27 / 04 / 2024

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücrete zam açıklaması! Atalay tepki gösterdi...

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay'dan asgari ücrete zam açıklaması! Atalay tepki gösterdi...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2024 asgari ücreti için ilk toplantısını 11 Aralık 2023'te gerçekleştirecek. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise yeni asgari ücret için açıklamalar yaptı. Atalay, "Sen zammı ver, ertesi gün fiyatları artır. Bu sürdürülebilir değil" diye tepki gösterdi. İşte haberin detayl



CHP'nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, bugün TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay’ı ziyarette bulundular. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ve CHP heyeti ortak açıklamalar yaptı. 

Atalay'ın konuşmasının öne çıkan detaylar şöyle kaydedild; "Pazartesi günü asgari ücret görüşmeleri yapılacak. Bizi ilk defa komisyonda 4 tane işçi temsil edecektir. Bu sürecin tamamını arkadaşlarım yönetecek. Ben bugüne kadar ücretle ilgili hiçbir şey konuşmadım. Pazarlık açlık sınırından olmaz. Ülkedeki çalışma şartları ortada. Asgari ücretli ve emeklinin alım gücü maalesef ortada bulunuyor. Atakay, ayrıca, bugüne kadar toplumun razı gelmediği, içimize sinmeyen hiç bir işi yapmadık. 40 yıldır pazarlıklar sürüyor, toplasanız 5 kere uzlaşı çıkmamıştır. Asgari ücretlilerin yüzde 99'u örgütsüz durumda, bunların zor şartlarda geçindiğini herkes biliyor." dedi.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay dan asgari ücrete zam açıklaması! Atalay tepki gösterdi...

Enflasyonu durdursunlar, ete, süte, kiraya zam gelmesin, asgari ücret konuşmanın anlamı kalmaz. Sen zammı ver, ertesi gün fiyatları artır... Bu sürdürülebilir değil. CHP Genel Başkan Yardımcısı Taşçıer şunları kaydetti:

Sayın Atalay, "Bugün enflasyon ortamında Merkez Bankası'nın bağımsız olmadığı, TÜİK'in bağımsız olmadığı bir ortamda asgari ücretle ilgili bir rakam söylemek sadece bir sayıdan ibaret oluyor. Bundan 2 yıl önce asgari ücret 2 bin 800 Türk Lirası civarındayken vatandaşın alım gücü daha yüksekken bugün alım gücü geri alınıyor. Pazartesi gününden itibaren yapılacak görüşmelerde yılda bir kez zam kararından geri adım atılması gerektiğine inanıyoruz."dedi.

AÇLIK SINIRI NE KADAR OLUYOR? 

TÜRK-İŞ Araştırmasının 2023 Kasım ayı sonucu kapsamında; Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 14.025 Türk Lirası’na, Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlariçin yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 45.686,81 Türk Lirası'na, Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 18.239,8 Türk Lirası'na kadar yükseldi.

Milyonlarca asgari ücretli, memur ve emeklinin gözü Kabine'de... Gündemde 2024 maaş zammı var!

Mehmet Şimşek'le görüşme yapan Cem Küçük'ten asgari ücret haberi: 2024 asgari ücret için rakam belli oldu

Asgari ücrete yüzde 50 zam yapılacak mı? Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş'tan flaş açıklama!

Asgari ücrette son dakika! Türk-İş için alt sınır 14 bin TL!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön