04 / 05 / 2024

 2023'te buna da zam geldi! Yüzde 230 zam yapıldı

 2023'te buna da zam geldi! Yüzde 230 zam yapıldı

 Saat 22.00'dan sonra içki satışına uygulanacak cezasın belirlenmesinin ardından, Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, “Bu ‘Dükkanı kapat git anahtarını bize ver’ cezasıdır.  Dünyanın hiçbir yerinde böyle ölçüsüz bir idari para cezası yoktur. açıklamasını yaptı.



Genel olarak, birçok yerde alkol satışı düzenlenmektedir ve ruhsatsız veya diğer düzenlemelere aykırı olarak alkol satışının yasal sonuçları olabilmektedir.  Koşullara bağlı olarak, yasa dışı alkol satışı için cezai suçlamalar da olabilir.


Saat 22.00'dan sonra içki satışına uygulanan ceza zamlanarak 1 milyon 60 bin TL’ye yükseldi. Zam uygulamasını Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Twitter'dan duyurdu. Buna göre alt limit 215 bin 337 TL, üst limitse 1 milyon 60 bin TL oldu. AK Parti’nin 2020 ekiminde Meclis’ten geçirdiği yasayla beraber yasağa ters davrananlara   65 bin liradan 320 bin TL'ye kadar idari para cezası uygulanabiliyordu.

  2023 te buna da zam geldi! Yüzde 230 zam yapıldı

TBP başkanının paylaştığı zam oranı yüzde 230’a denk geliyor. Aybaş, şunları dedi: “Bu ‘Dükkanı kapat git anahtarını bize ver’ cezasıdır. Dünyanın hiçbir yerinde böyle ölçüsüz bir idari para cezası yoktur. Yasa vardır ama böyle bir rakam yoktur.” Alkol satışı birçok yerde düzenlenmektedir ve yasal olarak alkol satışı yapabilmek için genellikle ruhsat almak gerekmektedir.  Alkol satış ruhsatı almak için özel gereksinimler, satılan alkolün konumuna ve türüne göre değişebilir. Bazı yerlerde bira, şarap ve alkollü içkiler gibi farklı alkol türlerinin satışı için ayrı lisanslar olabilir. Alkolün satılabileceği saatlerde sınırlamalar olabileceği gibi, satılabileceği yerlerde de kısıtlamalar olabilir.  Bu düzenlemelerin ihlali, para cezaları veya alkol satma ruhsatının kaybedilmesi gibi yasal sonuçlara yol açabilir.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön