05 / 05 / 2024

Avrupa üretim tesisleri inşası

Avrupa üretim tesisleri inşası

Almanya Enerji ve Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, koronavirüs zorda bıraktığı ilaç şirketlerinin Avrupa'daki üretim tesislerini yeniden inşa etmeleri için onları desteklediklerini belirtti…

Deprem bölgesindeki lisanssız üretim tesisleri elektrik satabilecek

Deprem bölgesinde bu yıl ilk defa devreye sokulan lisanssız üretim tesislerinin ihtiyaç fazlası olan elektriğinin tamamı satışa sokulması konu edilebilecek. İşte ayrıntılar...

Oldukça ilgi gördü, üretim kapasitesi arttırıldı! Peki fiyatı ne kadar oldu? İşte Yaris Cross'un özellikleri ve fiyatı

Toyota'nın B segmentinde yer alan SUV modeli Yaris Cross'a talep oldukça yüksek! Hem Avrupa'da hem de Türkiye'de sevilen modelin üretim kapasitesi artırılıyor. Peki fiyatı ne kadar olacak? İşte Toyota Yaris Cross 2023 model fiyatları...

Türk çimento sektörünün üretim kapasitesi 119 milyon tona ulaştı!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik, yaptığı açıklamada sektör olarak 2022 rakamlarıyla dünyanın 5. büyük, Avrupa'nın ise lider üreticisi olduklarını söyleyerek, "119 milyon tonluk üretim kapasitesiyle Türkiye ve dünyaya yeteriz." diye konuştu.

Alkollü içeceklerde flaş düzenleme! Resmi Gazete’de yayımlandı: Artık satılamayacak!

Alkol ve alkollü içki üretim tesisleri ile ticaretine yönelik usul ve esaslarda düzenlemeye gidildi. İşte detaylar...

Beyaz eşya devi Arçelik, ABD'li şirketin Avrupa iştiraklerini alıyor

Arçelik global büyüme yolculuğunda önemli bir adım daha atarak dünyanın önde gelen ev aletleri üreticilerinden Whirlpool ile Avrupa’daki üretim, satış ve pazarlama iştiraklerini bünyesine katmak üzere anlaşma yapıldı.

Arçelik’te dikkat çeken büyüme! Lider beyaz eşya markası Arçelik, Whirlpool'un Avrupa iştiraklerini bünyesine katıyor

Beyaz eşyada lider markalardan olan Arçelik, büyüme yolculuğunda bir adım daha atıyor. Şirket, dünyanın önde gelen ev aletleri üreticilerinden olan Whirlpool ile Avrupa’daki üretim, satış ve pazarlama iştiraklerini bünyesine katmak üzere anlaşmaya vardı.

Uluslararası alanda pek çok sektöre üretim yapan Alman sanayi devini Türk şirketi satın aldı

Yedi farklı ülkede üretim tesisleri bulunan ve 4 bin çalışanı olan Alman sanayi devi, Türk firması ve gizemli ortağı tarafından satın alındı.

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

Fotovoltaik güneş paneli, hibrit otomobil, batarya üretimi tesisleri ile daha önce Türkiye'de üretimi olmayan bulaşık makinesi kapsülü, maleik anhidrit üretim tesisleri için İzmir, Sakarya, Adana, Kocaeli’nde gerçekleşen yatırımlar, proje bazlı devlet yardımı alacak.

Avrupa’da gübre kalmadı! Birçok gübre üretim tesisi kapısına kilit taktı!

Avrupa'da doğal gaz fiyatlarının hızla yükselmesi sebebiyle gübre üretim tesislerinin büyük kısmı faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Üretim tesislerinin kapanması gübre kıtlığına yol açabileceği düşünülüyor.

Avrupa'da korkulan oluyor, hangi sektörler etkilenecek?

Avrupa'daki enerji krizinde korkulan senaryo gerçek oluyor. Pek çok sektöre tedarik sağlayan dev şirketler 10 katına çıkan enerji faturalarıyla üretim yapmak yerine çarkları durdurma yoluna gidiyor.

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı!

Tekfen İnşaat Katar'da 450 milyon dolarlık ihale kazandı. Tekfen İnşaat, hala inşasını sürdürdüğü, Kuzey Sahası Doğu Projesi çerçevesinde, LNG Üretim Tesisleri’nin “Offsites 2” paketinin yapım işlerini de hayata geçirecek.

Üsküdar Belediyesi'nin gayrimenkul satışlarına tepki!

Üsküdar Belediyesi Meclisi’nde, Kısıklı Mahallesi’nde yer alan ve imar planlarında “ilköğretim tesisleri” alanı olarak geçen, toplam büyüklüğü yaklaşık 790 metrekarelik iki parselin, belediye şirketi Üsküdar Personel A.Ş.’nin vergi borçlarına karşılık Maliye Hazinesi’ne devredilmesi kararı verildi.

Vahap Küçük, LC Waikiki'nin üretim tesisleri için Yalova'dan 3 bin dönüm arazi aldı!

LC Waikiki mağazalarında satışı yapılan senelik 500 milyon adedin üzerindeki ürünler, hem kendi üretim tesislerinde hem de piyasadaki konfeksiyon atölyelerinde üretiliyor. LC Waikiki'nin İstanbul'daki üretim yerlerinin Yalova'ya taşınacağı belirtildi.

Avrupa üretim tesisleri inşası Haberi

Avrupa üretim tesisleri inşası

Peter Altmaier, tüm dünyayı saran kronavirüsün sektörlere etkisi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Altmaier bir dergiye verdiği röportajda, hükümet olarak, ilaç sanayisinde Asya’dan girdi ithalatına bağlılığı azaltarak, ilaç şirketlerinin Avrupa'daki üretim tesislerini yeniden inşa etmeleri için onları desteklemek istediklerini ifade etti.

Altmaier, “Önemli alanlarda ulusal egemenliği geri kazanmak için tek taraflı bağımlılıkları en aza indirmek doğru fikir” diyen Altmaier “İlaç üretimi için ortak bir Avrupa projesi hayal edebiliyorum.” Dedi.

Altmaier, stratejik olarak önemli Alman şirketlerin koronavirüs salgınından dolayı zor duruma düşmeleri durumunda kamulaştırılabileceğini dile getirdi.

"İtalya'nın Avrupa Birliği (AB) içinde 'başarısız bir devlet' olabileceğinden ve Yunanistan gibi, milyarlarca kurtarma paketine ihtiyaç duyacağından endişe duyuyor musunuz?" sorusuna Altmaier, İtalya’nın bütçe ve koronavirüs nedeniyle zor durumda olduğunu belirterek, “Yine de, ülkenin...