02 / 05 / 2024

İhracatta kırsal ekonomiye büyük destek! İlk etapta 5 çeşit gidecek

İhracatta kırsal ekonomiye büyük destek! İlk etapta 5 çeşit gidecek

Sakarya Büyükşehir Belediyesi bal ihracatında yurtdışına açılıyor ve Sakaryanın balları Avrupa'ya açılıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Sakarya Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Ör, Bakanlığın hayata geçirdiği projelerle bal üreticilerinin destekleneceğini söyledi.



Bal, çiçeklerin nektarını kullanarak arılar tarafından üretilen tatlı, yapışkan bir maddedir. Genellikle yemek pişirme ve fırınlamada doğal bir tatlandırıcı  olarak kullanılır ve bir dizi sağlık yararı vardır. Bal, antioksidanlar açısından zengindir ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve enfeksiyona karşı korumaya yardımcı olabilecek antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Ayrıca tıbbi özelliklere sahip olduğuna inanılır ve yanıklar, yaralar ve boğaz ağrıları gibi bir dizi durumu tedavi etmek için kullanılmıştır. Cilde uygulandığında nemlendirici ve yaşlanma karşıtı etkileri olduğu söylendiği için bazı insanlar da doğal bir güzellik ürünü olarak bal kullanırlar.

İhracatta kırsal ekonomiye büyük destek! İlk etapta 5 çeşit gidecek


Birlik aracılığı ile Geyve Sosyal Gelişim Merkezi'nde arıcılara hitaben toplantı yapıldı. Toplantıda, 2023 senesi Arıcılık Desteklemeleri Kırsal Kalkınma Destekleri  Kapsamında Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi'ne ait açıklama yapıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön