06 / 05 / 2024

ayasofya cami restore

ayasofya cami restore

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem “Hala buranın müze olduğunu hatta kilise olduğunu yazıp, söylüyorlar. Burası bir camidir. Cami olarak vakfedilmiştir. Anıtlar Yüksek Kurulu 3 yıldır restorasyon projemizi bekletiyor." dedi.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restore ediliyor!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin restore edildiğini açıklayan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, restore çalışmalarında gelişmiş tekniklerin kullanıldığını dile getirdi.

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

Trabzon Ayasofya Camisi bugün açılıyor!

Trabzon'da bulunan Ayasofya Cami'sinin restorasyonunda sona gelindi. Ayasofya Camisi'nin açılışı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans katılımıyla yapılacak...

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Murat Kurum'dan 'Ayasofya Cami' açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Ayasofya'mızı inşallah 24 Temmuz'da cuma namazıyla tüm İslam alemine kazandırmış olacağız. Allah'a hamdediyoruz." diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu'ndan Ayasofya tapusu açıklaması!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu meclis kürsüsünden Ayasofya’nın 19 Kasım 1936 tarihli tapusunu göstererek “Büyük harflerle ‘Ayasofya Kebir Cami’ diye tapu düzenleniyor. Toplumun belli kesimlerini karşı karşıya getirmenin hiçbir anlamı yoktur” diye konuştu. 

Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı: Danıştay, camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etti!

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştayın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ifade edildi.

Danıştay'dan Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması kararı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili karar aldığını söyledi.

İLADER'den Ayasofya için imza kampanyası!

İlim Adamları Derneği (İLADER) Ayasofya'nın cami statüsüne geçmesi için imza kampanyası başlattı.

TÜGVA'dan Ayasofya'nın ibadete açılması için imza kampanyası!

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA), Ayasofya'nın cami statüsüne geçmesi amacıyla sosyal medya üzerinden imza kampanyası başlattı.

Ayasofya için kritik karar haftası: İbadete açılacak mı?

24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla müze yapılan Ayasofya için kritik haftaya girildi. Ayasofya’nın yeniden cami olarak ibadete açılması için açılan davada Danıştay'ın kararı 2 Temmuz'da belli olacak. Kararın duruşmadan sonra açıklanacağı öngörülüyor.

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılması hukuka aykırı mı?

TÜRKAD Başkanı Avukat Dr. Mehmet Sarı, "Ayasofya Camii statüsü tesis edilip camii olarak ibadete açılması gerekir" dedi.

ayasofya cami restore Haberi

ayasofya cami restore

Dün Trabzon’a gelerek Ayasofya’da incelemelerde bulunup namaz kılan Vakıflar Genel Müdürü hemşehrimiz Dr. Adnan Ertem “Biz Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi ile ilgili Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan aldığımız talimat doğrultusunda vakfedenlerin iradelerine uygun olarak burayı camiye dönüştürdük. Trabzon Ayasofya’ya sahip çıkmalı” dedi


Vakıflar Genel Müdürü hemşehrimiz Adnan Ertem, Ayasofya’da Genel Yayın Yönetmenimiz Osman Diyadin ile bir süre sohbet etti


DÜNYEVİ VE TİCARİ ENDİŞELERİMİZLE UHREVİ DÜNYAYI DİZAYN ETMEMELİYİZ

Trabzon Ayasofya Müzesi üç yıl önce camiye dönüştürüldü. Yani hangi açıdan bakarsanız bakın, burası bir ibadethane ise ibadethane olarak görev yapmalı. Müze asla akla gelmemelidir. Bunun çabasını ve uğraşını veren insanların bu gözle bakmaları gerekir. Bir diğer husus da bu süreçte şu iddia ediliyordu. Müze fonksiyonundan çıkarılırsa turizm gelirleri açısından Trabzon zarar görür. Biz tam tersi ‘yerli ve yabancı...