12 / 05 / 2024

avrupanın hava trafik artışı

avrupanın hava trafik artışı

Bakan Lütfi Elvan, Avrupa'da günlük ortalama hava trafik artışında Türkiye'nin birinci sırada yer aldığını bildirdi. Elvan, "2013'te trafik artışının en fazla olduğu Türkiye'yi, Ukrayna, Hollanda, Romanya ve Norveç takip ediyor." dedi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pisti açıldı! Hava trafik kapasitesi en az 2 katına çıkacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist açılışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Yeni pisti iniş, eski pisti kalkış için kullanacağız" dedi.

DHMİ 11 asistan ve 61 stajyer hava trafik kontrolörü alıyor! Başvurular başladı! KPSS'den 70 puan alanlara müjde! 

DHMİ Genel Müdürlüğünün taşra birimlerinde görevlendirilmek amacıyla 11 asistan ile 61 stajyer hava trafik kontrolörü alımı yapılacak. Başvurular resmen başladı. İşte detaylar...

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

Ankara-İstanbul Arası Seyahat Edeceklere 6 Gün Kontrollü Trafik Uygulaması: Ne Zaman Sona Erecek?

Ankara ve İstanbul arası seyahat edeceklere 6 gün kontrollü trafik uygulaması yapılacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Anakara-İstanbul Anadolu Otoyolu için açıklama yaptı. Gümüşova-Gölyaka güzergahında 6 gün boyunca trafik kontrollü olarak verilecek.

Yarın hava nasıl olacak? Yeni haftada hava güneşli mi olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yarın için yayınladığı hava durumu raporu merakla araştırılıyor. İşte yeni haftanın hava durumuna dair detaylar!

İstanbul Havalimanı'nda 'Şampiyonlar Ligi Finali' rekoru 

İstanbul Havalimanı'nda bugün  toplam bin 749 uçuş ile Türk sivil havacılık tarihinde tüm zamanların hava trafik rekoru kırıldı. Aynı zamanda havalimanı, Manchester City-Inter arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için İstanbul'a gelen 214 özel jeti de ağırladı. 

Antalya'ya turist akını: Hava yoluyla gelen kişi sayısı 4 milyonu geçti

Antalya'ya, 1 Ocak-10 Haziran tarihleri arasında hava yoluyla gelen turist sayısı 2022 senesine kıyasla yüzde 37 yükselerek, 4 milyon 62 bin 891 oldu.

Yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl olacak?

Yarın hava güneşli mi yoksa yağmurlu mu olacak? Hafta sonu dışarda planı olan vatandaşlar bu sorunun yanıtını arıyor. İşte detaylar!

İstanbul'da cumartesi pazar hava durumu! Hafta sonu hava nasıl olacak? Yarın hava güzel olacak mı?

Hafta sonu hava nasıl olacak, yağmur yağacak mı? Hafta sonu dışarda planı olan vatandaşlar, bu soruların yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Meteoroloji yayımladı! Yarın hava nasıl olacak? Yarın İstanbul'da yağmur var mı? İşte il il hava durumu!

Hava durumu yarın nasıl olacak? İşe ve okula gidecek vatandaşlar Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunu araştırıyor. İşte detaylar!

Meteoroloji açıkladı! Yarın hava nasıl olacak? Hafta sonu hava nasıl olacak? İstanbul'da 1 haftalık hava durumu!

Meteoroloji il il hava durumu bilgisini paylaştı. Önümüzdeki 4 günün hava durumu nasıl olacak? İşte hava durumuna dair detaylar!

Otobüs bileti fiyatları dev zamlandı! Uçak biletiyle yarışıyor!

Otobüs fiyatlarının artması vatandaşın hava ulaşımına ilgisini arttırdı. Heybilet CEO'su Samet Koç, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Seçim günü hava nasıl olacak? 14 Mayıs 2023 hava durumu!

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hava durumu tahminini açıkladı. İşte ayrıntılar...

avrupanın hava trafik artışı Haberi

avrupanın hava trafik artışı

Bakan Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı'nın (EUROCONTROL- European Organisation for the Safety of Air Navigation) Performans Değerlendirme Komisyonu, her yıl yayımladığı raporlarda, üye ülkelerin sivil havacılık faaliyetlerine ilişkin performanslarını mercek altına aldığını söyledi.


Söz konusu raporun "Trafik Artışı" ile ilgili bölümünde, 2013'te Avrupa'da günlük ortalama trafik artışında Türkiye'nin birinci sırada yer aldığı belirten Elvan, "2013'te trafik artışının en fazla olduğu Türkiye'yi, Ukrayna, Hollanda, Romanya ve Norveç takip ediyor. Raporda, Türkiye'deki trafik artışının temel olarak yeni uluslararası seferler ve iç hat trafiği kaynaklı olduğu ifade ediliyor" diye konuştu.


- Trafik kontrolörlerinin verimliliğinde yüzde 11,1 artış -


Raporun Hava Seyrüsefer Hizmet Sağlayıcılarının mali etkinlik temel performans göstergelerinin değerlendirildiği bölümünde yer alan verilere göre, Türkiye'de Hava Trafik Kontrolörlerinin verimliliği bir...