05 / 05 / 2024

avrupa büyüme oranları

avrupa büyüme oranları

Bu yılın ilk çeyreğinde önceki çeyreğe göre Avro bölgesi yüzde 0,2, Avrupa Birliği (AB) yüzde 0,3 ile beklentilerin altında büyüdü. Yıllık bazda ise GSYH, Avro bölgesinde yüzde 0,9, AB'de yüzde 1,4 arttı.

EBRD, Türkiye'nin büyüme tahminini revize etti! ABD’ye göre dolar ne zaman 30 TL olacak? Hemen bakın!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Mayıs ayında yüzde 2,5 olarak açıkladığı Türkiye'nin GSYH büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 3,5’a yükseltti. Bank of America ise dolar/TL kurunun son çeyrekte 30 TL’yi göreceğini tahmin etti.

EBRD faaliyette olduğu bölgelerin 2023 yılı büyüme tahminlerini düşürdü!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), faaliyette bulunduğu bölgelerin 2023 ilişkin ekonomik büyüme tahmininin 0,1 puan azaltılarak yüzde 2,2’ye düşürüldüğünü belirtti.

AB, Türkiye için büyüme tahminini ve enflasyon oranını açıkladı

AB Komisyonu'nun "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2023 İlkbahar" raporu yayımlandı. AB Komisyonu raporunda Türkiye ekonomisinin 2023 ve 2024 yıllarındaki büyüme ve enflasyon rakamları belli oldu.

EBRD, Türkiye’nin 2023 yılı büyüme tahminini deprem nedeniyle değiştirdi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi öncesinde açıklanan yüzde 3,5'lik 2023 yılı büyüme tahminini yüzde 3'e indirdi.

Arçelik’te dikkat çeken büyüme! Lider beyaz eşya markası Arçelik, Whirlpool'un Avrupa iştiraklerini bünyesine katıyor

Beyaz eşyada lider markalardan olan Arçelik, büyüme yolculuğunda bir adım daha atıyor. Şirket, dünyanın önde gelen ev aletleri üreticilerinden olan Whirlpool ile Avrupa’daki üretim, satış ve pazarlama iştiraklerini bünyesine katmak üzere anlaşmaya vardı.

Avrupa Birliği ikinci çeyrek diliminde büyüme gösterdi!

Avrupa Birliği (AB) ekonomisi, ikinci çeyrek zamanlarında bir önceki çeyreğe kıyas ile %  0, 7 büyüme kaydetti. İşte detaylar…

Yüzde 7,6 büyüme iyi de, sorun nerede? Osman Arolat yazdı…

Duayen Gazeteci Osman Arolat, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un büyüme oranları hakkında yaptığı açıklamaya dair bir yazı kaleme aldı. Arolat yazısında, “Bu büyüme piyasa için canlılık, vatandaş içinse ‘tahribat’ oluyor.” ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği ekonomik büyüme tahminlerini yükseltti!

AB tarafından, "Avrupa Ekonomik Tahminleri 2021 İlkbahar" raporu yayımlandı. Raporda Türkiye ekonomisinin geçen sene koronavirüs salgınına rağmen yüzde 1,8 büyüme gösterdiği. Türkiye ekonomisinin 2021 yılında yüzde 5,2, 2022 yılında da yüzde 4,2 büyüyeceği tahmin ediliyor.

AB Türkiye'nin büyüme tahminini yükseltti!

Avrupa Birliği (AB), Türkiye'nin büyüme tahminini bu yıl için yüzde eksi 2,3'ten yüzde 0,3'e yükseltti.

2007 yılında İstanbul'daki düzensiz büyüme çevre illeri de etkiliyor!

2007 yılında hızla göç alarak her yönden büyümeye devam eden İstanbul, Anadolu'da Gebze ile Avrupa'da Çatalca yönüne doğru genişliyormuş. İstanbul'daki düzensiz büyüme İzmit'ten sonra Edirne'ye dayanmış.

Armada Büyüme ve Yenileme Kategorisi'nde ödül aldı!

ARMADA Alışveriş ve İş Merkezi, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi tarafından Avrupa'da Yılın Alışveriş Merkezi ödülüne layık görüldü. Düzenlenen yarışmada Armada, 'Büyüme ve Yenileme Kategorisi' ile Yılın Alışveriş Merkezi seçildi.

Armada AVM Yılın Büyüme ve Yenileme Projesi ödülünü aldı!

Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) Londra ödülleri, Avrupa'da "Yılın Büyüme ve Yenileme Projesi" ödülüne Armada AVM'yi layık gördü.

Armada, büyüme ve yenilemede yılın AVM'si seçildi!

Armada'nın Avrupa çapında AVM olması, 3. ödülle tescillendi. Armada, Uluslararası Alışveriş Merkezleri Konseyi (ICSC) tarafından her yıl düzenlenen yarışmada "Büyüme ve Yenileme Kategorisi" ile Yılın Alışveriş Merkezi seçildi.

avrupa büyüme oranları Haberi

avrupa büyüme oranları


Bu yılın ilk çeyreğinde önceki çeyreğe göre Avro bölgesi yüzde 0,2, Avrupa Birliği (AB) yüzde 0,3 ile beklentilerin altında büyüdü. Yıllık bazda ise GSYH, Avro bölgesinde yüzde 0,9, AB'de yüzde 1,4 arttı. 


Avrupa İstatistik Ofisi'nin (Eurostat) açıkladığı verilere göre, 18 üyeli Avro bölgesinde mevsimsellikten arındırılmış Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) 2014 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2, AB'de yüzde 0,3 yükseldi. 


Yıllık bazda ise GSYH, Avro bölgesinde yüzde 0,9, AB'de yüzde 1,4 artış gösterdi.


Avro bölgesinde çeyrek bazda büyüme beklentisi yüzde 0,4, yıllık bazda ise 1,1 seviyesindeydi. Geçen yılın 4. çeyreğinde GSYH, Avro bölgesinde yüzde 0,2 ve AB'de ise 0,4 artmıştı. 


ABD'nin ise GSYH'si bu yılın ilk çeyreğinde önceki çeyreğe oranla değişmemiş, yıllık bazda yüzde 2,3 artış kaydetmişti.



- "Rakamlar çok...