25 / 08 / 2024

avrupa seramik standartları

avrupa seramik standartları

Ortadoğu’da pazar kaybeden seramik sektörü, eğer AB, Mağrip ülkeleriyle STA yaparsa hedef pazarlarında da zorlanacak.

İş dünyası, Radisson Residences Avrupa Tem İstanbul’a yoğun ilgi gösteriyor!

Radisson Residences Avrupa Tem İstanbul, uzun dönem konaklama yapan iş insanlarından yoğun talep alıyor. Radisson Residences Avrupa Tem İstanbul Genel Müdürü Nalan Güven, "Radisson standartları çerçevesinde ağırlayarak yüzde 100 müşteri memnuniyeti sağlıyoruz" dedi...

Yenişehir'de köylere Avrupa standartlarında modern binalar yapılıyor!

Yenişehir Belediyesi, tarafından köylere yapılan Avrupa standartlarında çok amaçlı binalar açılıyor...

Bursa'ya Avrupa standartlarında sanayi sitesi!

Bursa Yenişehir'de Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulan Yenişehir Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi, Bursa'ya Avrupa standartlarında sanayi sitesi inşa ediyor.

Ankara konut kalitesinde Avrupa'yı geçiyor!

Birbiri ardına inşa edilen lüks ve konforlu konutlar ile konut çıtasını oldukça yükselten Ankara'da dünyayı da yakından takip eden inşaat firmaları sayesinde konut standartları Avrupa’daki örnekleri geçmeye başladı.

İzmir Tire’ye Avrupa standartlarında arıtma tesisi geliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, yeni yasayla sınırlarına dahil olan Tire’ye Avrupa Birliği standartlarında arıtma tesisi kazandırıyor. 9.1 milyon liraya mal olacak tesisin yapım çalışmaları başladı.

Çukurova'da Avrupa standartlarında yollar yapılıyor!

Belediye ekiplerinin yol çalışmalarını denetleyen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Avrupa standartlarında yollar yapıyoruz” dedi.

Avrupa Konutları Ataköy projesi Kasım'da teslim!

Ataköy’e Avrupa standartlarını getiren Artaş İnşaat, nitelikli projeleriyle sektöre öncülük etmeye devam ediyor.

Seranit Grup, Cersaie Fuarı’nda Aquanit serisini tanıtacak!

Yapı sektörünün köklü kuruluşlarından Seranit Grup, dünya seramik sektörünün önde gelen temsilcilerinin yer aldığı ve Avrupa seramik sektörünün en büyük fuarı olarak kabul edilen Cersaie’ye katılıyor.

Yurtbay Seramik,Türkiye'deki en büyük mağazasını İkitelli'de açıyor!

Yurtbay Seramik'in Türkiye genelindeki en büyük mağazası Çakmak Yapı A.Ş. Showroom, 1 Haziran Çarşamba günü İstanbul Avrupa Yakası İkitelli'de açılıyor.

Kaleseramik dünyanın 12'nci seramik karo üreticisi!

Kale Yapı Başkan Yardımcısı Derya Ercan: " Kaleseramik, bugün Avrupa’nın 3'üncü, dünyanın 12'nci büyük seramik karo üreticisi olmayı başarmış bir Türk şirketi " şeklinde konuştu.

Türkiye çevre konusunda Avrupa standartlarında ilerleme sağladı!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan, "Bugün ulaştığımız nokta itibarıyla ülkemizin çevre konusunda Avrupa standartlarında bir ilerleme sağlayan ülke konumuna geldiğini söyleyebiliriz." dedi.

Turkuaz Seramik pazar payını yüzde 18'e çıkarmayı hedefliyor!

Kayseri'de Avrupa'nın en büyük vitrifiye üretim tesisini hayata geçirdiklerini belirten Turkuaz Seramik'in patronu Özkaya, "% 13 olan pazar payımızı 18'e çıkaracağız" dedi

Avrupa Konutları Ataköy'de lansmana özel fiyatlar!

Avrupa Konutları Ataköy'de lansmana özel fiyatlar Artaş İnşaat, Avrupa Konutları markalı 13. projesi Avrupa Residence & Office Ataköy ile "Avrupa" standartlarını Ataköy'e taşıyor.

avrupa seramik standartları Haberi

avrupa seramik standartları

Türkiye seramik sektörü iç pazarda yükselişe geçti. Kapasiteler yüzde 100’lere yaklaştı. Son üç yıldır devam eden yükseliş özellikle kentsel dönüşüm ve yeni bina yapımından kaynaklanıyor. Ancak bu büyümeye rağmen sektör tedirgin. Ulaşım, enerji fiyatları gibi yapısal sorunları çözülmüş değil. Öte taraftan ihracattan iyi sinyaller gelmiyor. Şu anda 80 milyon metrekarelik ihracat gerçekleştiren sektör Avrupa ve Amerika pazarına yönelmiş durumda. Ancak Libya pazarında yaşananlar ve ardından gelen Arap Baharı sektörün Ortadoğu pazarlarını neredeyse bitirdi. Büyük yatırımların başladığı Magrip ülkelerinde (Cezayir, Fas, Tunus) Avrupa Birliği’nin (AB) serbest ticaret anlaşmaları ise tehdit olarak belirdi. Bu anlaşmalar, özellikle Kuzey Afrika ülkeleriyle olanlar gerçekleşirse Avrupa’daki rakipleri bu pazarlara yüzde 5 gibi düşük gümrüklerle girerken, Türk seramiği aynı pazara girişte yüzde 15 – 20 gümrük...