadan önce duyurduklarını ifade etti.

KREMLİN: "YAPTIRIMLARA CEVAPLAR ÇIKARLARIMIZIN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASIYLA OLUŞTURULACAK" DEMİŞTİ

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov bugün yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşı nedeniyle ülkesinde oluşan ekonomik durumu gerekli kurumlarla görüşeceğine dikkat çekerek "Batı ülkelerinin yaptırımlarına cevaplar, uygunluk ve çıkarlarımızın göz önünde bulundurulmasıyla oluşturulacak" demişti.

Batılı ülkelerinin, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdehale düzenleyerek başlattığı savaş nedeniyle Rusya'ya karşı yaptırım uyguladığına belirterek Dimitri...