17 / 05 / 2024

ayamama deresi son durum

ayamama deresi son durum

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Ayamama Deresi ıslah çalışmalarını yerinde izleyerek basın mensuplarına bilgi verdi. Başkan Topbaş, “Ayamama Deresi ıslah çalışmalarını yaparken bölgedeki 500 yıllık yağış debisi göz önünde bulundurduk” dedi....

Küçükçekmece 1/5000 ve 1/1000 nazım ve uygulama imar planı askıda!

Küçükçekmece İlçesi, Ayamama Deresi Kaynarca Kolu Atıksu Kolektör İşletme Bandına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı...

Küçükçekmece imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Küçükçekmece İlçesi, Ayamama Deresi Kaynarca Kolu İSKİ Atıksu Kolektör İşletme Bandının revize edilmesine ilişkin imar planı değişikliği askıya çıktı..

Ayamama Deresi projesinin detayları belli oldu!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Küçükçekmece, Bahçelievler ve Bakırköy’den geçen Ayamama Deresiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Topbaş, "Ayamama basit bir kanal olmaktan çıkacak ve bu bölgenin önemli bir aksı ve buluşma noktası olacak. " dedi.

Gölcük Hisar Deresi Kavşağı'nda son durum ne?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, Gölcük Hisar Deresi Kavşağı’ndaki çalışmalarına devam ediyor.

Kocaeli Hisar Deresi Köprülü Kavşağı’nda son durum!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Gölcük Hisar Deresi Kavşağı’nda uygulama çalışmalarını sürdürüyor.

Silivri Boğluca Deresi üzerindeki son binalar yıkıldı!

Silivri Belediyesi ekipleri, Boğluca Deresi üzerinde yapı ömrünü tamamlamış son kalan üç binanın yıkımını başarıyla gerçekleştirdi.

Gölcük Asar Deresi’nin ıslahı 25 milyon TL'ye mal olacak!

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 25 Milyon TL’ye mal olacak Gölcük Asar Deresi’nin ıslahı ve bununla birlikte gerçekleştirilen yan yolların geldiği son durumu yerinde denetledi.

Bursa Mandıras Deresi ıslahında sona gelindi!

Son 5 yılda altyapı yatırımlarına 1 milyar 300 milyon TL’den fazla kaynak aktaran Bursa Büyükşehir Belediyesi, olası sel baskınlarına karşı 25 derede aralıksız sürdürdüğü ıslah çalışmaları kapsamında Kestel Mandıras Deresi’ndeki çalışmaları da tamamlama aşamasına getirdi.

Van Akköprü Deresi Islah Projesi tamamlanıyor!

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 2012 yılında yapımına başlanan ve aynı yıl birinci etabı tamamlanan geçen yılda ikinci etabı tamamlanarak hizmete sunulan Akköprü Deresi Islah Projesi’nin son etabı da yapılmaya başlandı.

Ataköylüler'den İBB'ye botanik park çağrısı!

İstanbul Ataköy 7-8. Kısım ile Ayamama Deresi arasındaki 450 dönümlük yeşil alanın tam ortasında kalan 3 dönümlük bölümün hastane yapılmak üzere etrafının çevrilmesi semt sakinlerini harekete geçirdi.

Basın Ekspres yolunda 60 dönümlük araziye imar izni verildi!

Yedi yıl önce Ayamama Deresi’nin taşması sonucu 31 kişinin hayatını kaybettiği Basın Ekspres yolunda 60 dönümlük araziye daha imar izni verildi. Çobançeşme Fidanlığı’nın bir bölümü de konut ve AVM yapılmak üzere geçen yıl imara açılmıştı.

Seydişehir Akçay Deresi'nde ıslah çalışmalarında son durum!

Konya'nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal Akçay Deresi'nin ıslah çalışmalarını inceledi. Tutal, bölgede ikamet eden vatandaşların kışı huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için çalışmalara hız kazandırıldığını dile getirdi.

Bilecik'te Karasu Deresi ıslah çalışmaları denetlendi!

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Karasu Deresi ıslah çalışmalarını yerinde inceleyerek, son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.

ayamama deresi son durum Haberi

ayamama deresi son durum


Ayamama Deresi’nin Islah çalışmalarının devam ettiği Yenibosna’daki inşaat alanına inen Başkan Topbaş projede gelinen son durumu basın mensuplarına anlattı. Başkan Topbaş inşaat alanına Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu,  Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, İSKİ Genel Müdürü Ahmet Demir ve Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla geldi.


Islah çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Topbaş daha sonra basın mensuplarına bilgi verdi. Başkan Topbaş, Ayamama Deresi’nin yıllar içerisinde felaketlere ve ölümlere sebep olduğunu hatırlatarak, “Şehir yerleşimleri oluşurken maalesef insanlar tercihlerini suyolları ve deniz kenarlarında plansızca yapmışlar. Maalesef bu plansız yerleşmeler beraberinde bir takım problemleri beraberinde getirmiş” diye konuştu.


Başkan Topbaş, Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu dönemde -1998 yılında- Cendere Deresi’nin ıslah ihalesini yapmak istediğini ama bakanlığın o dönemde bu ihaleye izin vermediğini hatırlatarak, “Bakanlık ihaleyi biz yapacağız demiş....