19 / 05 / 2024

Avrasya Projesi Başbakanın katılımıyla tamamlanacak

Avrasya Projesi Başbakanın katılımıyla tamamlanacak

Delme işlemleri devam eden Avrasya Projesi'nde ışık göründü. Tüneldeki kazının son 20 metresi, yarın Başbakan Davutoğlu'nun katılımıyla tamamlanacak.

'Yerinde Dönüşüm' projesi başvuruları başlıyor! İşte başvuru şartları ve tüm detayları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yerinde Dönüşüm' projesi başvurularının başlayacağı tarihi duyurdu. Peki, "Yerinde dönüşüm" projesi ne zaman başlayacak? İşte detaylar...

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin yeni havalimanı inşaatını inceledi!

Kazakistan Başbakanı Askar Mamin, Türkistan kentine yaptığı iş ziyareti kapsamında yılda 3 milyon yolcu kapasiteli yeni havalimanı inşaatını inceledi...

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Londra'daki evi satışa çıktı!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın Londra’nın Islington kentinde bulunan 5 katlı evi 3.75 milyon sterline (yaklaşık 27.5 milyon TL) satışa çıktı.

Donald Trump'tan Danimarka Başbakanının Grönland yorumuna tepki!

ABD Başkanı Trump, Danimarka Başbakanı Frederiksen'in ABD'nin Grönland'ı satın alması fikrini "absürt" olarak değerlendirmesi "çirkin ve uygunsuz" tepkisini verdi.

TOKİ Aydın İncirliova projesi başlıyor!

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, TOKİ İncirliova Projesi’nin, Efeler ve Nazilli’de hayata geçmesi planlanan konut projeleriyle eş zamanlı başlayacağını ve arsa tespit çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

6 ilde Sanayi Dönüşüm Projesi başlıyor!

Arazi ve arsa yatırımcılarının önünü açmaya yönelik destek adımları devam ediyor. 6 ilde yeni Sanayi Dönüşüm Projesi başlatılacak.

Rize Hamamderesi Kentsel Dönüşüm Projesi başvuruları başladı!

TOKİ Rize Merkez Hamamderesi Kentsel Dönüşüm Projesi'ndeki 46 adet konut satışa sunuluyor. Rize Merkez Hamamderesi Kentsel Dönüşüm Projesi başvuruları bugün başladı...

Başbakan Yıldırım bir vatandaşın imar barışı kaydını yaptı!

İzmir'de bulunan Başbakan Binali Yıldırım, Menderes Belediyesi'nde bir vatandaşın imar barışı kaydını gerçekleştirdi...

Başbakan Yıldırım'dan Mamak kentsel dönüşümüne destek sözü!

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, Mamak'taki kentsel dönüşümün kısa sürede tamamlanması için gerekli destekleri vereceklerini söyledi...

Başbakan Yıldırım: Doğu'da 26 bin konutun tamamını yaptık!

Başbakan Yıldırım, "Doğu'da şu ana kadar yıkılan 26 bin konutun tamamını yaptık, hak sahiplerine teslim ettik" dedi...

Başbakan Yıldırım imar barışının detaylarını açıkladı!

Başbakan Binali Yıldırım, Habertürk, 24 TV, CNN Türk, A Haber ortak yayınında soruları yanıtladı. 

Başbakan Yıldırım: Ülkemizle gurur duyalım!

Başbakan Yıldırım, "20 yılda 3 kilometrelik Bolu Tüneli'nin altında kalan bir Türkiye'den bugün Ovit, Zigana Tüneli'ni, Marmaray'ı, Avrasya'yı yapan, dünyanın en büyük havalimanını yapan bir ülke haline geldik. Ülkemizle gurur duyalım." dedi.

TOKİ Tozkoparan Kentsel Dönüşüm Projesi başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın İstanbul İli Güngören İlçesi Tozkoparan (Osmaniye) Mahallesi'nde planladığı kentsel dönüşüm ve gelişim projesi için ÇED başvurusu sonuçlandı..

Avrasya Projesi Başbakanın katılımıyla tamamlanacak Haberi

Avrasya Projesi Başbakanın katılımıyla tamamlanacak

Türkiye'nin en prestijli projelerinden biri daha hayata geçiyor. Asrın projesi olarak değerlendirilen ve hizmete devam eden Marmaray'dan sonra Avrasya Tüp Geçit Projesi'nde de önemli bir aşama geride kalıyor. 2014 yılının Nisan ayında çalışmalarına başlanan projede, denizin altından tünel için delme işlemleri hız kesmeden devam ediyordu. Tünelde artık son 20 metrelik kazılacak bölüm kaldığı öğrenilirken, yarın bu işlem nihayete erecek. 


EN ZOR BÖLÜM GERİDE KALDI 

Boğazın 27 metre altından gerçekleşen delme işlemleri Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı törenle son bulacak. 5.4 kilometrelik uzunluktaki delme işleminin ardından, kazıyı yapan makine denizin altından karaya çıkacak. Projenin en zor bölümü olarak gösterilen bu aşama geride kaldıktan sonra tüp geçidi için zaman kaybetmeden inşaat çalışmalarına başlanacak. Avrasya Tüneli Projesi, tamamlandığında İstanbul trafiğinin yoğun olduğu Kazlıçeşme-Göztepe hattında...