01 / 05 / 2024

Ayasofya Efsaneleri İstanbul Kitapçısında satışa çıktı mı

Ayasofya Efsaneleri İstanbul Kitapçısında satışa çıktı mı

Ayasofya Efsaneleri isimli araştırma kitabı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki Kültür A.Ş. yayını olarak İstanbul Kitapçısı internet sitesi www.istanbulkitapcisi.com üzerinden satışa çıkarıldı. İşte Dr. Ferhat Aslan tarafından kaleme alınan o kitap.

İstanbul Ayasofya Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Ayasofya Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eyüp Sağır tarafından kuruldu.

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restore ediliyor!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin restore edildiğini açıklayan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, restore çalışmalarında gelişmiş tekniklerin kullanıldığını dile getirdi.

Ayasofya Mühendislik İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Esenyurt Şubesi açıldı!

Ayasofya Mühendislik İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.İstanbul Esenyurt Şubesi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Muhammed Çiçek tarafından açıldı.

86 yıl sonra ilk: Ayasofya, cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı!

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453 yılından 1934 yılına kadar cami olarak kullanılan, 86 yıl müze olarak kalan Ayasofya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla kılınan cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açıldı.

Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesinde, İstanbul'un fethinde kullanılan top ve güllelerin döküldüğü Fatih Dökümhanesi'ndeki tarihi cami Ayasofya Cami ile aynı gün açılacak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya Camisi'nde inceleme!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kısıklı'daki konutundan Ayasofya Camisi'ne geldi. Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açılış için sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Ayasofya imar planlarına Ayasofya Camii-Külliyesi olarak işlenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, Ayasofya'nın imar planlarındaki müze fonksiyonunun, "Ayasofya Kebir Camii Şerifi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesi teklifi kabul edildi.

Ayasofya'nın imar planlarının Ayasofya Camisi ve Külliyesi olarak değiştirilmesi teklif edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nde, AK Parti ve MHP grupları, Ayasofya'nın imar planlarının "Ayasofya Camisi ve Külliyesi" olarak değiştirilmesini teklif etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan Ayasofya açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayasofya'nın ibadete açılması tartışmalarıyla ilgili açıklama yaptı.

Ayasofya ibadete açılabilir mi?

İstanbul’un en önemli tarihi yapıları arasında bulunan Ayasofya ibadete açılabilir mi?

Ayasofya'nın restorasyonunda son durum!

Bir dünya mirası olan İstanbul'un incisi Ayasofya'da uzun süreden beri restorasyon ve konservasyon çalışmaları sürüyor. 1500 yıldır ayakta duran ve inşa edildiği günden beri defalarca restorasyona tutulan dev eserde tarihinin en büyük bilimsel yenileme ve koruma çalışması yapılıyor.

AEK'nın yeni stadı Ayasofya açılışa hazır!

Yunanistan'ın köklü kulüpleri arasında yer alan AEK'nın yeni stadı açılışa hazırlanıyor. İstanbul'daki tarihi eser Ayasofya Müzesi'ne benzetilerek inşa edilen 32 bin kişilik stadın ismi de "Ayasofya Stadı" olacak.

İsta Otomotiv Gıda Turizm Otelcilik İnş.Teks.Tic.Ltd.Şti.Hotal Golden Palace Küçük Ayasofya Şubesi açıldı!

İsta Otomotiv Gıda Turizm Otelcilik İnş.Teks.Tic.Ltd.Şti.Hotal Golden Palace Küçük Ayasofya Şubesi bugün Fatih'te 50 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Ayasofya Efsaneleri İstanbul Kitapçısında satışa çıktı mı Haberi

Ayasofya Efsaneleri İstanbul Kitapçısında satışa çıktı mı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür A.Ş. tarafından yayımlanan ve Dr. Ferhat Aslan tarafından kaleme alınan Ayasofya Efsaneleri, İstanbul Kitapçısı www.istanbulkitapcisi.com'da satışa çıktı. 


Ayasofya Efsaneleri kitabında neler var?


Ayasofya Efsaneleri kitabının tanıtım sayfasında şu bilgiler yer alıyor;


"I.Justinianus (527-565) tarafından Bizans imparatorluk projesinin en önemli simgesi olarak yaptırılan Ayasofya, gerek Bizans gerekse dünya mimarisinin şaheserlerinden biri olarak kültür tarihindeki yerini almıştır.Tarihi ve mimari özellikleri bakımından önemli bir yere sahip olan Ayasofya'ya geçmişten günümüze gelinceye kadar sözlü kültür geleneği de ilgisiz kalmamıştır. Sözlü kültür geleneği içerisinde Bizans, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti döneminde Ayasofya etrafında pek çok efsane teşekkül etmiştir."


Ayasofya Efsaneleri, İstanbul Kitapçısı sitesinde 56 TL'den satışa çıkarıldı.

Emre Kulcanay /...