28 / 04 / 2024

Avrupa Mobilya Sanayicileri

Avrupa Mobilya Sanayicileri

Asya Pasifik Mobilya Federasyonu ( CAFA ) ve Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu ( EFIC )’e başkanlık düzeyinde katılım gösteren MOSDER, Türkiye mobilya sektörünün gelişimini gözler önüne serdi.

Mobilya sektörü ihracatta rekora koşuyor! Hedef 10 milyar dolar!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, ”Yılın ilk 7 ayında 4,5 milyar dolarlık ihracat yaptık. Dünya sıralamasında 36’dan 11’inci sıraya çıktık. İthalat yapmadan dışarıya ürün satan sektörüz” dedi.

Mobilya sektörü finansmana erişimde sıkıntı yaşıyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, Merkez Bankası’nın miktarsal sıkılaştırma ve seçici kredi politikalarını yorumlayarak, “Kredi musluklarının çok acil bir şekilde açılması gerekiyor” dedi.

MOSDER: Mobilya alanında daha çok OSB'ye ihtiyacımız var!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, 2021 hedefleri doğrultusunda sektörün yatay yönlü büyümesi gerektiğini dile getirdi. 

Mobilyacılar mağazalar için kira desteği istiyor!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı yaptığı açıklamada, "Kira sözleşmeleri konusunun tekrar gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

MOSDER, Atatürk Havalimanı'na talip!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği, yaşadıkları sıkıntıları ve çözüm önerilerini kaleme aldıkları bir mektubu Cumhurbaşkanı Recep Tayyio Erdoğan’a gönderdi. Dernek, Atatürk Havalimanı’nın kendilerine yeni fuar alanı olarak tahsis edilmesini talep etti...

KDV indirimi uzatılırsa mobilyacılar için bayram olacak!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Mustafa Balcı, 'Hükümet kararıyla KDV indirimi uzatılırsa mobilyacı için işte o zaman gerçekten bayram sonrası yeniden bayram olacaktır' dedi.

KDV indirimi mobilyacıları sevindirdi!

Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) Başkanı Tuncay Sabuncu, KDV indirimiyle piyasada canlanma yaşandığını ve mobilya üretiminin hızlandığını dile getirdi. 

İstanbul Mobilya Fuarı açıldı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ve CNR Holding iş birliğiyle düzenlenen İstanbul Mobilya Fuarı açıldı.

Türk mobilya sektörü yabancı yatırımcıların radarında!

MOSFED Başkanı Güleç, "Dünyada iş birliği yaptığımız şirketler artık Türkiye'yi bir yatırım ülkesi gibi görmeye başladı. Biz Avrupa'nın adeta bir mobilya fabrikası olabiliriz" dedi.

MOSDER, gençlerin fikirlerine ışık oluyor!

Türkiye’de mobilya sektörünün gelecek vizyonuna katkı sağlamak için yoğun olarak çalışan Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), mobilya trendlerini, mobilya tasarım süreçlerini ve yarışma detaylarını gençlerle paylaştı.

Mobilyada KDV indirimi uzatıldı!

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nuri Öztaşkın, mobilyada KDV indiriminin Ekim ayına kadar uzatılmasından oldukça memnun olduklarını söyledi.

Mobilyada ÖTV ve KDV indirimi ihracatı ve istihdamı artırır!

Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Cüneyt Yanıkçıoğlu, ÖTV ve KDV indirimlerinin yıl sonuna kadar sürmesinin ihracatı ve istihdamı artıracağını belirtti.

İSMOB 2017'de tasarım öne çıktı!

Türkiye’de kendi fuar merkezine sahip tek özel fuarcılık kuruluşu olan TÜYAP’ın, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliğiyle düzenlediği İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB) özel etkinliklerle devam ediyor.

Avrupa Mobilya Sanayicileri Haberi

Avrupa Mobilya Sanayicileri

Asya Pasifik Mobilya Federasyonu (CAFA) ve Avrupa Mobilya Sanayicileri Konfederasyonu (EFIC)’e başkanlık düzeyinde katılım gösteren MOSDER, Türkiye mobilya sektörünün gelişimini gözler önüne serdi.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER), Türkiye mobilya sektörünü uluslararası fuarlar dışında bağlı bulunduğu organizasyonlarda da temsil ediyor. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Avrupa ve Asya kıtasında mobilya sektörü temsilcilerini bir araya getiren önemli organizasyonlar; EFIC ve CAFA’nın Genel Kurul Toplantıları’nda MOSDER Başkanı İsmail Doğan ve Genel Sekreter Abdullah Tuğlu önemli temaslarda bulundu. 2014 yılının ilk 9 ayında gerçekleşen % 13 lük ihracat artış oranı hem Asya hem de Avrupa Mobilya Konfederasyonlarında şaşkınlıkla karşılandı ve Türkiye Mobilya sektörünün büyüme hızının son 5 yıldır istikrarlı olmasının katılım gösteren ülkeler tarafından da yakından takip edildiği ve takdirle karşılandığı belirtildi. 

Avrupa’da Türkiye...