16 / 05 / 2024

avmlere yeni yasalar

avmlere yeni yasalar

AVM ve zincir mağazalar dahil perakende ticaretini düzenleyen kanun tasarısı TBMM’ye sevk edildi. 28 maddeden oluşan yeni kanun tasarısı ile alışveriş merkezlerinde ortak kullanım alanları oluşturulacak.

Kira yardımı 36 aya çıkarılmalı!

DKY Başkanı Ali Dumankaya yılda 500 bin konutun yenilenmesi için, yeni yasaların bir an önce çıkarılması gerektiğini söyledi. Alan bazlı projelerin teşvik edilmesi gerektiğini de aktaran Ali Dumankaya “Bunun için 18 ay olan kira yardımları 36 aya çıkarılmalı” dedi.

Mehmet Özhaseki, dönüşüm için yeni yasalar hazırlanmasını istedi!

TBMM Genel Kurulunda, bakanlıklarının 2018 yılı bütçelerinin görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, kentsel dönüşüm için yeni yasalar hazırlanmasını istedi. 

Kentsel dönüşümde yeni ‘yapı yasası’na ihtiyaç var!

İnşaat sektörü temsilcileri, kentsel dönüşümde çıkan yasaların eksik kaldığını savunuyorlar. Temsilciler, kentsel dönüşümde yeni ‘yapı yasası’na ihtiyaç duyulduğunu belirtiyorlar.

Kentsel dönüşüm için yeni yasalar yolda!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şimdi şehircilik şurasını topladık orada ciddi bir başlık kentsel dönüşüm, büyük ihtimalle Mayıs aylarında kentsel dönüşümle ilgili ciddi yasalar geliyor" dedi.

Yeni yasalar ile kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Taksim 360 yenileme projesi ile restorasyonu tamamlanarak yenilenen tarihi “Emek Sineması”nda incelemelerde bulundu ve kentsel dönüşüm süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu.

KONE, Türkiye'de fabrika kuracak!

Asansör, yürüyen merdiven ve otomatik bina kapıları konusunda faaliyet gösteren KONE, orta vadede Türkiye'de fabrika kurmayı planlıyor. Haldun Ulusoy, yeni yasaların asansör sektördeki büyümeye katkı sunacağı inancında olduklarını söyledi.

Kavak Kömürün imar izni iptali davasının keşfi yapıldı!

Kavak Köyü'nde kurulmak istenen kömür işleme tesisine karşı çevrede yaşayan vatandaşların tepkisi artarak devam ediyor. İki kez durdurulan tesisin çıkarılan yeni yasalar çerçevesinde yeniden imar izninin verilmesi bardağı taşıran son damla oldu.

Koç Vakfı MedAmerikan Tıp Merkezi'ne 10 milyon dolar yatırım yaptı!

Vehbi Koç Vakfı'nın bünyesinde bulunan MedAmerikan Polikliniği, yeni yasalar çerçevesinde 10 milyon dolar yatırım ile MedAmerikan Tıp Merkezi'ne çevrildi. Merkez, Bağdat Caddesi, Feneryolu'nda 9 bin metrekare kapalı alanda hizmet veriyor.

Yeni yasalar inşaat sektörüne doping etkisi yapıyor!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, hükümetin sektörlerin sorunlarını çözmek ve yatırımları artırmak için çıkardığı yasaların ekonomiye doping etkisi yaptığını söyledi..

Konut satışında yeni pazar Irak infomall Erbil de şube açtı!

Konut satışında yeni pazar Irak infomall Erbil de şube açtı. Yabancıların konut edinmesinde yasalar da kolaylık sağlanması, yabancıya konut satışını artırdı. İnşaat şirketleri Arap ülkeleri ve Irak da yoğun reklam çalışmaları yapıyor.

Emre Çamlıbel: Sektör kendini 5 yılda katlayacak!

1 milyon gayrimenkul satışı gerçekleştirildiğini belirten Emre Çamlıbel, yeni yasaların etkisiyle sektörün kendini 5 yılda ikiye katlayacağını 2013 yılının tüm sektörler için inişli çıkışlı geçtiğini söyledi...

Depreme karşı yeni önlemler alınıyor!

Yeni yasalar ile depreme karşı yeni önlemler alınıyor. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) koordinasyonunda çalışmaları yürütülen yeni deprem yönetmeliğiyle sismik izolasyon şartı getirilecek...

Yeni gelir vergisi gayrimenkulleri etkiledi!

Gelir vergisi ve kurumlar vergisi yasaları birleştirerek TBMM Genel Kurulu'na sunuldu. İlgili çalışmada gayrimenkul alanında önemli değişimler söz konusu. Yeni yasa tasarısı, gayrimenkul sahiplerine dönük ciddi değişiklikler ve süprizler getirdi...

avmlere yeni yasalar Haberi

avmlere yeni yasalar

Acil tıbbi müdahale ünitesi, ibadet yeri, bebek bakım odası, çocuk oyun alanı gibi alanların oluşturulması zorunlu hale getirilecek. AVM’ler ibadethane ile perakende veya açık alkol satışının yapıldığı yer arasında en az 100 metre mesafe bulunması zorunluluğundan muaf olacak. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Tasarının temel hedefleri sektörün gelişmesinin desteklemesi, ödeme süreleri, çalışma saatleri gibi sorun alanlarına çözüm getiriyor. Geleneksel perakendeciliğin korunması hedefleniyor.  Rekabetin sağlanması tüketicini korunması, kayıtdışılığın önlenmesi gibi konuları amaçlıyor” dedi. Tasarının önümüzdeki yasama yılında TBMM’de ele alınması bekleniyor. Perakende sektörünün düzenlenmesi amacıyla daha önce 3 kez taslak hazırlandı ancat hiçbiri yasalaşmadı. İşte kanun tasarısında öne çıkan maddeler:

- Tasarı ile Perakende Bilgi Sistemi kurulacak (PERBİS) kurulacak. Bütün iş süreçleri standart hale gelecek. 

- İnsan sağlığını tehdit eden, ’merpen...