30 / 04 / 2024

Avrupa inşaat sektörü 2018

Avrupa inşaat sektörü 2018

İnşaat üretimi, Şubat ayında Avro Bölgesi'nde bir önceki aya kıyasla yüzde 0,5, AB'de ise yüzde 0,8 azalış gösterdi. 

Türk inşaat sektörü yeni pazarlara açılıyor!

2021 yılına umutla başlayan Türk inşaat sektörü, yeni pazarlara odaklanacak. Bunlar arasında en dikkat çeken ise Balkanlar ve Avrupa’daki eski Doğu Bloku ülkeleri oldu. Türkler, coğrafyanın bir çok ülkesinde yeni şantiyeler kuracak...

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, EU Talks etkinliğinde yaptığı konuşmada Yeşil Mutabakatı'nın öncülüğünde inşaat sektörü olduğunu dile getirdi.

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün yeni hedefi Avrupa oldu. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların ilgisini çekiyor.

Türk inşaat sektörünün hedefi Avrupa!

Türk inşaat sektörü yüzünü Avrupa’ya çevirdi. Balkanlar’ın Avrupa’ya açılan kapısı Montenegro, Türk yatırımcıların yeni rotası oldu.

İtalya'da inşaat sektörü 4 Mayıs'ta faaliyete geçecek!

İtalya, koronavirüsün Avrupa'da sert bir şekilde etki ettiği ilk ülkeydi. İtalya'da normalleşme haritası çizildi, inşaat sektöründe faaliyetlerin 4 Mayıs'ta başlamasına karar verildi...

İnşaat sektörü koronavirüsten etkilenecek mi? 

McKinsey-Company, koronavirüsün Avrupa'da istihdama etkisine ilişkin bir analiz hazırladı. Analizde oluşturulan rapora göre, koronavirüsten en fazla etkilenecek sektörlerden biri inşaat sektörü olarak belirtildi...

Romanya'da inşaat sektöründe sıçrama bekleniyor!

Uluslararası Para Fonu, Doğu ve Orta Avrupa’nın yatırım açısından cazip yerler olduğunu açıkladı. Romanya'da inşaat sektöründe sıçrama bekleniyor.

Hazır beton inşaat sektörünün en önemli parçası!

Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, hazır beton sektörüyle ilgili açıklamalarda bulundu. Işık, hazır betonun inşaat sektörünün en önemli parçası olduğunu söyledi.

CERN Türkiye'den inşaat sektörü desteği istedi!

Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) direktör yardımcısı Emmanuel Tsesmelis Türkiye'nin inşaat sektöründe CERN'e yardım etmesini istedi.

Türk inşaat sektörü Avrupa'yla yarışır hale geldi!

Gurbetçiler, gayrimenkul sektöründeki büyük gelişimle birikimlerini yeniden memleketlerine yönlendirmeye başladı. Murat Altuntaş, "Türkiye'de inşaat sektörü kat ettiği büyük yolla Avrupa'yla yarışır hale geldi. " dedi.

Akkuş Grubu inşaat sektöründe kendi markasını yaratmayı hedefliyor!

10 şirketi arasında yer alan Akkuş Grubu, iki yıl önce girdiği inşaat sektöründe de hızlı büyüyor. Avrupa'nın önemli markalarına satan Akkuş Grubu, inşaat sektöründe ise kendi markasını yaratma hedefinde.

Türkiye inşaat sektöründe Avrupa'da ikinci Dünyada üçüncü sırada!

İnşaat sektöründe Avrupa ikincisi Dünya üçüncüsü Türkiye inşaat sektöründe son on yılda hızlı bir şekilde ilerleme kaydediyor. Seramik üretiminde de başarılı olan Türkiye dünyanın birçok ülkesine ihracat yapıyor.

İnşaat sektöründe lisanslama sistemine geçilecek!

Avrupa ülkelerinde olduğu gibi inşaat sektöründe lisanslama sistemine geçilerek, gökdelen ile üç katlı apartman yapan müteahhit sınıflandırılacak.Yapılacak sınıflandırma ile birlikte yaptırımlar da yeniden belirlenecek...

Avrupa inşaat sektörü 2018 Haberi

Avrupa inşaat sektörü 2018

İnşaat üretimi, bu yılın Şubat ayında bir önceki aya göre Avro Bölgesi’nde yüzde 0,5, Avrupa Birliği'nde ise (AB) yüzde 0,8 geriledi. Avrupa İstatistik Ofisinin (Eurostat) açıkladığı ilk tahmin verilerine göre, 19 üyeli Avro Bölgesi'nde mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, bu yılın şubat ayında ocak ayına kıyasla yüzde 0,5 azaldı. İnşaat üretimi 2017’nin şubat ayına göre ise yüzde 0,4 yükseliş kaydetti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  28 üyeden oluşan AB'de inşaat üretiminin Şubat ayında önceki aya oranla yüzde 0,8, Şubat 2017’ye göre de yüzde 0,1 azaldığını arttığını ortaya koydu. Şubat'ta inşaat üretiminde önceki aya oranla en fazla azalış yüzde 14’le Bulgaristan’da, en fazla artış ise yüzde 4,7 ile Romanya’da ölçüldü. 

Yıllık bazda ele alındığında ise inşaat üretimi en fazla artan ülke, yüzde...