03 / 05 / 2024

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Sefcovic "Türk Akımı anlaşması şu an çok taze. AB'nin gelecekteki doğalgaz ihtiyacı konusunda cevaplanması gereken birçok soru var. Bu projenin de ekonomik olarak uygulanabilir olması lazım" dedi.

SEC Başkanı'ndan kripto para uyarısı...

Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonları (ETF) ile ilgili kararı beklenirken, SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para yatırımcılarına uyarılarda bulundu. İşte haberin detayları...

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücrete zam açıklaması! Atalay tepki gösterdi...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 asgari ücreti için ilk toplantısını 11 Aralık 2023'te gerçekleştirecek. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise yeni asgari ücret için açıklamalar yaptı. Atalay, "Sen zammı ver, ertesi gün fiyatları artır. Bu sürdürülebilir değil" diye tepki gösterdi. İşte haberin detayl

SPK Başkanı'ndan yeni nesil gayrimenkul sertifikasıyla ilgili son dakika açıklaması!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki konuşmasında yeni nesil gayrimenkul sertifikası ile ilgili bilgi verdi.

Türk Lirası'ndan sıfır atılacak mı? Merkez Bankası Başkanı ilk kez açıkladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda verdiği sunum sonrasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

SEC Başkanı resmen açıkladı! ‘Bitcoin, menkul kıymet değil!’

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, Bitcoin'in "menkul kıymet" olmadığını tekrarladı. Kripto para birimini "emtia" olarak tanımlamaktan kaçındı.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den temmuz faiz kararı ile ilgili ilk açıklama! Euronun kaderi belli oldu!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den temmuzdaki faiz kararı ile ilgili ilk açıklama geldi. Peki karar sonrası euro ne olacak? Euro yükselir mi, düşer mi? Euronun kaderi belli oldu.

Euro yükselecek mi, düşecek mi? Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde'den kritik açıklama geldi!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Christine Lagarde Temmuz ayındaki para politikası faiz kararı ile ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Peki euro yükselecek mi, düşecek mi? Euro/TL kurunda son dakika gelişmesi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı açıkladı! Karar kesin! Euro işte tam olarak böyle olacak!

Avrupa Merkez Başkanı (ECB) Başkanı Christine Lagarde'den haziran ayında yapacağı faiz toplantısı ile ilgili açıklama geldi.  Euro yükselecek mi, düşecek mi? Euro işte tam olarak böyle olacak!

Avrupa Birliği, Çin’le arasındaki ticari dengesizliği gidermek istiyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çin'le ticaret açığının 10 senede 400 milyar Euro'ya ulaştığını söyledi. Ursula von der Leyen ticari ilişkilerdeki dengesizliği gidermek istediklerini ifade etti.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

Avrupa Merkez Bankası Başkanı’ndan korkutan açıklama… Yüksek enflasyon devam edebilir!

Dünyada resesyon beklentisine yüksek enflasyon tehlikesi de eklenirken, Avrupa Merkez Başkanı Christine Lagarde’dan tedirgin edici bir açıklama geldi. Mevcut piyasa gerilimlerinin yakından izlendiğini vurgulayan Lagarde, “Enflasyonun çok uzun süre yüksek kalacağı tahmin ediliyor” değerlendirmesi y

Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan net karar geldi! Tarih netleşti! Euro böyle olacak! Acil bakın!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'den net karar geldi! Tarih netleşti! Euro böyle olacak! Acil bakın!

Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan net açıklama geldi! Euro böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar acil...

Piyasaların gözü Avrupa Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Avrupa Merkez Bankası Başkanı'ndan mart ayında yapılması beklenen faiz artışı ile ilgili net açıklama geldi! Euro böyle olacak!

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic Haberi

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Sefcovic "Türk Akımı anlaşması şu an çok taze. AB'nin gelecekteki doğalgaz ihtiyacı konusunda cevaplanması gereken birçok soru var. Bu projenin de ekonomik olarak uygulanabilir olması lazım" dedi.


AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Avrupa Komisyonu Enerji Birliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, 9-13 Ekim'de İstanbul'da düzenlenen 23. Dünya Enerji Kongresi sırasında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ile ikili görüşmeler gerçekleştirdiğini söyledi.


Bakan Albayrak ile yakın bir işbirliği içerisinde olduklarını ifade eden Sefcovic, görüşmeleri sırasında Albayrak'ın Türk Akımı anlaşmasıyla ilgili detayları kendisine anlattığını dile getirdi. Sefcovic, şöyle konuştu:


"Benim için en önemlisi Türkiye'nin kaynak çeşitliliğini yaratmaya devam edeceği oldu. Çünkü kaynak çeşitliliği ne kadar artarsa enerji güvenliği de o kadar artar ve fiyatlar...