12 / 05 / 2024

avrupadaki satın almalar

avrupadaki satın almalar

Towers Watson’ın dünyanın farklı bölgelerindeki birleşme ve satın alma anlaşmalarına yönelik gerçekleştirdiği araştırma dikkat çekici bulguları ortaya koyuyor. Avrupa’daki anlaşmaların sayısı üst üste iki çeyrektir artarken, Türkiye yatırım çekiyor.

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

İtalya’nın dev kuruluşu 2 Türk şirketini birden satın alacak!

Türkiye, denizcilik alanında önemli yatırımlar, satın almalar ve ortaklıklara sahne olmaya başladı. Bu zincire son katılan ise İtalyan devi Savino Del Bene S.p.A. ve bağlı iştiraki SDB Benelux S.A. oldu.

Almanya’da bir Türk 100 metrelik sokağı aldı: "Ya evinizin önünü satın alırsınız ya da yolu kapatırım"

Almanya’da 100 metre uzunluğundaki bir sokağı satın alan Türk, orada oturanlara bir yazı yolladı ve 3 Mayıs tarihine kadar evlerinin önünü satın almalarını, yoksa kendisinin yolu kapatacağını söyledi. 

Akdeniz Yatırım Holding Tarsan'ın yüzde 80'ini satın alacak

12 yıldan bu yana borsada işlem gören ve özel güvenlik sektörüyle başladığı faaliyetlerini 25 yılda fiziki satın almalar yaparak çeşitlendiren Akdeniz Yatırım Holding, yeni bir satın alma kararı daha aldı.

Mütekabiliyet yasası tatil beldelerindeki konut satışlarını artırdı!

Türkiye’de yabancı ülkelerin vatandaşlarının gayrimenkul satın almalarına olanak sağlayan Mütekabiliyet Yasası, konut satışlarını artırdı. Ülke genelinde etkileri hissedilen yasa, yatırım yapmak isteyen yabancıları Türkiye’ye yöneltiyor.

THY erken bilet satın almalarda indirim yapıyor!

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, THY, yolcuların biletlerini erken satın almaları halinde tüm yurt içi uçuşlarında 55 liraya uçuş imkanı sağlıyor.

Celal Çağlar: Satın almalar için 2 milyar dolarlık bütçemiz var!

Oyak Çimento Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çağlar, Oyak Grubu'nun toplam satın almalar için 2 milyar dolarlık bütçesi olduğunu belirterek, Denizli Çimento'nun 400-450 milyon dolar arasında bir rakama satın alındığını söyledi.

Alaska Frigo’yu Eti satın aldı!

Eti Gıda'nın Yönetim Kurulu Başkanı Firuzhan Kanatlı, yeni alanlarda büyüme hedefi doğrultusunda toplam 13 milyon lira yatırımla Alaska Frigo markasını satın aldıklarını; yurtiçi ve yurtdışında başka satın almalar da yapabileceklerini söyledi.

Avrupa’daki birleşme ve satın almalar 2014’te toparlanma sürecine girdi!

Towers Watson’ın dünyanın farklı bölgelerindeki birleşme ve satın alma anlaşmalarına yönelik gerçekleştirdiği araştırma dikkat çekici bulguları ortaya koyuyor. Avrupa’daki anlaşmaların sayısı üst üste iki çeyrektir artarken, Türkiye yatırım çekiyor.

Enerji sektöründe 7 milyar dolarlık birleşme ve satın alma gerçekleşti!

Özelleştirmelerin ağırlıkta olduğu 2013 işlemlerinin değeri, 2012'deki 9.5 milyar dolarlık değerin altında kaldı. 2013 yılında şirket birleşme ve satın almalarını çok büyük ölçüde yerli şirketler gerçekleştirdi...

Kale Grubu İran, Suudi Arabistan ve Irak'ta satın almayla ilgileniyor!

Küresel kriz öncesinde İtalya seramik sektörünün 10'uncu büyük oyuncusu Fincuoghi'yi satın alan Kale Grubu, Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler'de inorganik büyümek için şirket satın almalarıyla yakından ilgilenmeye başladı...

Ali Babacan: Yabancıların gayrimenkul satın almaları için esnek bir çerçevede çalışıyoruz!

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şu anda Türk vatandaşı olmayanların gayrimenkul satın almaları ile ilgili olarak daha esnek bir çerçeve üzerinde çalıştıklarını belirtti...

İnanlar İnşaat, 3 yeni projesini ve 3 ev satın alma formülünü açıkladı!

İnanlar, 11 Ekimde Feriyede gerçekleştirdikleri basın toplantısında 3 büyük yeni projelerini ve sektörde şimdiye kadar hiç uygulanmamış ve herkesin gönül rahatlığıyla ev sahibi olabileceği 3 ev satın alma formülünü açıkladı...

avrupadaki satın almalar Haberi

avrupadaki satın almalar

Dünyanın önde gelen danışmanlık şirketi Towers Watson’ın “Üç Aylık Anlaşma Performans İzleme” (QDPM) raporuna göre, Avrupa’da tamamlanan* birleşme ve satın alma anlaşmalarının sayısı, geçtiğimiz yılın son döneminde görülen ani düşüşün ardından toparlanma sürecine girdi. Towers Watson’ın Cass Business School ile ortaklaşa gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Avrupa’da 2014’ün ikinci çeyreğinde yapılan anlaşmaların sayısı, bugüne dek tamamlanan 100 milyon doların üzerindeki 34 anlaşma ile bölgede son iki yılın en yüksek seviyesine ulaştı.


Towers Watson EMEA Birleşme ve Satın Alma İşlemleri Lideri Steve Allan şunları söyledi: “Avrupa’daki birleşme ve satın almaların sayısı, 2013 boyunca devam eden ve yıl sonunda dip noktaya ulaşan kesintisiz gerileme sürecinin ardından normal seviyelere dönmüş görünüyor. Hedefe giden yolda daha fazla şirketin inorganik büyüme stratejilerine hazırlanmasıyla birlikte, içinde bulunduğumuz çeyrekte...