05 / 05 / 2024

avrupa eleman açığı

avrupa eleman açığı

Eleman açığı bu yılın ikinci çeyreğinde önceki çeyreğe kıyasla değişmeyerek Avro Bölgesinde yüzde 1,7 ve Avrupa Birliğinde (AB) ise yüzde 1,8 seviyesinde gerçekleşti.

Müteahhitler Birliği açıkladı: Yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı var!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren yaptığı açıklamada yüksek ücretlere rağmen büyük bir ara eleman açığı olduğunu dile getirerek, söz konusu bu sorunun tüm sanayi dallarını ve ekonomiyi olumsuz olarak etkilediğini dile getirdi.

AYİDER açıkladı, inşaat sektöründe 2 bin Türk Lirası'na günlük çalışacak kalifiye eleman yok

Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER), inşaat sektörünün çok önemli bir sıkıntı haline gelen kalifiye eleman açığını azaltmak için amacı ile  meslek liseleri ile işbirliği yapacağını açıkladı. Sektöre nefes aldırmak adına yapılacak bu uygulamanın detayları haberimizde...

Günlük 2840 lira kazanmak için büyük fırsat! Şartlar belli oldu

Almanya'da çalışmak isteyenler dikkat. Batı Avrupa ülkesinin açıkladığı şartlar, Türkleri de ilgilendiren önemli detaylar barındırıyor. İşte tüm detaylar...

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor! Endeksler, dolar, altın, borsa Avrupa enflasyonuna odaklandı! 

Küresel piyasalar, ABD'de önde gelen bankaların beklentilerden iyi gelen finansal sonuçlarından sonra pozitif bir seyir kaydederken, bugün gözler Avrupa genelinde açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrildi.

Bu sektörde çalışmak ister isiniz! Aylık 24 bin günlük 3 bin TL'ye iş imkanı veriliyor

Zeytinyağı imalatçıları eleman çağrısı yaptı. Çalıştıracak işçi bulamadıklarını söyleyen çiftçiler işçilerin zeytin işinden binlerce TL kazanabileceklerini ilan etti. 

Turizm meslek okulu öğrencilerine müjdeli haber! Oteller burs ve iş garantili eleman arıyor!

Turizm sektörü nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Yüksek kiralar nedeniyle çoğu çalışan Antalya’dan göç ederken, oteller eleman açığını kapatmak için turizm meslek okulu öğrencilerini sektöre kazandırma gayretinde.

İhracatta kırsal ekonomiye büyük destek! İlk etapta 5 çeşit gidecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi bal ihracatında yurtdışına açılıyor ve Sakaryanın balları Avrupa'ya açılıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör, Bakanlığın hayata geçirdiği projelerle bal üreticilerinin destekleneceğini söyledi.

Sıcaklar zeytini vurdu! İspanya'da zeytinyağı üretimi düştü! Türkiye İhracattan umutlu! Fiyatlar nasıl etkilenecek?

Batı Avrupa’da aşırı sıcaklar ve kuraklığın üretimi etkilemesi sebebiyle zeytinyağı fiyatlarının artacağı belirtildi. Peki, zincir marketlerde zeytinyağı fiyatları ne kadar? İşte 10 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Büyük yatırımcılar gayrimenkul için sahaya indi!

Avrupa’da aşılamayla son 6 ay içerisinde umutlar arttı. Bu kapsamda büyük yatırımcılar yeniden gayrimenkul yatırımları için sahaya indi.

Dap Yapı Avrupa’da konut inşasına hazırlanıyor!

Türkiye'de 30'a yakın projeye imza atan Dap Yapı Avrupa'ya açılmaya hazırlanıyor. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Avrupa'nın çeşitleri şehirlerinde konut inşa edeceklerini dile getirdi. 

IMF: Avrupa ekonomisinde riskler artıyor!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Bölümü Direktörü Kammer, Kovid-19 salgını nedeni ile Avrupa ekonomisinin ağır bir bedel ödediğini belirterek, "Riskler, salgında ikinci dalga yoğunlaştıkça artıyor." dedi.

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yeni hedefi Avrupa oldu. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türk inşaat sektörü yüzünü Avrupa’ya çevirdi. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların yeni rotası oldu.

avrupa eleman açığı Haberi

avrupa eleman açığı

Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) bugün açıkladığı verilere göre, 19 üyeli Avro Bölgesinde eleman açığı, bu yılın ikinci çeyreğinde ilk çeyreğe kıyasla değişmeyerek yüzde 1,7 olarak kaydedildi. Bölgede bir önceki yılın aynı çeyreğinde ise eleman açığı yüzde 1,5 seviyesindeydi. 


Eleman açığı, söz konusu dönemde 28 üyeli Avrupa Birliğinde (AB) de değişmeyerek yüzde 1,8 olarak belirlendi. AB’de önceki yılın ikinci çeyreğinde eleman açığı yüzde 1,7 seviyesinde kaydedilmişti.


Para birimi olarak avroyu kullanan ülkelerde 2. çeyrekte sanayi ve inşaat sektörlerinde elaman açığı yüzde 1,3, hizmet sektöründeki eleman açığı ise yüzde 1,9 düzeyinde ölçüldü.


AB’de ise bu dönemde sanayi ve inşaat sektörlerinde elaman açığı yüzde 1,4, hizmet sektöründeki eleman açığı da yüzde 2 olarak belirlendi.


-En fazla eleman açığı Çek Cumhuriyeti’nde


Bu yılın ikinci çeyreğinde, kıyaslanabilir verilerin mevcut...