29 / 04 / 2024

Milyonlarca asgari ücretli, memur ve emeklinin gözü Kabine'de... Gündemde 2024 maaş zammı var!

Milyonlarca asgari ücretli, memur ve emeklinin gözü Kabine'de... Gündemde 2024 maaş zammı var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak Kabine Toplantısı'nda, asgari ücret ve emekli maaş zamlarının görüşülmesi bekleniyor.



Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleşecek. 

Kabine'nin toplanacağını duyan milyonlarca asgari ücretli, memur ve emeklinin gözü Kabine Toplantısı'ndan çıkacak kararlara döndü. Toplantının gündem başlıkları ve saati ise belli oldu. 

Kabine Toplantısı bugün saat 15.00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başlayacak.

Toplantıda İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı atılacak adımların görüşülmesi bekleniyor. Ayrıca ekonomi ve terörle mücadeledeki son gelişmelerin de gündemde yer alacağı öngörülüyor.

Milyonlarca asgari ücretli, memur ve emeklinin gözü Kabine de... Gündemde 2024 maaş zammı var!

BAKAN IŞIKHAN BİLGİ VERECEK

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 11 Aralık'taki toplantısından önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan süreçle ilgili kabine üyelerine bilgi vermesi bekleniyor. Öte yandan emekli ve memur maaş zamlarıyla ilgili olası ek düzenlemelerin de Kabine'nin gündeminde yer alması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI

Yeni asgari ücretin ne zaman açıklanacağı, milyonlarca işçi ve çalışan tarafından merak ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantılarının ardından yeni asgari ücret zammı açıklanacak.

Buna göre; Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantıyı 11 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Asgari ücrete 2022 ve 2023 yıllarında temmuz ayında ara zam olmuştu. Fakat 2024 yılında tek zam ihtimali üzerinde duruluyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz.” açıklaması yapmıştı.

Milyonlarca asgari ücretli, memur ve emeklinin gözü Kabine de... Gündemde 2024 maaş zammı var!

2024 OCAK EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, 2023'ün ilk altı aylık döneminde enflasyon yüzde 19.77 olarak gerçekleşti. SSK ve BAĞ-KUR ile emekli memur aylıkları yüzde 25 oranında yükseltildi. Memur maaşlarına ise enflasyon ve toplu sözleşme farkından oluşan yüzde 17.55’lik zammın üzerine 8.077 liraya seyyanen zam yapıldı.

Sene sonu enflasyonu Merkez Bankası’nın tahmin ettiği gibi yüzde 65 seviyesinde gerçekleşirse SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına ocak ayında yüzde 37.76 oranında enflasyon farkı kadar zam olacak. Memur ve emekli memur maaşları ise yüzde 49.45 oranında yükselecek.

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Emlak alımı ile yabancılara verilen vatandaşlık ve ikamet uygulaması kötüye kullanılıyor! 

Çalışan emeklinin hesabına 5000 TL Aralık ayında yatar mı, Meclis'ten geçti mi?


Geri Dön