04 / 07 / 2024

avrupa turizm geliri 2014

avrupa turizm geliri 2014

Krizlerle sarsılan ve gelir artışı düşük kalan Avrupa'da önümüzdeki dönemde, gelişmekte olan ve gelişmiş ekonomilerden yönelen ziyaretçi trafiğinde ve buna bağlı olarak turizm gelirinde ortalama yüzde 2,5 artış bekleniyor

TÜİK açıkladı, Turizm geliri 20 milyar doları aştı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in yaptığı açıklama doğrultusunda yer alan rakamlara göre turizm geliri Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında 20 milyar doları aştı. İşte TÜİK'in açıkladığı rakamlar...

Türkiye'nin turizm geliri 2023'ün 2. çeyreğinde yüzde 23,1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'nin turizm geliri, 2023'ün 2. çeyreğinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 23,1 artış göstererek 12 milyar 975 milyon 307 bin dolar şeklinde oldu.

Turizmde sevindiren haber…Daha sezon başlamadan yüzde 32 yükseldi!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Türkiye’nin turizm geliri, bu yılın ilk 3 aylık bölümünde geçen yıla oranla yüzde 32,3 oranında artış gösterdi.

Turizm gelirlerinde büyük patlama! 3 ayda 8.6 milyar dolar geldi!

Türkiye'nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32,3 oranında artarak 8 milyar 690 milyon 505 bin dolar olarak gerçekleşti.

Ayasultan Turizm İnşaat Limited Şirketi Avrupa 2. Şubesi açıldı!

Ayasultan Turizm İnşaat Gıda Matbaa Yayıncılık Prodüksiyon San Ve Tic Limited Şirketi Avrupa 2. Şubesi Fatih’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Emetullah Hatipoğlu tarafından açıldı.

Ayasultan Turizm İnşaat Limited Şirketi Avrupa 1 Şubesi açıldı!

Ayasultan Turizm İnşaat Gıda Matbaa Yayıncılık Prodüksiyon San Ve Tic Limited Şirketi Avrupa 1 Şubesi Fatih’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Emetullah Hatipoğlu tarafından açıldı.

Avrupa'da iflaslar başladı! Kiralık tabelaları artıyor!

Tekstil, otelcilik, emlak, eğlence, turizm ve gıda sektöründe iflaslar başladı ama Avrupa Birliği nisan ayı ortasına kadar kısıtlamaları devam ettirmekte kararlı. 

Avrupa'nın en büyük Simit Sarayı Leicester’da açıldı!

Simit Sarayı, Avrupa'daki en büyük mağazasını dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri olan Londra Leicester Meydanı’nda açtı.

Ege bölgesinde köysel dönüşüm yapılmalı!

EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, bu yıl 30 milyon turist ağırlayarak 30 milyar euro turizm geliri hedefleyen Yunanistan'ın köylerde gerçekleştirdiği kentsel dönüşümle rekora koştuğunu açıkladı.

Tatil köyü yerine butik otel yapılacak!

Hükümet, turizm sektörünü canlandıracak yeni dönüşüm modeli için harekete geçti. Atılacak adımlarda, yıllık turizm geliri 60 milyar dolar olan 'İspanya modeli' örnek alınacak.

İki köprünün geliri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü karşılamıyor mu?

İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarını birleştiren 2 köprünün yıllık geliri Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü inşa eden firmaya yapılan ödemeyi karşılamaya yetmiyor.

Antalya'nın turizm geliri 4 katına çıkacak!

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Antalya projelerine ilişkin bilgiler verdi. Eroğlu, "Antalya'nın turizm gelirini 4 katına çıkaracak bir proje peşindeyiz'' diye konuştu.

Avrupa Özel Yurt Yatırımları Ve İnşaat Turizm Anonim Şirketi Eyüp Şubesi açıldı!

Avrupa Özel Yurt Yatırımları Ve İnşaat Turizm Anonim Şirketi Eyüp Şubesi bugün 20 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

avrupa turizm geliri 2014 Haberi

avrupa turizm geliri 2014


Türkiye Otelciler Federasyonunca hazırlanan aralık ayı turizm raporunda yer alan bilgilere göre, tüketiciler kemer sıkma ve tasarruf önlemlerine karşı daha fazla ekonomik seyahat alternatifleri aramaya başladı.


Krizlerle sarsılan ve gelir artışı düşük kalan Avrupa'da önümüzdeki dönemde, gelişmekte olan ve gelişmiş ekonomilerden yönelen ziyaretçi trafiğinde ve buna bağlı olarak turizm gelirinde ortalama yüzde 2,5 artış bekleniyor.


AA muhabirinin, Türkiye Otelciler Federasyonunca hazırlanan (TÜROFED) aralık ayı turizm raporundan derlediği bilgilere göre, tüketiciler kemer sıkma ve tasarruf önlemlerine karşı daha fazla ekonomik seyahat alternatifleri aramaya başladı.


Bu nedenle tüm sektörlerde paranın satın aldığı hizmetin içeriğine olan hassasiyet, eskisine oranla daha öne çıkıyor. 


-Sosyal medya turizmde yeni pazar


Öte yandan turizmin en önemli ayaklarından birisi olan konaklama sektöründe ise ekonominin yavaş gelişmesine bağlı olarak gelir beklentileri çok düştü. 


Hava...