03 / 05 / 2024

avrupanın ilk yerleşim yeri

avrupanın ilk yerleşim yeri

Bulgaristan'da MÖ 4700- 4300 yıllarında inşa edildiği tahmin edilen Avrupa'nın ilk yerleşim yeri bulundu...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim beyannamesini açıkladı: Afetlere dayanıklı yerleşim yerleri kurulacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi yeni konferans salonunda AK Parti'nin seçim beyannamesini açıkladı ve "Yeni dönemde, afetlere dayanıklı, dirençli ve sağlam yerleşim yerleri kuracağız, şehirlerimizi iklim değişikliğine uyumlu hale getireceğiz" dedi. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinin açılışı geri sayım başladı: Depremlerde 32 santim esneyebilecek!

Antalya'nın ilk ve tek şehir hastanesinde açılış için geri sayım başladı. Temel ve bina arasına kolonlar üzerine yerleştirilen 718 izolatör sayesinde bina, büyük depremlerde dahi en az hasarla sağlık hizmeti sunmayı sürdürecek. İşte hastane ile ilgili ayrıtıntılar...

Benzin, motorin, LPG fiyatları yeni ayın ilk gününde kaç TL oldu? ÖTV zammı gelecek mi? Sürücüler aman dikkat!

Geçtiğimiz günlerde, akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammı beklendiği ileri sürülmüştü. Bakan Şimşek, konuya açıklık getirdi. Peki benzin, motorin, LPG fiyatları yeni ayın ilk gününde kaç TL oldu? İşte BP, Opet, Total, Shell, PO 1 Aralık 2023 fiyat listesi...

2023 yılının ilk çeyreğinde hangi fonlar kazandırdı? Altın ve hisse fonları ne kadar getiri sağladı?

Bu yılın ilk çeyreğinde ABD ve Avrupa ekonomisinden gelen haber akışlarının yanı sıra küresel merkez bankalarının faiz artırımları ve bankacılık krizine ilişkin endişeler fon dünyasını da etkiledi. Yatırımcılar fon seçiminde yurt dışı faktörlerin yanı sıra seçim öncesi gelişmeleri de dikkate alıyor.

Altın fiyatları yerle bir oldu! Bu rakamları gören tarumar oldu! Hemen bakın! 11 Şubat 2023 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları 11 Şubat Cumartesi günü küçük ve büyük ölçekli yatırımcıların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatları hafta sonunun ilk gününde yerle bir oldu. Bu rakamları gören tarumar oldu! Hemen bakın! 11 Şubat 2023 canlı altın fiyatları.

Amerika'da iklim değişikliğine karşı ilk yerleşim yeri kuruldu!

New Orleans’ın 70 kilometre güneybatısında ilk defa bir yerleşim planı, iklim değişikliği sebebiyle federal kaynak desteğiyle hayata geçirildi.

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

İsrail, Doğu Kudüs'teki 10 bin haneli yerleşim yeri planını ABD'nin baskısıyla erteledi!

İsrail yönetimi işgal altında olan Doğu Kudüs'te hayata geçirmeyi planladığı yaklaşık olarak 10 bin haneli yasa dışı Yahudi yerleşim birimi projesini ertelediğini açıkladı.

Konutta trend değişti: Küçük yerleşim yerlerine kaçış başladı!

Agra Mimarlık Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Nihat Şen, inşaat sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Şen, küçük yerleşim yerlerine kaçışın başladığını belirterek Türkiye'de 700 bin yeni konut ihtiyacının olduğunu söyledi.

AB'den İsrail hükümetine yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı!

Avrupa Birliği (AB), İsrail hükümetine Filistin'deki yeni yerleşim inşaatlarını durdurma çağrısı yaptı.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

Hamas'tan, İsrail'in Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı!

Hamas'ın resmi sözcüsü Abdullatif el-Kanu, İsrail'in Batı Şeria'da bulunan Yahudi yerleşim planlarına karşı direniş çağrısı yaptı.

avrupanın ilk yerleşim yeri Haberi

avrupanın ilk yerleşim yeri
Bulgaristan'ın Provadia şehri yakınlarında yapılan kazı çalışmalarında Avrupa'nın en eski yerleşim yeri bulundu. Ulusal Arkeoloji Enstitüsü'nde Prof. Vasil Nikolov, MÖ 4700-4300 arasında inşa edildiğini tahmin ettikleri taş duvar kalıntıları bulduklarını söyledi. 3 metre uzunluğunda ve 2 metre kalınlığındaki duvarların, Avrupa'nın ilk ve en görkemli tahkimatı olduğu...