15 / 05 / 2024

avmlere esnaf ayarı

avmlere esnaf ayarı

Hükümetin mahalle kültürü geleneğini AVM'lerde yaşatmayı da amaçlayan bu girişimine temkinli yaklaşan esnaf, özellikle ek maliyetlerden çekiniyor. AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnaf için ayrılacak...

AVM'ler için saat ayarı talebi: Esnafın iş yaptığı saatlerde kapalı olmalı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, AVM'lerin açılış kapanış saatlerinin daraltılarak tekrar düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Palandöken, "Esnafın en çok iş yaptığı saatlerde AVM'ler kapalı olmalı" diye konuştu.

TOKİ esnafı ev ve dükkan sahibi yapacak!

Şimdiye kadar binlerce dar gelirlinin ev sahibi olmasını sağlayan Toplu Konut idaresi (TOKİ), şimdi de evsiz esnaf ve sanatkarları ev sahibi yapma kararı aldı.

TOKİ esnaf kampanyası ne zaman başlayacak?

TOKİ, dar gelirli ve emeklilerden sonra esnaf için de konut yapmaya hazırlanıyor. Artık evsiz esnaf kalmayacak. Normal piyasa şartlarında kazançlarından artırarak bir ev sahibi olamayan esnafa TOKİ ev yapacak.

Suadiye esnafından altgeçit isyanı!

Yüksek hızlı tren ve banliyö hattı için kapatılan altgeçit Suadiye’de esnafı isyan ettirdi. Yüksek kiralar ödediklerini söyleyen dükkân sahipleri kepenk kapatma riskiyle karşı karşıya...

Mehmet Ünlübaş: AVM projeleri esnafı bitirecek!

Manisa Bakkallar Odası Başkanı Ünlübaş, Büyükşehir'in yapacağı AVM projelerinin esnafı bitireceğini söyledi Manisa Büyükşehir Belediyesi, Saruhan Hotel'in yanına ve Adliye Sarayı'nın karşısına iki tane AVM yapacak.

Adana Emlakçılar Esnaf Odası TEB ile bir araya geldi!

Adana ESOB'a bağlı Adana Emlakçılar Esnaf Odası ile Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) ile birlikte düzenlenen, kahvaltılı istişare toplantısında kentte hizmet veren emlakçı esnafının sorunları dile getirildi...

2015 emlakçı esnafını güldürmedi!

Kayseri Emlakçılar Odası Başkanı Selim Atasoy, emlakçı esnafının 2015 yılını siyasi belirsizlikler yüzünden döviz kurundaki oynaklık ve korsan emlakçıların artmasıyla istedikleri gibi geçiremediklerini dile getirerek 2016'dan umutlu olduklarını söyledi.

Doğalgaz sayacı ayar ücretleri 2016!

2016 yılında uygulanacak su, elektrik ve gaz sayaçlarının tamir ve ayar ücretleri 27 Aralık 2015 tarihinde bir tebliğ ile açıklandı. İşte doğalgaz sayacı ayar ücretleri 2016..

Su sayacı ayar ücreti 2016!

Yeni bir eve taşınan kimselerin su aboneliği alındıktan sonra su ayar işlemlerinin de yapılması gerekiyor. Su ayar işlemi için belli oranlarda ücret ödemesi yapılıyor. Peki, su sayacı ayar ücreti 2016 ne kadar?

Su, elektrik ve gaz sayaçları tamir ve ayar ücretleri 2016!

2016 yılında uygulanacak su, elektrik ve gaz sayaçları tamir ve ayar ücretleri hakkında tebliğ 27 Aralık 2015 tarihinde 29575 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte su, elektrik ve gaz sayaçları tamir ve ayar ücretleri 2016..

İşyerleri yanan Osmanlı Halk Pazarı esnafı imar istiyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yarın, Keçiören ilçesinde yangının meydana geldiği Osmanlı Halk Pazarı'ndaki esnafla bir araya gelecek. Gökçek, esnafın taleplerinin önemli olduğunu belirtti.

Haftasonu dükkanını açan esnaf ruhsat harcı ödemiyor!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bazı belediyelerin, dükkanını pazar günü açmak isteyen esnaflardan hala ruhsat harcı talep ettiklerini belirterek, esnaf ve sanatkarların hafta sonu harcı ödemesine gerek olmadığını ifade etti.

TOKİ esnaf detayları!

TOKİ esnaf projesi kapsamında esnafa ve sanatkârlara özel ev yapacak. Projedeki amaç evsiz ve dükkansız esnaf kalmaması. İşte, TOKİ esnaf detayları!

avmlere esnaf ayarı Haberi

avmlere esnaf ayarı

Mahalle esnafının gözü, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnaf için ayrılacak' sözleriyle müjdelediği yeni yasada. Hükümetin mahalle kültürü geleneğini AVM'lerde yaşatmayı da amaçlayan bu girişimine temkinli yaklaşan esnaf, özellikle ek maliyetlerden çekiniyor.



Mahalle esnafının gözü kulağı, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'AVM'lerin içinde yüzde 5 kota esnaf için ayrılacak, geleneğimiz sürecek' sözleriyle müjdelediği yeni yasada. Hükümetin mahalle kültürünü AVM'lerde yaşatmayı da amaçlayan bu girişimi, perakende sektörünün genelinde olumlu ancak temkinli karşılık buldu.


KAFALAR KARIŞIK


Yıllardır rekabet edememekten şikayet ettiği lüks AVM'lere taşınacak olma fikri bakkal amcaya tuhaf geliyor. Uygulamanın içeriği ve kimleri kapsayacağı konusunda haliyle kafalar karışık. En önemli çekince, zamanla kendilerine çıkarılabilecek ek maliyetler. Bu hafta, çarşı-pazardaki esnafa yeni yasayı sorduk.


DESTEKLEMEK GEREKLİ


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken,...